2010. május 29., szombat

Hírek

Jó hétvége lesz. Szeretek főzni, van kire, és máris minden jó.
Anyu megelégelte a kímélő pulyka- és csirkehúsokat, leadta a rendelést rántott húsra disznóhúsból.Mellé jó kis krumplipüré, hogy a kíméletről is szó legyen.:-)
Holnap a fiúk jönnek ebédelni. Nem kérdeztem őket, hogy mit ennének, de biztosra megyek. Fasírt fasírttal!
:-)))
Mindig örömmel eszik, tehát azt is kapnak. Brokkolis póréhagymás lepény sajttal a tetején lesz még és valamilyen krumpli( sült is?)  + uborkasaláta. Fiatalemberek, nincs különösebb diéta.
Brownie vaniliafagylalttal szintén jó lesz. Szeretjük.
Felhők gyűlnek, lesz eső biztosan, de most úgyis fedett programom lesz.
Ruhák száradnak, addig szárazak lesznek, mire ideér bármi is a csapadékból.
M. elunta a sátorozást. Szállodába ment az utóbbi napokban, és nem is beszélt sátorozásról a jövőben sem. Megértem. Viszont elég rugalmas, ha valahol olyan helyet talál, ahol éppen jól esik a sátrat felvernie, akkor megteszi. A Tesco-s összecsukható székéről most nem írt, pedig nagy feladatokat szánt neki!:-)
Rochfortban is volt, és kóstolgatott sajtokat, mert valami sajttúrán vett részt! Szóval jó dolga van, autó is kész.
Hosszú hét után a munkahelyen jó most ez a szombat. Tegnap a péntek este volt jó, viszonylag korán lefeküdtem. Holnap este dolgoznom kell, de az még messzire van.

7 megjegyzés:

  1. Erről a lepényről hol lehet tájékozódni? :-)

    VálaszTörlés
  2. Perenne! Nálam lehet tájékozódni.
    :-)
    Nem lepény a lepény, én hívom így csak. Bocs'! Valahol biztosan van ilyen recept is, de ezt magam agyával hoztam össze, persze hasonló recepteket olvastam is már.
    Tészta része: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, pici só. Morzsásra gyúrjuk, majd fészket csinálunk belőle, és bele 1 dl víz, ami akár el is maradhat. Utána már nem sokat gyúrjuk. Fél órát pihen a hűtőben.( Ez a franciák 'Quiche' receptje)

    Belelapigatom egy kerek sütőformába a tésztát, félig megsütöm.
    Egy brokkolit megpárolok, egy szeletelt pórét kis olajon megpárolom. A kisebb darabokra vágott brokkolit összekeverem a póréval, ráteszem elosztva a tésztára. Egy kefírt összekeverek 1-2 kanál reszelt sajttal( én Trappistával), 1 tojással , ízlés szerint szerecsendió is mehet bele, de óvatosan vele. Mindezt rásimítom a brokkolis, pórés cuccra . Tetejére még reszelt sajt. Be a sütőbe, és amikor a sajt jól megpirult kész!

    Ha lusta vagyok vagy nincs időm, vagy mindkettő egyszerre, akkor a tészta el is maradhat. Csak akkor a kivajazott sütőformát jól megszórom zsemlemorzsával, és a brokkolis, pórés keveréket úgy teszem bele. A folytatás utána a kefírrel, sajttal, mint fent!

    VálaszTörlés
  3. Kerestem most valami hasonlót a neten:

    http://www.tutireceptek.hu/brokkolis-quiche

    VálaszTörlés
  4. Éva, el is mentettem, nagyon-nagyon jól hangzik, lehet, hogy holnap meg is sütöm. Mmmmm....

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó kis recept. Kipróbálom. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  6. Köszi én is elmentettem. Amikor írtad a qiche-t már sejtettem mi lesz, de én még nem csináltam. Kipróbálom.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu