2010. február 15., hétfő

Mákos márványkuglóf meggyel




Nati kérésére hoztam képeket a kuglófról.
Van a kuglófnak valami máshoz nem hasonlítható békés hangulata. Káváházban halk tányér és evőeszköz koccanások, alig hallható meghitt beszélgetések, fehér, csipkés kötényű és fejdíszű pincérnők, kávéillat, sőt, kakaóillat a levegőben.
Fehérzsabós, kalapos hölgyek, sétapálcás úriemberek meghitt találkáin az udvarlás szavai a morzsákban tűntek el, vagy éppen jutottak el a fésűvel feltűzött hajú, hamvasbőrű szép nők füléig.
Nagymamák sütötték unokáiknak gyerekzsúrra a kuglófot, és békésen néztek végig a virágmintás vagy éppen pöttyös bögrében lévő kakaóból nagyokat kortyoló csemetéken. Kis ujjak törték apróra, ügyesebbje villával vágta kis falatokra a süteményt, és tűntették el - a nagyik nagy örömére - állandóan beszélő kis szájukban.

5 megjegyzés:

  1. A recept pár bejegyzéssel lejjebb olvasható.Úgynevezett rázott sütemény. A hozzávalókat egy kb. 3 l-es zárható edényben kell összerázni, majd kettéválasztani a masszát. Egyik felébe kerül a darálatlan mák, másikba a reszelt alma.Ahogy elhelyezem a két réteget a formában, alulra az almás massza, felülre a darálatlan mákos kerül, és a végén potyoghtatjuk rá a meggyet.
    Sokszor elkészítem, szeretjük.

    VálaszTörlés
  2. De jól néz ki! Lehet, hogy megsütöm a hétvégén:) És ez a rázás nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  3. Mmmmmm, it looks so delicious!!!!!
    Have a nice day and tank you for passing and leaving your comment!!!!

    VálaszTörlés
  4. Ma már a kuglóf sem a régi. Hiányzik mellőle a béke vrázslatos nyugalma.
    A te kuglófod azonban sugallja ezt a hangulatot. Nem véletlen. Benned ugyanis béke van. Ezt mutatja minden írásod , képed, rezdülésed.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a képeket Éva!
    Sokat és sokfélét sütök, rendszeresen. Kuglófot még sosem próbáltam. Pedig van formám is hozzá... koszorú és kuglóf forma is, ahogy a receptben írod.
    Itt az ideje, hogy ezt is kipróbáljam.
    Aztán a saját fotóimmal /amik szánalmasak lesznek a Tieidhez képest! :o))))/, majd fölteszem a receptet Kalánka blogjába, hogy az odajárók is kedvet kapjanak hozzá!
    Köszönöm még egyszer a receptet is, fotót is!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu