2011. június 18., szombat

Helyzetjelentés konyhafrontról

Milyen az, amikor a csempe mögé lát az ember? 
Nem röntgen szemem van, hanem  csempém nincs.Tegnap leverték. Fél órával korábban jöttek, mint ígérték, és gyorsabban is végeztek, mint tervezték. Csupa jó hír.
Ahol gipszfalon volt a csempe, ott könnyen hullott, ahol betonon, ott bizony fúrni, vésni kellett nagy zajjal.
Számítottam porra, viszont kevesebb volt, mint hittem, de éppen elég az egész lakásban. Finoman belepett mindent, konyhában pedig nem finoman. :-)
Még nem a munkák végén, hanem a közepén tartok, de kitakarítottam.
Igen, takarítottam egy nagyot, pedig még bőven van munka.
Alteregoval eszmecseréztem arról múltkor( mással is lehetne), hogy akkor is takarít az ember, ha még újratermelődik a kosz majd, vagyis felújítás közepén is. Máskor is így van, az ember lánya takarít, aztán újra, aztán.... 
A por közepén nem lehet ülni. 
3x felmostam, kiporszívóztam, letörölgettem.Por, por,por... Felmosás előtt porszívózás, hogy ne a port maszatoljam!!!Porzsák tele, megszabadultam tőle, mint ahogy a leszedett tapétától is. Nem először, már többször szórtam ki, és még van is.
Legközelebbi nagy munka festés, tapétázás kezdése hétfőn. A mester azt mondta 1 hónapja, mikor itt járt, ne hívjam, biztosan itt lesz fél 8-kor. Tehát nem hívom előtte, hogy minden rendben van-e. 
Várom!
Máskor valami kis megnyugtató képet tesz ide az ember. Mi a szép és megnyugtató? Most egy ilyen kép jön ide.
Ez is megnyugtató. Itt tartok már!:-))))


Utóirat:
Kovtama kérdezte, milyen lesz a csempe. Nem lesz csempe, hanem a munkalap ismétlődik a volt csempe helyén is. 
Itt vannak a a színek, mikor az ügyintéző fiatalemberünk összepasszentolta a bútor színét a munkalapos-falfelületes színnel. Nehéz volt választani, mert sok árnyalat volt, nagyjából összeillik, ez volt számomra akkor a lényeg.
Azon nevetek, hogy a fiatalember pulóverében az egyik csík is odaillő! Most vettem észre.:-)



7 megjegyzés:

  1. Milyen színű lesz az új csempe? És a festék, tapéta? titok? Jól haladsz. Porban egyformák vagyunk.:):):) Én is képes vagyok órákat takarítani, hiába tudom, hogy másnap ugyanannyi lesz.

    VálaszTörlés
  2. Tapéta fehér lesz, fehér is volt. Csempe nem lesz, hanem a munkalap ismétlődik a falon is.Olyan márványosan spriccelt bézs, terrakotta színek keveréke.Majd ha készen lesz, hozok képet.

    VálaszTörlés
  3. Hú de nem irigyellek, csak majd ha kész a konyha!:))Biztos szép lesz! Szép vasárnapot!

    VálaszTörlés
  4. hát a levert konyháért nem irigyellek de a munkalap az nagyon szép lessz,kivi leszek milyen is lessz az egész egyben...

    VálaszTörlés
  5. Helyetted, nevedben és a Te erősítésedre Prágában levendulát (is) néztem-fotóztam, majd fölteszem rövidesen!
    No meg kapukat, ablakkereteket, stb lefelé menet a Kisoldali térre.

    VálaszTörlés
  6. Tipitá, Éva gondoltam, hogy nem vagyok irigylésre méltó most. Én sem irigylem magam, már a jövő hétvégére gondolok, amikor vélhetően már jobb lesz minden. Így legyen!

    VálaszTörlés
  7. Hú, Stali, de gondoskodó vagy! Ennyi jóban volt neked is részed, és nekem is jut majd belőlük képeken.Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu