2011. június 20., hétfő

Gondolatok ételre várva



Vannak asztalterítős, gyertyafényes éttermek, és vannak, ahol mindez nincs meg. Mégis jók. Ezért jók. Sőt, szívem csücskei az ilyen helyek.
Pincér gyors udvarias, étel olyan, amilyet elvártunk.Végül is ez a fontos, és persze, a látvány is. Asztalterítő ide nem is hiányzott. Az asztal fája szép volt a mi asztalunkon. Kopott, sokat megélt, ahol a tisztaság is erény. A levendula is odaillett rá.
Mindig tovább szövöm a gondolataim, számomra tanulságként elraktározva, például: Ami nem megy, ne erőltessük! Jó, jó, ez kicsit más értelemmel is bír, mint ebben az esetben. 
Ha az otthonra gondolok, akkor fogalmazzak úgy, hogy ahova valami nem kell, ne erőltessük oda. Mennyi idő múlva találjuk meg valaminek az igazi helyét? Egyszer csak tudjuk, mikor már semmilyen erőfeszítést nem teszünk további keresésre. Mikor nyugalom költözik belénk ez ügyben. Ez az! És ott is marad. Ez nem csak lakásrendezéskor érvényes. Mindennek megvan a maga helye és ideje!
Ami önmagában is szép, ne rejtsük el, ne fedjük el felesleges mázzal.Miért valamit többé és mássá alakítani? Fiataljaimnak is emlegetem, mikor a szép bőrüket agyonkenik, festik mindennel. Persze, hiába mondom.:-) Egyébként is csak a végletektől tartózkodjunk.
Hányszor erősödik meg bennem: A kevesebb néha több! 
Aztán a másik kérdés: Hogy kerül a csizma az asztalra? 
Itt szerencsére nem ott volt, de azért látószögemben. Kié volt, merre járt benne?
Ilyeneken is morfondíroztam.
Azon is, hogy vannak unalomig ismételt mondatok, és hányszor van mégis helyük az életünkben.

11 megjegyzés:

  1. Ez de jó kis hely lehet. A képekből azt szűröm le, hogy az étel is nagyon finom és gondosan van szervírozva. Olyan igazi házias , de még is különleges...

    VálaszTörlés
  2. Érdekes és szokatlan ez a vendéglő!
    Vajon miféle finomságokat szolgál fel
    a pincér a vendégeknek?

    VálaszTörlés
  3. Kovtama! Nagy a választék az étlapon, tudtunk miből választani.Ízlett, amit kaptunk.Fertő-tóhoz közeli hely, szerencsére hal és halászlé is van.Vízközeli helyektől el is várható.

    VálaszTörlés
  4. Kati, éppen az tetszett, hogy szokatlan. Hogy mit szolgál fel éppen a pincér nem tudom, de mi halat kértünk.

    VálaszTörlés
  5. Remek hely, hasonlít egyre amelyet én is ismerek. Van ennek emeleti része is?( valamilyen western-szerű név rémlik és Hétéves fiúgyermek is nagyon élvezte)
    Hosszasan elgondolkodtattak a gondolataid.

    VálaszTörlés
  6. Felső rész? Azt nem tudom, hogy itt van-e felső rész, de egy másik jó kis termük van.Sejtem, hogy melyik helyre gondolsz Sopronban, amelyik nagyon is westernes.Papa Joe a neve, és nagyon hangulatos.
    Ezek a képek Fertőrákoson készültek, ezért említettem a tó közelségét.

    VálaszTörlés
  7. Ez a hely olyan erzest keltett bennem, mint a szinhaz, es utana.Nem tudnek berletes lenni, nem birom a monoton szeru dolgokat.Ha megyek akkor elvarazsol es sokaig ugy tart.

    Az etterem is legyen mas, mintha itthon teritenek abrosszal, legyen eppen ilyen kulonleges, mint ez:)

    Noveremhez kozel van egy csarda, arra emlekeztetett kicsit, Kopar csarda a neve, es Esztergom fele haladva, a 10-es ut menten van.Csak a csizma kulonbozik, abrosz ott sincs, de hal etelek igen:)

    Szep napot Neked Eva!

    VálaszTörlés
  8. Ágnes, szeretem én az abroszos helyeket is, de ez most kifejezetten jól esett az egyszerűségével.
    Szeretem a csárdákat is, Ausztriában pedig a kockás terítős, szőlőlugasos Heurigereket.Náluk a kínálat mindig hidegtál:
    Sonka, kolbász, sajt, kenőmájas, körözött, lilahagyma, paprika, paradicsom,ecetes uborka ...Friss még szinte meleg magos kifli, zsemle, barnakenyér és a gazda bora hozzá!:-)
    Kopár csárdát nem ismerem, de biztosan jó.

    VálaszTörlés
  9. Ez a hely nekem is nagyon tetszene!

    VálaszTörlés
  10. Nekem nagyon tetszik ez a hangulat Éva!

    VálaszTörlés
  11. Tipitá, Merci, akkor nem vagyok egyedül:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu