2011. június 15., szerda

Munka és pihenés

Várok, más dolgozik. Ez is régen volt, de most ez van. Jelenleg dolgoznak itt a konyhások, viszik el a régi konyhabútort. Egy nappal korábban, mint terveztük.Ők kérték, hogy így legyen. Ez kellemes meglepetés, mert általában késni szoktak.Nem róluk beszélek, úgy általában a késés jobban benne van a megrendelő-teljesítő viszonyban. Vagy mostanában már nem lehet, mert tönkremegy, aki így dolgozik? 
Még jó, hogy én is előre voltam, és már kipakoltam.Ma reggel 8-ra ígérkeztek, de 7.45-kor már itt voltak.Sőt, a vízvezetékszerelő is gyorsan jött rögtön 7 után, hogy kikösse a kikötni valót.Igaz, hogy előre le volt rendezve, de későbbre. Rugalmasság!
Tegnap ágyban is olvastam. Azért a sok pakolás( hogy a mikrohullámú sütő milyen nehéz , én nem hittem, áhhhhhhhh) kicsinálta a hátam, gerincem, ami egyébként is javítanivalót kíván.
Szóval munka beindult, és olajozottan megy eddig.:-) 
A jó szervezés a siker alapja, ahogy a "bölcsek" mondják.:-) Ez a bölcs az a fiatalember, aki felelős az én konyhám felújításáért,  vagyis aki  az én ügyintézőm. Egyetértettem vele.
Ez pedig itt a tegnap este apró hangulatai könyvekkel, fényekkel, tudással, élménnyel:



11 megjegyzés:

  1. Hát ritka az ilyen tényleg, mármint hogy minden a rendes kerékvágásban...vagy még előbb is. Kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz majd az új konyhád.:) Ez a kép az ablakról valami csuda szép.

    VálaszTörlés
  2. Kellemes és váratlan meglepetés lehetett :-) egy előző történeted inkább az ellenkezőjét sejtette.
    Ha lumbágó szerű a gond a hátadnál, azzal "természetesen én is rendelkezem". (Nekem ilyenkor az használ, ha rögtön lefekszem a földre és a lábaimat térdig egy székre emelem, majd addig mocorgok a hátamon, míg helyére nem igazodnak az igazodni valók.)

    VálaszTörlés
  3. Minden rendes kerékvágásban, de át kellett szervezni, akkor a dominóelv beindult. Egy dolgot helyreraktam, és ahhoz újra szerveztem a többit. Azóta minden rendben. Majd hozok fotókat az új konyháról.

    VálaszTörlés
  4. Alterego,
    Kovtamának már írtam a helyzetről az előbb.
    A varázsszó egyébként a: Rugalmasság!:-) Tegnapi bejegyzésemben leírtak alapján a dominólev miatt borulni látszott minden.Az tegnap volt.
    Mivel korábban akarták elvinni a bútort, a vízvezetékszerelőt is előbbre kellett hozni, de nem értem el.Sőt, azt sem tudtam mikor jönnek elvinni a bútort. Viszont lehet, hogy az ő időpontjuk akkorra esik, mikor a munkaidőm tart.Ez sem volt egy megnyugtató dolog, míg ki nem derült, mi lesz.
    Aztán szépen helyreállt minden( helyreállítottam pár telefonnal, szerencsém is volt:-))), és ez volt a mai bejegyzés alapja már.
    Így működek a dolgok! Csak semmin nem, meglepődni, és azonnal elkezdeni a leromboltat újra felépíteni.
    Nem veszem ám én ezt ilyen könnyedén, de tudom, hogy ezt kell tenni!
    Lesz nekem még ilyen és olyan bejegyzésem is."Dominóelves" is , és "megy a szekér rendesen" is.

    VálaszTörlés
  5. Alterego, én is szoktam azt csinálni, amit te. Most nem csináltam, de izegtettem-mozogtattam a csigolyákat. Nem állt helyre semmi, ma megcsinálom azt, amit te is javasolsz.
    Így nem maradhat, mert van még cipekednivaló bőven.

    VálaszTörlés
  6. Ó, hát elkezdődött a nagy munka!!!
    Jó, hogy gondoskodtál magadnak
    könyvekről is.

    alterego lumbágós módszeréről még
    nem is hallottam, mármint a mocorgós
    gyógymódról; a FASTUM gél is segít!
    Éva, vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
  7. Hát én baromira meglepődtem ma, mikor az özönvíz bejött a kocsim ablakán. Tudni illik, itt akkora eső volt, hogy bokáig hömpölygött az utakon és elfelejtettem, hogy az anyósülésnél félig nyitva az ablak, amikor is sikerült faszán (elnézést) elmenni egy kamion mellett, aminek a kereke éppen egy baromi nagy sáros vizes tócsán ment át....az egész beterítette az ablakom belülről, plusz a táskám és a kocsi belsejét, na meg engem mindenhol. Enyhén anyáztam csak. Aztán meg erősen. Szóval ezen elég nehezen lendültem át.....:):) Mást nem tudok magamra mondani, csak hogy balf@sz.:)

    VálaszTörlés
  8. Kati, a mocorgós gyógymód sem segített. Ma van a munkákban egy szabadnapom, mivel egy napra előbbre jött minden. Holnap egyébként csempeleverés és falcsiszolás. Hurrá!:-)
    Szóval, van egy szabadnapom.Elmegyek úszni, talán az segít, mert így nem maradhat a hátam és a gerincem. Sok munkám van még.Majd még mocorgok is, biztosan becsípődött egy ideg vagy meghúzódott valami.
    A mikrosütőt pedig pasik fogják emelgetni ezentúl!

    VálaszTörlés
  9. Kovtama! Aztaaa! Nem csodálom, hogy mondtad a magadét, és a lelkiállapotod is elképzelem. Emlékszem még, mikor a szippantós kocsiból kijött cuccba mentetek bele. Most meg ez!
    Ablak pedig néha nyitva, ez is természetes. Ezért nem is okolhatod magad.
    Kocsi, táska, "jómagad" rendben? Úgy értem kipucolva?

    VálaszTörlés
  10. Nálunk is muri volt, kikészült az egyik boyler, tegnap boyler vásárlás, két helyen csere. A kezemnek annyi, nem bírja a kapálást - sem.
    Aztán végül szerelőnkkel együtt néztük az égi jelenséget a sötétedő Duna fölött.
    Én már este nem tudok olvasni, folyton fáradt vagyok.
    Gerinc:
    Szabó Szigfrid -még mindig.
    Tüskés matracon időzés - nagyon hasznos!
    Micsoda szerencséd van a dominóiddal!

    VálaszTörlés
  11. Márta, akkor nálatok is zajlanak az események!
    Éppen most néztem a blogodban néhány szép képet, szerintem az otthonotokról. Nagyon tetszik.
    Tüskés matracom nincs, de tavaly vettem egy nagyon kemény heverőt, ami nagyon jó, csak most kevés. Jöhet az úszás újabb( régi) ötletnek.
    Én tegnap nagyon korán lefeküdtem, így kimaradtam a holdfogyatkozásból.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu