2010. február 9., kedd

Kundera: Lassúság


"Miért tűnt el a lassúság öröme? Hol vannak a hajdani ődöngők? Hol vannak a népdalok semmittevő hősei, a vándorlegények, akik malomról malomra járnak és a csillagos ég alatt alszanak? Eltűntek volna a mezei ösvényekkel, a rétekkel, a tisztásokkal, a természettel együtt? Egy cseh mondás szép hasonlattal határozza meg édes semmittevésüket: nézegetik a Jóisten ablakait. Aki a Jóisten ablakait nézegeti, az nem unatkozik; az boldog. Világunkban a semmittevés tétlenséggé változott, ami egészen más: a tétlen ember frusztrálva van, unatkozik, s egyfolytában a hiányzó mozgást keresi."

4 megjegyzés:

  1. A képen az én térdeim, amint éppen "Isten ablakait" nézem.:-)
    Egy kis repülőtéren van a hely, a " fiúk" elmentek kisrepülővel repülni, és én vártam őket. Néha az eget kémleltem, néha a katicákat nézegettem lent. Majd újra az eget néztem, és ha elfáradtam, akkor csukott szemmel feküdtem tovább egy fapadon.

    VálaszTörlés
  2. Elképesztően szép a korlátos képe legfelül.

    VálaszTörlés
  3. Markus ( nagyobbik srác) ebben a házban vett lakást Bécsben.Ha jobbra fordulnuk a képen lévő lépcsőházban, ott van a lakás a folyosó végén. A ház maga az 1800-as évek végén épült, igazi monarchia korabeli. A lakás lassan kész, a fiú már ott is lakik. Múltkor voltunk nála, és tetszik.Fiatalos, kényelmes, nem túl zsúfolt. Egy 28. évében járó fiatalembernek éppen megfelelő.
    Rengeteg munka volt vele, besegített a család munkában és anyagilag is.

    VálaszTörlés
  4. Jó lenne már itt tartani, hogy a lányok lakását rendezzük be. Sok fejfájás van hátra még addig. Nagyon szeretnének a kőrúton kalni egy réges régi házban. Én ilyenben nőttem fel. Sok noisztalgikus mesém van ezekből az időkből és az impozáns épületekről.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu