2010. április 20., kedd

Várakozás


Nem jó várakozni információ nélkül.
Úgy is mondhatnám, hogy biztos, egyértelmű információ nélkül. Az ember azonnal nekiáll elméleteket gyártani, persze, hogy félresiklik, önsajnálatba kezd talán indolkolatlanul. Billenhet a másik oldalra is a mérleg nyelve, de valahogy a bizonytalanság nem erre billenti az ember gondolatait.Pedig meg kellene tanulni. Végül is ugyanakkora az út mindkét irányba. Már egészen jól el tudtam indulni a pozitív elméletek gyártása felé az utóbbi időben.
Megoldás, hogy ne gyártsunk 'ártó' elméleteket a hiányzó információra???
Nem gondolni rá!

7 megjegyzés:

  1. A tudatlanság mindig megmozgatja az ember agyát. Ha tudást nem is biztos, de összeesküvés-elméletet, vagy rémhír-pletykát biztos termel.

    VálaszTörlés
  2. Éva, a várakozás - a bizonytalan várakozás - aminek nem tudjuk a végét, talán a kimenetelét igen (ez a szerencsésebb) az nagyon nem jó. Mi már négy éve várunk valamire, ami talán most körvonalazódni látszik. Csak azt tudtuk tenni, hogy bizakodtunk. Idegörlő, feszültséggel teljes, nagyon hosszú és rossz. Pozitívnak maradni mindeközben,... nos, igen nehéz, de muszály. Közben valóban az ember a mindennapokra koncentrál, és teszi a dolgát.

    VálaszTörlés
  3. Ha jó, miért rontanád el a napokat. Ha rossz, úgyis ideér, gyűjts erőt azzal, hogy nem rontod el az addig-ot.

    VálaszTörlés
  4. Perrenne, jól írtad, és az elméletet általában tudom is. :-)
    Így is gondolom, ahogy leírtad, és elég gyakran meg is valósítom. De mégis bekúszik, hogy mi van akkor ha mégsem úgy alakul, ahogy várnám.
    A felkészüléshez szerintem szükséges ez is.Az embernek van ideje átgondolni, hogy mit tegyen akkor, és ne hirtelen omoljon rá, amit nem akar.
    Sajnos, nem tartok még ott fejlődésben, hogy ez ne forduljon elő nálam.
    Az is igaz, hogy egyre kevesebbszer. Azért én is fejlődöm.:-)))
    Ha nagy horderejű a dolog, akkor számomra még mindig nehéz azt megvalósítani, hogy a negatív lehetőség is ne legyen bennem.

    VálaszTörlés
  5. Kósza, ha olyan a dolog, akkor összeesküvés-elmélet, vagy rémhír-pletyka is összejöhet. Különösen, ha sok ember érintett. Egymásban gerjesztik, önmagukat védve, egyfajta akolmeleget teremtve. Emberi dolog, mégha nem is kívánatos.
    Compot, igen, az ember a mindennapokra koncentrál, és teszi a dolgát.
    Stali, köszönöm.Drukk, mindig kell.
    Lacibetyár, persze, hogy kíváncsi vagy most,de nem publikus részemről.A várakozásról, és nehézségeiről akartam inkább írni, mint a kiváltó okról.
    De hamar megöregszel ám így...:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu