2010. május 30., vasárnap

Újabb levél

Fiúk!
Jó volt, hogy korábban érkeztetek, többet voltunk így együtt.
A közös étkezések a testnek és léleknek is adják a táplálékot, ha közben beszélgetünk. Papa is szokta mondani, hogy az asztal fölött eltűnnek a problémák.
És mi kihasználtuk az alkalmat. Volt szó szerelemről, szakításról, egyetemről, munkahelyről, nyári programokról, lakásfelújításról, családról, életről, halálról.
Sőt, politikáról is. Még szerencse, hogy olyan tájékozott vagyok az osztrák politikában. :-))) De tényleg! Papával szoktunk erről is beszélgetni, és ha most veletek az alsó- ausztriai tartományfőnök politikai hovatartozása volt a témánk, nem okozott gondot belekapcsolódni a beszélgetésbe. Azért szerencse, hogy voltak más témáink is.Tudjátok, hogy papa is tisztában van azzal, hogy ki kicsoda a magyar politikában? Hogy tisztában van-e magával az itteni politikával? Kizárt! Azzal a magyarok sincsenek!
A háziasszony öröme, ha jó étvággyal esznek a vendégek. És ti megadtátok ezt az örömet nekem. Sőt, a maradék is dobozba került. Jó lesz vacsorára, vagy holnapra nektek.
Papa tudta, hogy ma vagytok itt nálam ebédre, és éreztem, hogy a gépet bekapcsolva kell hagynom ebéd alatt, és után is. Ismerem már őt ezek szerint, mert mikor a monitorra néztem láttam, hogy msn-en online van valahol Franciaországban. Ezek szerint  ő is tudta, hogy a gépet bekapcsolva hagyom ma délután, mikor itt vagytok. Keresett egy internet cafét.
Így együtt voltunk legalább. Hiába, a technika segít is, rombol is. Most szerencsére segített.
Papa onnan a messzi távolból is  nevelt benneteket kicsit!:-) Nem is lepődtetek meg, hiába az apa apa marad akkor is ha messzire van, és akkor is, ha már ti sem vagytok gyerekek.
Azóta otthon vagytok, máskor is gyertek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu