2010. március 10., szerda

Adni-kapni



Milyen szövevényes az élet. Vannak nyugodt, töltekezős időszakjaink. Mélázósak, mikor az esemény a tavasz jöttének figyelése, vagy egy virág nyílása és hervadása. Lassan kortyolni a teát, kávét, nem sietni.
Aztán vannak olyan időszakok, mikor ezt a töltekezést fel kell használni. Átadni az esményeknek. Konkrétan Anyu kórházba kerülése, látogatása, intézkedések, az én betegségem, lábadozásom. Ilyenkor jön össze a számlabefizetésektől kezdve minden egyéb. Reggel elindultam, Anyuhoz bementem, elintézem amit kell neki is, nekem is, még olyat is, amit eddig halogattam. :-)
Mert tart a lendület, mégha legyengített a vírus, akkor is. Régóta terveztem egy új heverő megvételét. Most eljöttem a kórházból jövet egy kárpitos mellett, kiválasztottam, megbeszéltem vele, hogy holnap hozzák, de úgy, hogy a régit el is viszik. Ez feltétel volt, különben máshova mentem volna. Jó üzletember pedig tudja, hogy a vevőt ki kell mindenben szolgálni, különben máshol vásárol.
Összefonódnak a nyugodt napok az aktívakkal, a töltekezős napok, az energia felhasználósakkal.
Én most ez utóbbit élem.

2 megjegyzés:

  1. Most úgy vagyok mint a kezdetekkor. Élvezem a nyugodt, ráérős tiszta godolataidat. Jó, mikor nem rágják az ember dolgait ismerősök tucatjai. Jó megnyugodni és elernyedni, mielőtt jön ismét a nyüzsgő újrakezdés.

    VálaszTörlés
  2. Papa, tudod, én már úgy is akarok maradni,mint kezdetekkor. Jól megfogalmaztad. Ráérős, tiszta gondolatokat akarok, nem hajt a megfelelni vágyás, nem "rágok", és remélem nem is fognak rágni.
    Nyüzsgő újrakezdést sem akarok sehol.Ha valaha mégis újrakezdek, mert innen el kell mennem, mert már nem a nyugalmat adja a hely, akkor is ernyedten, nyugodtan teszem majd azt a bizonyos újrakezdést.
    Ha már valamikor nem akarok kezdeni egy új blogot sem, akkor pedig abbahagyom az egészet.
    Sokat tanultam, lehet, hogy te is?
    Én mindenesetre igen, de kellett az a "múlt" is.:-)Anélkül talán mindennek, amit leírtunk itt nem lennék így tudatában.Te sem, én sem.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu