2011. június 8., szerda

Űr



Már megint a konyháról. Fontos a konyha az otthonban, az is marad.
Most éppen a konyha hiányzik. Még megvan, meg is lesz, de kipakolok belőle, hogy ne egyszerre szakadjon rám a pakolás, és a vele járó fáradtság. Ez az egyik ok.
Van másik is. Rájöttem, ha van időm, és tudom, hogy lesz tennivalóm később, akkor nem tudok pihenni. Tenni kell valamit. Vagyis pakolok, utána hiányolom, amit elpakoltam. Mert az is az otthon, hogy kézre állnak a dolgaim,  és a megszokottat látom. Üres a fal, képek lekerültek róla, a kávé, a tea már nem található meg álmosan is. 
Van egy Háziáldás a falon, illetve most az sincs ott. Majd újra kint lesz. Mikor láttam a falusi konyhákban, akkor nekem is kellett. Vettem, és megnyugodtam, mikor kint volt.
Most az jutott eszembe, hogy idős néniknek a legkönnyebb ajándékot venni. Nem kell nekik semmi puccos portéka már. Legjobban annak örülnek, ha házi sütit viszek( én süssem, ez a lényeg), és szentképet. El kell mesélnem hol, melyik templomban kaptam vagy vettem. Gyertyának is örülnek. 
Angyalka kinn van  a következő évben is, karácsonyfadísz is a fa legjobban látható helyén függ.
Mariazellben jártunk egyszer Advent elején, és ott vettük meg a karácsonyi gyertyákat, kis angyalkákat, karácsonyfadíszt. Vihettem volna én bármit, semmi sem lett volna olyan megbecsült ajándék, mint a gyertyák, az angyalok...
Hmmm, az üresedő konyhámról jutott eszembe mindez.Gondolat gondolatot követett, és még azt is le kell írnom, hogy más a hangja  a konyhámnak. 
Kong, hiányoznak belőle a megszokott tárgyaim.



10 megjegyzés:

  1. Milyen jól megírtad, mintha csak az én érzéseim (is) lennének.
    Bizony most vannak helyek ahol kong, és vannak ahol a zsúfoltság a rémes.(nálunk) Nagyon-nagyon jól teszed, hogy előre dolgozol :-))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jo iras!:)Nekem 4 eve van Hazialdasom, olyan, mint a Tied, elotte angol, most egymas mellett vannak. Az angolt majd lehet lefotozom, csak mert mast mond kicsit, vagy a lenyeget fogalmazza mashogy:)

    Engem idegen orszag piacan vett fuszerrel lehet boldogga tenni, plane ha kulonleges a csomagolas, ja es nem fog a karacsonyfan kikotni, max. az etelekben:)

    Meglestem a kalapod!:)

    VálaszTörlés
  3. Megfigyeltem én is, hogy a kedves
    "apróságok" őszinte örömöt váltanak
    ki sok emberből.
    Ezért karácsonykor én is szoktam "apróságot" mellékelni "AZ" ajándék
    mellé és magam is örülök, ha kapok.

    VálaszTörlés
  4. Tapasztalat, tényleg az idősek az apróságoknak jobban örülnek. Érdekes egyébként, hogy mostanában ilyen házi áldásokat, meg kis porcelán kereszteket nézegettem a vaterán....szeretnék majd. Pedig nem is vagyok vallásos. Hm.

    VálaszTörlés
  5. Alterego, nem jó várni. Már régen végezhettem volna az egész cserével, ha nem kellett volna megvárnia június közepét, mikor itthon tudok lenni.
    Az otthon csak akkor jó, ha minden rendben van benne. Ha valami elromlik, akkor is hívok szerelőt, de azt a várakozást sem szeretem. Ha nincs a helyén az, amit használni szeretek, az sem jó. Várom, hogy helyrebillenjen az egyensúly.

    VálaszTörlés
  6. Kati, mi is így szoktuk. Felnőttek sokszor megbeszélik mi legyen a karácsonyi ajándék.Viszont felnőtt fejjel is kell valami meglepetés, mert egyszerűen a fa alá kell. Akkor apró tárgyakat veszünk meglepetésnek. Olyan jó őket kicsomagolni.

    VálaszTörlés
  7. Kovtama, vegyél, és mutasd meg nekünk őket.

    VálaszTörlés
  8. Ágnes, szeretném látni az angol nyelvű Háziáldást. Én eddig más nyelven csak németül láttam.
    Vonzanak a fűszerek is, de leginkább a csomagolás vonzana benne. Az idegen fűszerekhez kell recept is. Keresel hozzájuk, vagy te találod ki, mi legyen velük, hogyan használd őket?
    Jó "emlékezőkéd" van!Írtam, hogy van egy másik kalapom nap ellen. Valóban az van a fenti nagy képen. Mellette pedig bodzaszörp egy kis citrommal egy forró tavalyi nyári napon egy őrségi piros kockás terítős kocsmában( vendéglőben?).
    Egy este ott néztük meg a Foci VB döntőjét is. Sokan voltunk, micsoda hangulat volt.
    A kocsmáros átrendezte a helyiséget, mint egy mozit, sorra érkeztek a turisták, akik nem tudták volna máshol nézni a meccset.
    Jöttek a helyiek a napi fröccsükért még a meccs előtt, megálltak csipőre tett kézzel, majd ízesebbnél ízesebb mondatok jöttek:-)))): "Mi a.......történt itt?"
    A pontozott részt a fantáziádra bízom. Nem szabad szégyenlősnek lenni!:-)))
    Nem a megszokott kocsmát találták az átrendezés miatt.Aztán némelyik ott maradt meccset is nézni.Szünetben kocsma elé ki lehetett menni megtárgyalni a meccset, cigisek elszívták az adagjukat. Bent szerencsére nem volt szabad.
    A csillagok pedig egészen alacsonyan voltak, és nagyon sok.

    VálaszTörlés
  9. Fogod latni Eva:)majdnem leirtam mi az, amitt jobban tetszik kicsit, de akkor elrontanam.

    Itt mindng szandekosan igy szervezik a nagy sportesemenyeket, bar szerintem a spontanok a legjobbak.A szervezettnel nem biztos, hogy sikerul a jo hangulat.Tavasszal a kiralyi eskuvo miatt hajnalban is kinyitottak es sokan mentek, ahogya radioban hallottam.

    A pontozott reszt tobbfele megoldassal oldottam meg:D mind
    kijott!

    Receptet mindig keresek a fuszerhez, ha nem ugy sikerul, arra szoktam rafogni Agnes modra:))

    VálaszTörlés
  10. Ágnes, figyelem majd a blogodban a képeket(is).
    Nagyon idegen fűszereket nem szoktam használni, de nem csak bors és paprika van itthon. :-)Főleg a mediterrán fűszereket szeretem.
    Kakukkfű, rozmaring, bazsalikom. Van, ami nélkül nem tudok elképzelni bizonyos ételeket. pl. majoranna is fontos, a szerecsendió is a főzéseimben és újabban a tárkony.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu