2011. június 22., szerda

Szappanok, illatok




A tisztaság utáni vágy sokféleképpen kielégíthető. Sok módja van, mert sokféle igény is van. Van belső, van külső igény is a tisztaságra. A külső megvalósítása tűnik egyszerűbbnek. Ha vannak jó szappanjaink, akkor különösen. Micsoda illatok: levendula, rózsa, narancsvirág, citrom, méz.
Tiszták önmaguk is, 100% növényi alapanyagúak, természetesek. A franciák nagyon értik a módját.
Ajándékba kaptam, és nagyon köszönöm őket.Nem kértem ajándékot, de tudtam, hogy kapok.Köszönöm.

19 megjegyzés:

  1. Kincsek!!! Micsoda kincsek!!!

    VálaszTörlés
  2. Kati, én is így gondolom.Kinek mi a kincs? Nálam a szappanok is azok!
    Sőt, az ilyen szappanok! Kipakoltam őket, nézegettem, szagolgattam, örültem nekik.
    Utána majd minden egyesnek, amikor használom őket. Most éppen egy narancsvirágosat fogtam be.

    VálaszTörlés
  3. Kati, megnéztem tegnap a filmet, jó, hogy szóltál, hogy lesz a Dunán.
    Befejezték a festést, a tapétázást tegnap. Kitakarítottam utánuk.
    Utána fürdés( narancsvirágos szappan!),Tv-zés volt. Ezért jó, hogy szóltál, mert nem vettem észre, nem is néztem, hogy mi lesz a TV-ben. Most éppen a padlóburkolók vannak itt. Ma az is meglesz.
    (Hallgatom őket,ahogy dolgoznak jókat nevetek közben. Van dumájuk!)

    VálaszTörlés
  4. Olyan jó dolgokról írsz mindig, csupa olyasmiről ami sokakat érdekel. Imádom a szappanokat, különösen a levendulásat :-)))
    Egy baj van velem, hogy sokszor sajnálom rendeltetés szerűen használni. Elég vicces, a menyeim mosolyognak is rajtam,mikor néha még egy év múlva is a polcon látják az ajándék szappanokat :-)))

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó, hogy zökkenőmentesen halad a dolog Nálad. Itt is megyünk a "már egy kicsit jó" irányába :-)))

    VálaszTörlés
  6. Alerego,
    én is sokáig csodálgattam, szárogattam a szappanokat.:-)Nagyon is megértem, amiről írsz.
    Utána rájöttem, hogy frissen a legjobbak. Mondjuk nem kell hozzá nagy ész, hogy ezt kitaláltam, de sok már illatát vesztett, kissé megszáradt szappannal volt dolgom,mire rájöttem. Én is sajnáltam őket használni, pedig nem így kellene bánni velük. Szinte azonnal befogtam egyet most, és folyatom is majd szépen sorban.

    VálaszTörlés
  7. Alterego,
    zökkenőmentesen folynak a munkák. Néha kellett egy kis utánaigazítás a szervezésben.Szerencsém van a mesterekkel is.Jól végzik a dolgukat, és ők is azon annak, hogy nekem is jó legyen.
    Ennek köszönhetően, holnap reggel 8-ra hozhatják a konyhabútort.
    Ha holnap nem tudnák hozni, akkor csak jövő héten valamikor, amit már nagyon nem akarok.Helyre akarok pakolni minél előbb!
    Nálatok mi van? Éppen mi a az aktuális dolog?

    VálaszTörlés
  8. De jó, hogy rendben megy a munka
    és szépen dolgoznak a mesterek!
    Reméljük, megtörténik a csoda és
    beszerelik holnap a konyhabútort!
    Stílszerűbb lett volna, ha a Duna TV tegnap a Napsütötte Toscana c. filmet
    vetíti, nem?

    VálaszTörlés
  9. Már van néhány lakható helység a lakásban, és talán a legkoszosabb munkák, mint pl. a falcsiszolás, megvannak.
    A nappaliban kell még felragasztani az álmennyezetet, és a lépcsőt újra festeni, de a fokok leszerelése után az kint zajlik.
    De hát jövőre néhány szobát festeni kell, a házat kívülről rendbe hozni, úgyhogy sosem lesz vége, csak pillanatnyi szünetek vannak.
    Ez egy toldott-foldott, nem mesterek által épített ház, nagyon sok a gond emiatt. Nincsenek párhuzamos, merőleges vonalak benne.Ahol kéne nincs ablak, ahol nem kellene ott van, és minden nagyon öreg.De nem ez az én legnagyobb bánatom, de azt csak privátban írnám meg. Megtalálsz a facebook-on vagy az iwiw-en ha nembánod.

    VálaszTörlés
  10. Természetesen szurkolok a holnapi csodáért :-))))

    VálaszTörlés
  11. Kati, jó lett volna az a film is.:-)
    Úgy, de úgy támasztottam volna ki a szemem, ha lett volna valami alkalmas akármi rá, mert a fáradtságtól majdnem bele aludtam néha a filmbe.
    Nagyon érdekelt, és ebben a filmben minden mondat fontos. Nem lehet csak úgy belealudni.

    VálaszTörlés
  12. Alterego, az email címem: editis@citromail.hu

    Iwiwem nincs, facebookra néha felnézek, de nem sokszor.Nem szeretem.
    Ha az embernek " csak" lakása van, annak az az előnye, hogy egyszer csak a végére ér valaminek. Persze ez sem most lesz nálam. Ugyanis az ajtófestés is már le van szervezve októberre.Erkély is majd valamikor ősszel járólapozásra.
    Nem sorolom, addig mi minden, de karácsonykor élvezni akarom a kész művet, sőt, korábban is!
    Nálatok, ha a belső nagyon koszos munkáknak lassan vége, az nagyon jó.Ahogy olvasom, van bőven még tennivaló. Együttérzek!

    VálaszTörlés
  13. Köszi a szurkolást! Éppen most beszéltem a vízvezetékszerelővel, hogy holnap este jöhet, mert a konyhások nem csinálják meg a "vizes" munkát.Azt külön kell szervezni. Végre mosógépem is lesz, az sem volt, mert ki kellett tenni a fürdőszobából.
    A naptáramba már nem fér, mikor kit kell hívni. Felhívtam a vízvezetékszerelőt most, de azt mondta, holnap délben még újra hívjam.Lehet, hogy majd 15 órakor is?:-)))

    VálaszTörlés
  14. Kedves Éva, irigy vagyok a szappanokra.:) Én sokáig nem szerettem, de ezek mások. Ezek "igaziak". Gondolom érted mire értem.
    Kár, hogy nincs illatos laptop, ide dughatnád és szagolnám a szappanokat.

    Alterego, Üdv a "pocsék" házból varázsoljunk élhetőt és szépet klubban.:):) Főleg élhetőt:):):) Nálunk is ez van, ahol nincs ablak, oda kellene, ahol van ott minek?? Ja és a falakról ne is beszéljek, mert görbék, semmi se passzol, se egy normális sarok...de az igazság az, hogy ezzel nekem nincs problémám, én ilyennek szeretem. Ellentétben azzal, hogy a régi házak általában tényleg "lakhatatlanok", sok tervezés és átépítés után lehet élhetővé tenni. De azért szeretjük.:):)

    VálaszTörlés
  15. Jó a régi ház, szeretném én is, csak tudom sok a munka vele. Nem fejezték be a PVC padlózást ma, így nem tudok visszapakolni, a fürdőszobába és a WC-be.Pedig szerettem volna. Sajnos az ajtók súrlódnak, mert az új padlót rátették a régire,így megemelkedett. Meg kell lakatos is egy-két munkára.Egyik hiba adja a másikat.
    Kovtama, kár, hogy nincs illatos blog szappanszagolásra, még kapnál is belőle.
    Most még van dolgom, aztán ha a fürdésre kerül a sor, elmerülök a meleg vízben, és előkapom a szappant. Megizzadtam és koszos vagyok, ilyenkor a legjobb arra gondolni, hogy de jó lesz majd fürdeni.:-)
    Kánikulában történő utazáskor is az lebeg előttem célként.

    VálaszTörlés
  16. valóban kincsek és Én is örzök 1 szappant de nincs már illat,sajnos

    VálaszTörlés
  17. Éva,
    ezért kezdem el használni őket. Nekem is voltak morzsálódós, illatát vesztett régi szappanjaim.Mikor még inkább nagyobb kincs volt.Nem mertem befogni őket. Miért ilyen az ember? Illetve én miért ilyen voltam? Megfosztottam magam egy azonnali örömtől.Szekrény illatosítására használtam őket, pedig nagyon nem is adtak ott illatot.
    Ehhez is változnom, alakulnom kellett, hogy ezt belássam.:-)

    VálaszTörlés
  18. Ezen az "addig őrizgetem,még szét nem porlad" úton én is végigmentem, most már rögtön élvezem is a kincseimet. Szép, hangulatos fotók ismét!Nálam most egy citromfüves van soron, olyan üdítő ebben a nagy melegben!

    VálaszTörlés
  19. Ciromfüves? Az is jó! Nagyon jó!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu