2010. április 8., csütörtök

Selejtezés



Mi is jelenti még a tavasz jöttét?
A selejtezés, az előkészület a lomtalanításra. Levonultam a kis tárolóhelyiségembe, és rakodtam. Ki is dobtam néhány régi dolgot, melyek már kb. 10 éve nem kellettek, tehát nem is szükségesek már. Úgy döntöttem most, hogy valóban feleslegesek, csak nem voltam ilyen elszánt eddig arra -mint ma -, hogy kiszórjam őket. Most megtettem. Iszom egy teát az erkélyemen a megtalált régi-új bögrémből .
Csalánteát, hogy magam is tisztítsam.

8 megjegyzés:

  1. De szép bögre! Én is most kezdem a csalántea kúrát, minden tavasszal iszom néhány hétig. Nagyon jó.

    VálaszTörlés
  2. Egészségedre! A bögre szívmelengetően gyönyörű.

    VálaszTörlés
  3. Én is elkortyolnék belőle egy jó zöld teát (rumal). Nem teátrummal! :-)Meg kéne valósítani a selejtezési utcai börzét. Nekem, ami felesleges, az másoknak kincs. És fordítva is!

    VálaszTörlés
  4. A bögre nagyon szép,jó hogy megtartod!Én is beleszerettem!

    VálaszTörlés
  5. Tulajdonképpen sok holmi nem is felesleges.Csak egy lakótelepi lakást idővel kinőnek a felgyülemlett edények. Egyik felét használom, a másikat ide-oda tologatom. Utána, hogy ne legyenek útban, leviszem őket a tárolóba. Majd megfelejtkezem róluk, vagy tudatosan nem hozom őket vissza, hogy jobban elférjen a többi.
    Majd mikor a tényleg felesleges holmikat egy idő után selejtezem, megtalálok néhány még szükséges, de régen használt edényt, vagy bármi mást.Így került elő például ez bögre is.
    Egyébként lacibetyár ötlete nem is rossz a selejtezési utcai börzével kapcsolatban.
    Olyan szépen írtatok erről a bögréről, hogy biztosan szívesen fogom ezután használni.

    VálaszTörlés
  6. Méghogy ezt kidobni!!? Nem csodálom, hogy ilyen szépen irtak a többiek, tényleg nagyon guszta. Én is Lacibetyár ötletével értenék együtt, az egyik barátnőm selejtezett, és mutatta, hogy miket akar kidobni, na én persze azonnal lecsaptam egy pici üvegcsére, talán emlékeztek a kis üvegdugós ecettartóra, egész picike, azóta ott diszeleg az asztalon és bizony minden nap használom a barátnőmre gondolva. Ha hallanátok annak a kis üvegdugónak a csilingelő hangját, lehet csak én hallom szépnek, de valami csodálatos.

    VálaszTörlés
  7. Zsóka, jó, hogy írtál arról az üvegről.
    Olyan csatos nekem is van.:-) Nagyon szeretem.Van olyan üvegem is(régen pálinkát tartottak benne), aminek éppen passzoló üveg a dugója.
    Meg egy régi, nehéz, üveg vajtartóm.Jobb abból kenni a vajat, mint a papírjából.:-)
    Szép tárgyek ezek.

    VálaszTörlés
  8. Nem is volt szándékomban kidobni, de ez a bögre azok közé tartozott, amit lent kellett tárolnom néhány más edénnyel, mert nem férnek tőle azok, amelyeket rendszeresen használok. Ha nagyobb helyem lenne, sok más holmim is szívesen nézegetnék, használnék.Ahogy telik az idő kap az ember ajándékba, vagy vesz is, mert megtetszik.
    Nehéz ellenállni.Időnként aztán a fenti kerül le,vagy fordítva. Mindig találok 'régi újat'így.
    Aztán vannak olyanok, melyek megérnek a selejtezésre.
    Mert bizony az idő múlik.És vasfoga is van...:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu