2010. február 22., hétfő

Változtatási szándék


Életmódomban elmentem egészségtelen felé. Lassan kezdek visszaállni arra, amire szükségem lenne, de nem tettem meg mostanában. Annyi minden vonz, kell rá az idő, viszont nem jó a szervezetemnek, lelki békémnek sem. El is aprózom magam.
Tegnap korán lefeküdtem, kialudtam magam. Most jó.
Sokat ülök a gép előtt. Szívesen teszem, de az időpontot módosítanom kell. Nem éjszakába nyúlva netezni.
Sokszor dolgozom késő estig. Mikor hazaérek, még eszem. Ez sem tesz jót. Önfegyelemmel meg lehet oldani, hogy már ne egyek, de nem szántam rá magam. Elhatározással sikerülni fog. Tulajdonképpen nem határoztam el magam eddig.Vagy az elhatározások nem voltak komolyak. Az elhatározásba bele kell csusszanni miután megérik bennem sok tapasztalás után a szüksége. Belül felkészültnek kell lenni rá. Én úgy hívom beérik, felszívódik bennem a szükség. Nem csak egy máz kívül. Most ez rendben van.
Munkahelyem kb. 20-25 percnyi sétára van. Mégis sokszor a buszt választom. Többször megyek gyalog ezentúl.
Tulajdonképpen ennyi, ami most elhatározásként jött, helyesebben megérett bennem. Biztosan jön még valami hozzá, ami nem teljesíthetetlen, és jót tesz nekem.
Tegnap délután és este jó társaságban voltam. Talán ezért is sikerült a korai elalvás.
Le is fényképeztem a társat...:-) Itt van a bejegyzés fölött!

10 megjegyzés:

  1. A jó társaság döntő.

    VálaszTörlés
  2. Osho jó társaság. Elég csak kezembe venni a könyvet, és olvasás nélkül is nyugalom száll meg.

    VálaszTörlés
  3. A nyugalom a mai rohanó, zűrzavaros világban az egyik legnagyobb kincs.
    Osho sokaknak segít a rátalálásban.
    Én még nem olvastam. tőle semmit.

    VálaszTörlés
  4. Ettől a társaságtól nem csoda, ha nyugodt szép álmod lett. Kíváló ízléssel válogatod meg a szükségleteid kielégítését.
    Finom étel, jó könyv, kellemes enteriör.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem a fotóidat! Oshot is:)

    VálaszTörlés
  6. Azt hiszem nem mondok azzal újat, hogy mindenkinek keresni kell a maga kis szigetét, fészkét és benne a nyugalmat. Ki így, ki úgy talál rá. A zaklatott világban enélkül nehezen lehet létezni. Valahol fel kell töltődni. Meg kell válogatni a könyveket,zenét, a tárgyakat, a pihenés módjait, egyfajta életformát. Ha nem teszem, lemerülök.Voltam már közel hozzá, talán meg is történt velem a lemerülés. Igazán nem tudom milyen állapot az, de nem volt jó.Testi betegségek is sorra előjöttek. Egyfajta zaklattság, szorongás. Akkor döntöttem, hogy változtatok. Azóta érledődött bennem, ami az utóbbi 1-2 évben kezd igazán beérni.

    VálaszTörlés
  7. Kósza, ha szükséged lesz rá, biztosan megtalálod a könyveit.Vagy a könyvek találnak rád. Én hiszek ebben.

    VálaszTörlés
  8. Boró, azt hiszem te is keresed és meg és találod a szükségleteid kielégítését.Nem vagyunk mi annyira mások.:-) Te pörgősebb vagy( nem biztos, hogy jó a szó), én visszafogottabb. De valahogy ugyanarra vágyunk.Egyfajta belső békére. Lehet külső is!:-)

    VálaszTörlés
  9. Sofia!Én is szeretem a te képeid, írásaid is. Sokszor megyek hozzád, mert az egész blogod maga a pihenés számomra.Kicsit olvasgatok,nézegetek nálad,zenét hallgatok és néha egy-egy képed a háttérképem a monitoromon.
    Jó nálad.

    VálaszTörlés
  10. Sofia, azt észrevettem, hogy Oshot szereted. Az lett volna furcsa, ha nem.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu