2011. június 16., csütörtök

Kávé és croissant

Mikor a sűrűbb munkában jön a megnyugtató pillanatok keresése...Mert jön!
Mikor rohanok a városban, és nem andalogva turista szemmel nézegetek, hanem bank, posta, busz, munkahely, bolt irányok felé megyek. 
Sőt, a műemlékeket sem veszem észre egy olyan városban, amire ez jellemző. Ott vannak persze, de van, hogy  a turista szemem csukva otthon ebben az esetben, mert közben az intézendőkön gondolkozom, szervezek, tervezek.
Aztán hirtelen arra gondolok, miért is a rohanás?
Bemegyek egy kávézóba, ami pékség is mindenféle földi jóval, péksüteménnyel, friss újságokkal. Rendelek, leülök. 
Croissant és kávé előttem, és tudom jól döntöttem.
Majd folytatom az utat később.

17 megjegyzés:

  1. Annyira igazad van,...most is! Egészségedre!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva! Régen nem írtam nálad, de jelzem, élek-vagyok. Csak most csendes üzemmódban. Sok minden elviszi az időmet, energiámat, így az olvasásodra marad leginkább időm, a kommentelés bizony sokszor elmarad. Gondolatban veled vagyok a konyhafelújítás alatt is:) Szeretettel, Dóri:)

    VálaszTörlés
  3. Csúnya dolog az irigység,én most mégis irigykedem kissé. Hej de sokat kellene mennem egy csésze kávéért és a hangulatáért. Így marad az itthoni, ami most és különösen nem nyugtató :-(((
    Remélem itt nálunk is érvényesül az örök igazság, miszerint minden hosszúnak van egy vége.
    Azért mert megint panaszkodtam, még észrevettem ám, hogy milyen "kellemeset" írtál megint.

    VálaszTörlés
  4. Jól tetted, tényleg nem kell mindig rohanni............................
    (csak az a baj, hogy olykor mégis
    muszáj) :)))

    VálaszTörlés
  5. Most egy kerdesem volna Eva:)

    Te is a simat szereted, ami nincs izesitve croissant?
    Mar tobb, mint egy hete nem ettem, de most a kep, a leirasod, ma vennem kell:)
    Es en is eppen igy szoktam megallitani az idot.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! De jó, hogy sok írás várt itt.:-) Most értem haza az uszodából. Muszáj volt a gerincemet kicsit vízben is megmozgatni, mert még sok munka vár rám, és fáj. Minek emelgettem, hajolgattam minimum 15 kg súllyal? Ez megválaszolatlan kérdés.ha mégis van válasz, akkor: CSAK, mert meg kellett tenni.

    Tipitá, néha azt mondom, igenis kényeztetni kell magam/ magunk. Nem biztos, hogy az evés-ivás az, de most éppen így gondoltam! Amúgy meg nincs mindig igazam!:-))) De köszi.

    VálaszTörlés
  7. Dorka, ha olvasol csak, nekem az is jó. Éppen írtam Prodán Mártinál, hogy megadom mindenkinek a szabadságot, mert valami hasonlót várok el. Aki akar ír, aki nem az nem, és csak olvas nálam ha itt jár. Ahogy jól esik. Anyudnak és neked is üzenem, hogy ablakcsere volt a régi lakásban. Busszal mentem arra, és láttam. Szerintem új lakó lesz.

    VálaszTörlés
  8. Alterego, ez nem is irigység. Csak eszébe jut az embernek ilyeneket olvasva, hogy mit is kellene tenni néha. Máshol jobban esik a kávé most nekem is. Mert most a kiskanalat is valahol egy doboz alján találom meg. Panaszkodj nyugodtan,valahol azt is kell.:-) Én is néha itt-ott megteszem.

    VálaszTörlés
  9. Kati, ez az, hogy muszáj. Ha időre kellett volna akkor teljesítenem a távot, én sem állok meg egy croissantra és kávéra. Amúgy ebédidő volt éppen, tehát kellemeset a hasznossal...:-)

    VálaszTörlés
  10. Ágnes, én is a sima Croissant-t szeretném, de ez töltött volt. Mivel ebéd helyett ettem, ezért sósat választottam = sonkás-sajtosat. A másik variáció csokis lett volna a kávézós pékségben. Töltetlen nem volt éppen.
    Ágnes, egyénként olvastam, hogy "croissant mániád" van!:-)

    VálaszTörlés
  11. Ha valakit érdekel, és ismeri Sopront, a Széchenyi téren a postával szemben, a papírbolt mellett ejtettem meg a kényeztetésem.:-) Ajánlom a helyet mindenkinek.

    VálaszTörlés
  12. Alterego, még annyit, én sem írok mindig kellemeset, mert akkor nagyon egyoldalú lenne. Csak törekszem rá, hogy a blogban megpihenjek, és még itt vagyok kellemesre gondoljak, és azt adjam át. Aztán van úgy, hogy nem úgy sikerül...:-)
    Az emberrel jó is, rossz is történik egy nap.Hogy melyikkel nyammogunk még hosszan aznap, sőt később is, az tőlünk függ. Még nekem is tanulnom kell,hogy lehetőleg a jót dédelgessük még magunkban később.
    Mert ha jól számolom 50-50%, hogy melyiket választjuk.:-)

    VálaszTörlés
  13. Ez a félig üres-félig tele esete, igaz ?
    Én sem vagyok szívesen negatív, nem az a jellemző rám. Kell egy ilyen megrázkódtatás, mint a mostani, hogy kihozzon a sodromból.
    Meglehet a hétvége tartogat egy-két jó dolgot, tán még egy hangulatos kávézás is megtörténhet :-)))
    Nálad szünet lesz, vagy hétvégén is dolgoznak ?

    VálaszTörlés
  14. Holnap csempeleverés, és a csempe elvitele a hulladéklerakóba. Utána valahogy a sok portól megszabadulni. Szombaton tapétalevakarás. Vasárnap fürdőszoba kipakolás, és előkészíteni mindent a mesterek fogadására. Hétvégén mester nem jön.Az előbb említettek magánakciók lesznek.
    H-K-Sz-án festés, tapétázás, PVC padlólerakás mesterekkel, majd ahova lehet visszapakolás nélkülük.:-) Ha minden igaz, csütörtökön jön az új konyhabútor.
    Aztán oda is bepakolni, szögeket befúrni, képeket visszatenni mindenhova.
    Majd szőnyegtisztítót hívok, mert a sok porból nem tudom magam kivakarni másképp. Függönymosások, nagytakarítás.
    Utána dolgoznom kell, mert a nyári szünetben ügyelünk is.
    Aztán fürdőszobában kádfényezés, majd erkélyfelújítás.Na, ez is egy külön sztori!:-)))
    Nálatok hétvégén mi újság?

    VálaszTörlés
  15. Hétvégén próbáljuk megőrizni a 14 hónapos kis lurkót, ami nem kis feladat. Nagyon merész, nagyon makacs, és csak az érdekli ami tilos és veszélyes. Nem dolgozunk, csak holnap délutánig, utána irány Szentendrére. Ha nem romlik el nagyon az idő akkor szombaton Visegrádra megyünk.
    Ma két szép élmény is jutott : a közelben rengeteg színes hőlégballon szállt fel és felettünk repültek el.Este pedig a hold szemben velünk Agárdon kelt fel, hatalmas volt és valószínűtlenül vörös. Később újra megnéztem, akkorra feljebb szállt és hatalmas udvara volt.

    VálaszTörlés
  16. Csuda szép lesz nálad minden, érdemes kibírni a rumlit.
    Egy jó tanács, habár biztos magad is tudod, felmosni csak akkor szabad, ha az utolsó porszemet is felporszívóztátok.Nálad sokkal jobban meg van szervezve a munka menete.Itt lesz olyan is, hogy még egyszer kell festeni valamit :-(

    VálaszTörlés
  17. Alterego, köszönöm a beszámolót a hétvégédről. Nagyon ígéretesnek hangzik minden.
    Felmosás előtt feltétlenül mindent felporszívózunk. Köszi a tanácsot.
    A hőlégballonok nagyon szépek lehettek.Én is szeretem őket nézni.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu