2010. február 21., vasárnap

Új teáskanna a háznál




Sokszor megfogadtam, hogy nekem már új edény nem kell, mert úgyis annyi van. Szeretem átlátni a dolgaim, és ha ahhoz mindig új jön selejtezés nélkül, akkor az nem segít az átláthatóságnak. :-)
De rájöttem arra is, fogadalmakat se tegyen az ember jelentéktelen dologban. Mert egy szép edény örömforrás. Adjuk meg magunknak azt az örömöt. Teázni is szeretek, megvannak hozzá a kellékek is, de ennek a teáskannának nem tudtam ellenállni. Mert nem!

És most örülök neki!

4 megjegyzés:

  1. Nem is szabad. Az ellenállás káros az egészségre:)

    VálaszTörlés
  2. Tudtam én!:-)Vannak dolgok melyeknek mégis ellent kell állnom (anyagi okok, lehetőségek, élethelyzet), arra tartogatom az ellenállást.Legyen meg az egyensúly.:-)

    VálaszTörlés
  3. A teázásban a hangulat néha több, mint az íz. Nem tudom, hogy valaha képes leszek- e ellenállni egy tea szertartás kellékének? Ha jól gondolom nem. Minden évben veszek egy-két darabot. Viszont nagy nagy örömmel ajándékozom el a régebbieket, mert a lakásban nem lehetne elférni eme szenvedélyem termékeitől.
    Tavaly vettem egy hasonló kannát én is. No nagy élmény lett belőle. Az első teázáskor leforráztam magam a kiötéskor. Két hónpig gyógyult a kezem utána. A forma és a praktikum nem találkozott enél a darabnál. Viszont nézegetni gyönyörű darab.

    VálaszTörlés
  4. Nálam is a mérleg inkább a szertartás és a hangulat felé billen teázáskor. Az íz a második helyre szorul.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu