2010. március 19., péntek

Délutáni teázás és egyebek


Automatikusan egy fekete-fehér mintás teásbögrét vettem elő magamnak most teázásra. Thomas készítette nekem egyszer karácsonyra. Bögre aljára belül pirossal festette, hogy: 'Évának'. Egyértelműen az enyém:-), a bögre belső szélén is egy széles piros csík.
A két véglet számomra a fekete és a fehér, a legegyértelműbb két szín. Igen, nem..., akarom, nem akarom...Döntéshozó bögre!
Átszövik kérdéseink napjainkat. A piros pedig megadja a lendületet a kérdésekre való válaszok után. Mert kérdezünk, válaszolunk, és utána teszünk is.

14 megjegyzés:

  1. "Döntéshozó bögre" - ez nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Még, jó hogy vannak ilyen bögréink, vagy, ha éppen nem bögre, aakkor egy jó kis söröskrigli... Mert, az is tud ám jó tanácsokat adni, serkenteni hajlandóságainkat! :-) Mostanában nagyon átmentél ilyen lírai lelkizőbe. Vagy, rossz helyen járok?

    VálaszTörlés
  3. Néha az emberre bizony rátör az ilyan hangulat. Jó néha megállni, visszarévedni a múltba, kitapogatni a jövő felé vezető út lépéseit. Eltűnődni emlékeken, embereken, az évszakok múlásán. Borongani, szomorkodni egy kicsit.
    Aztán jön egy kis friss tavaszi szél, kisüt a nap és máris kedvünk támad egy jóleső sétára, vagy akár egy pohár borra valamelyik rég látott baráttal.

    VálaszTörlés
  4. Alapjáratban nem vagyok borongós.
    :-)
    Vannak viszont életszakaszok, amikor az embernek több dologban kell dönteni, jobban átgondolni mindent, mint egy másik helyzetben, időszakban.Vannak felvillanyozó döntések, és vannak olyanok, amikor akárhogyan is döntünk, az út rögös lesz.Illetve sokszor nem is döntés kérdése mindez, hozza az élet.
    Én olyan vagyok, hogy ilyenkor szedem össze magam leginkább.Jön az erő, tudom a lépéseket, nem felejtek el semmit. Haladok az úton...

    VálaszTörlés
  5. Laci, jó helyen jársz,de én szeretem a lírai lelkizést, ahogy te hívod.Ez semmi negatív, mégcsak nem is valami depresszió. Nálam alap.

    VálaszTörlés
  6. Trendo, jó, hogy idetaláltál...:-)
    Ahogy mondod, én ilyen eltűnődő is vagyok, de a vidámság, életélvezet sem áll tőlem távol.Így vagyok összeszerkesztve.:-)
    Gondolom, mint mindnyájan, csak az arányok változnak.

    VálaszTörlés
  7. Compot, a bögrék fontosak.:-)Egy kis dili, de kell az ilyen dili!

    VálaszTörlés
  8. Óh, kedves Éva! Örülök a paradicsomi állapotodnak... :-) Mert az ördüg nem alszik ugye! :-) Persze, hogy tudom, hol járok! Akár, álmomban is ide találnék. Ide, erre a kis pihe-puha, érzelgős kegyhelyre. :-) Bár, néha elgondolkodom, illek é én ide, erre a fínom, és elegáns lélek szigetre?...

    VálaszTörlés
  9. Ugyan már, ne kéresd magad, Papa!
    :-)
    Jól kiegészítettük mi mindig egymást, akármilyen blogos zugot is találunk magunknak, nevezzük az tanyának vagy lélek szigetnek. De te még némi túlzással 'kegyhelynek' is hívod a mostani helyem. Óh, jaj!De legalább humorod megvan még mindig. :-)))
    Volt úgy, hogy másfelé veztett az utunk, de aztán valahol mégis összeverődtünk.
    Most sincs másképp.
    Ha álmodban is idetalálnál, akkor nappal is keveredj ide ezentúl is!:-)
    Akkor ezt megbeszéltük!Zárom soraimat.:-)

    VálaszTörlés
  10. Mondtál valamit "Angyalom"! Nem tudom, mondhatom é e(s)zt(et):-) Néha, nagyon nehéz ám megállnom, hogy ne rittyencsek ide-oda egy kis betyáros ízű ezt-azt! :-) Szólj, ha már túl sok(k), vagy akár eleged vagyon! :-) Azért rakogatom zárójelbe néhány bötűmet, ne hogy szó érje a már a ház elejit... Hadd hívjam én ezt, magam után szabadon "kegyhelynek"! Jó?! :-) A nappali idetanállás is napirenden tartatik, de az idusnak utánna, már röghöz kötteték az énféle állbetyár parádé... :-)

    VálaszTörlés
  11. Kincset érő gondolatok.
    Hála :)
    Igazán lélekszigetes az oldalad, szeretem.

    VálaszTörlés
  12. Papa, Nikaa, mindegy is minek hívjuk a blogom vagy bárki blogját. Én most jól érzem magam itt, és ha ti is, akkor ennek úgy kellett lennie, hogy létrejöjjön a blog.
    Fennmarad addig, míg ez az állapot tart.

    VálaszTörlés
  13. Simili smilis gaudet... vagyis hasonló a hasonlóhoz vonzódik. Éva, látod, csendes, visszahúzódó blogod ugyanúgy magához vonzza a híveit, mint egy zajos, csinnadrattás, vidám másik. Aki akar, idetalál. A lényeg, hogy mind a házigazda, mind vendégei jól érezzék magukat. :)

    VálaszTörlés
  14. Igen, Trendo.Ha valaki harsányabb blogokat kedvel, ugyanúgy megtalálja a neki tetsző blogokat. Így jó, mindenki együtt van azzal, akivel akar.
    Úgyis eljövök végül a harsányabb helyekről. Nem azért mert elítélem, hanem mert ellenkezik az egyéniségemmel.
    Odavágyunk, ahol jól érezzük magunkat.Így van ez a való életben is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu