2010. március 11., csütörtök

Hullámzó rendszeresség


Írtam a szabályos "szövevényről', hogy egyszer töltődünk, egyszer pedig kiadjuk magunkból, ami erő van bennünk. Ilyen hullámzás az élet. Lehet, mindig számítani arra, ami jön. Rossz után jön a jó, a jobb. Végül is ezt jó így tudni.
Hétfőn nagyon nem voltam jól egy vírustól, de úgy gondoltam nekem dolgoznom kell mennem, mert Anyuhoz is kell menni a kórházba. Nincs más neki csak én, ki más menjen? Ha oda elmegyek, akkor már dolgozni is megyek, akármilyen gyenge is vagyok. Összeszedtem magam, jobban nem tudom kifejezni. Tünetek elmúltak egy nap alatt, gyengeséget látszólag legyőztem. Indultam!
Helyt is álltam, tartott a lendület tegnap estig. Tegnap újra lebetegedtem, sőt influenzás tüneteket is produkálok a hányás-hasmenés mellé. Igaz, ez utóbbi már kevésbé gyötör, mint legutóbb.
Mindig be kell látnom, hogy nem adom meg a betegségeim kezelésének, ami jár. Utána úgyis ágynak dönt, csak még rosszabb. Leckét meg kell tanulni! Hősre nincs szükség, az emberi test, természet, betegségek... a maguk útját járják.
Ma kiírattam magam betegszabira, itthon maradok. Én sem vagyok jól, kollégákat sem akarom fertőzni.
Amit el kellett intézni elintéztem, sőt az új heverőm is meghozták, a régit elvitték kb. egy órája. Korábban jöttek, mint megbeszéltük, de lehet, hogy így volt a jó. Kicsit kapkodtam az elpakolással ugyan, de mindenen előbb túl vagyok legalább.
Délután az új heverőmön lábadozom.
Tanulságaim levontam. Kikövetelte magának a szervezetem azt, ami jár neki! Majd azt viszont kigondolom, miért ezt a betegséget produkáltam, mit jelez a lelkem a testemnek.Azt is meg kell mondanom, hogy sejtem...
Megyek kényeztetni magam.
Kinn esik a hó!

5 megjegyzés:

  1. Mérget mertem volna venni rá, hogy így jársz! Nem büntethetjük szervezetünket büntetlenül... Jól látod az okokat, csak későn! ahogy annyian mi is... Senki nem fogja értékelni a "hősiességet"... Ezt én is megtanultam már... Sajnos én is a saját káromon. Csak az a baj, hamar elfelejtjük a szent tanulságokat... Most, tényleg tartsál ki. Az ágyban! És fel ne kelj nekem! :-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok. A kanapé a helyén. Te remélem boldogan mosolyogva pihengetsz. Szép zenét hallgatsz, vagy talán alszol kicsit! Hiába a bölcsesség meg van benned!

    VálaszTörlés
  3. Laci, Boróka, köszönöm, hogy itt voltatok.Lefeküdtem, közben kiraktam a 100-as papírzsebkendőt is, és mézes kamillatea is készül.
    Jól tettem, hogy nem mentem dolgozni. Nem tudom elképzelni az este 11-ig történő mai hősi helytállást.
    Boró! Kicsit túlzás, hogy boldogan mosolyogva pihenek, de van bennem valami elégedettség, hogy mindent elintéztem ma.Gyógyulhatok, mert a gyógyulás is úgy megy nekem, hogy ha rendben tudom a környezetem is. Addig bekúszik a gondolat, hogy mit is kellene tenni, és úgy nem az igazi.
    Más is így van vele?
    Se TV, se zene semmi nem érdekel most.Szunyókálok, néha felkelek, kinézek az ablakon. Gépet is bekapcsoltam most, míg a tea készül. Sőt kávé, mert úgy érzem koffeinhiányom van!
    Utána visszafekszem majd!
    Papa, te is hősieskedtél már. Tudom, hogy holnap lesz a kézműtéted, gondolok rád. Ha tudsz, írj!Tudom, tudom jobb kezes vagy, és a ballal van a gond!:-)

    VálaszTörlés
  4. Amúgy ismerekedj(etek) meg Lacibetyárral.:-) Jó barátom, más blogos közösségből régi blogtársam.Csak úgy tesz, mint aki betyár, de amúgy vajból van a szíve. Sokat megéltünk mi már együtt.:-) Előszeretettel hívom Papának, mert megszoktam, és így kedves nekem a szólítása.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm "Édös-Angyalom"! :-) Jól esik egy kicsit huncutkodni is, mert ez adja meg a bukéját a hangulatunknak. Pontosabban, ez is! :-) Remélem estvére kellve, maradt még "pappir" zsepid! :-) Pihenj és add át magad a laza semmittevés, gyógyulást elősegítő édes érzésének! Kösz, hogy gondolsz rám! Mint, ahogy én is! :-) Azt hiszem a "kivülállók" hamar rájönnek, hogy nem vagyunk "teljesen" ismeretlenek egymásnak.... Aki, lát valamit a gyatra criptulusomban, azok úgy is megkeresnek. :-) Azért köszi, aranyos Tőled! Holnap 11-re magyek. Alfában egy kicsit segíthetsz nekem, ha nem köt túlságsan gúsba a saját kólikád. Puszóka.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu