2011. június 10., péntek

Kapcsolattartás



M. tegnap hazajött a 3 hetes barangolásából, és ma du. eljön.
Ő is várja, én is a találkozást, pedig a mai netes világban még kapcsolatban is lehetünk, míg a másik távol van. Úgy értem tudjuk, hogy nincs baj, és ha valami jó, azt is tudhatjuk.
Vagyont sem kell a telefonra költeni. 
Kaptam tőle képeslapot is. Olyan hagyományos postán küldött, kézzel írt szép bélyegeset. Valamikor ez volt a természetes, és olyan jó egy színes, kézzel fogható üdvözletet megkapni. Régen milyen jó volt, mikor bár lassabban jött a hír, az üdvözlet, de a levelesládát az ember várakozva is kinyithatta. Ma már csak számla van benne, ha borítékos küldemény érkezik.
Srácokkal vasárnap megbeszéltük Papa képeslapírási stílusát.:-) 
Thomas újra összefoglalta: földrajzi helyzetjelentés( éppen csak a koordináták hiányoznak) időjárás jelentéssel kombinálva.Nem kinevettük M-t, de jót mosolyogtunk magunkban. Nem a háta mögött tárgyaltuk ki, neki is elmondtuk, hogy látjuk a stílusát. Nevetett is rajta, de nem változik.




17 megjegyzés:

  1. Hát nekem is üres a postaládám mert még számla sem jön mert átútalásom van és neten jön az elszámolás is.Bizony a szép képeslapok nagyon hiányoznak mert már csak a bolhapiacon lehet látni igazi képeslapokat.Változik a világ ahogy miis de a régidolgok azok hiányoznak.Lehet kapni még régi képeslapokat de ezek már nem úgyanazok,meg fényessek amit nem szeretek.

    VálaszTörlés
  2. Éva, nekem még jön számla, időnként rendezem őket, de csak a helyet foglalják. Átutalásom van nekem is, de még az elszámolás borítékban érkezik. Még őrzöm a hagyományt ilyen téren. Ez így szépen hangzik. valójában nem szántam rá még magam arra, hogy neten jöjjön az elszámolás is.
    Akkor döbbentem rá, hogy bizony egy nagy változásban vagyunk benne, mikor az utca végén leszerelték a piros postaládát.Sokat használtam anno.
    Azért egy-két levélért nem volt érdemes ürítgetni.
    Aztán még egyet leszereltek, még egyet... Ha most levelet akarok feladni el kell menni a legközelebbi postára.
    Én is matt lapokat, fényképeket szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Ez megint olyan nagyon nekem valo beiras:)Imadom a kezzel irott lapot, levelet, mert szemelyes, szemelyre szolo, meg akkor is ha nem romantikus az iras:)(persze en is ilyen vagyok, mint Te:)
    Nagyon szepek a lapjaid, jol vigyazd!
    Nekem is van nehany feltve orzott.
    Itt most sztrajkol a posta, ami arra jo, hogy meg szamlat sem tud hozni a postas..errol volt egy aranyos poen nehany eve az egyik esti beszelgeto musorban..25 ezer postast bocsajtottak el, es nem ertettek miert..az elbocsajtast e-mailen kaptak meg:)a musorvezeto jobban adta elo:D
    Szep delutan kivanok!

    VálaszTörlés
  4. Nekem több kiló régi képeslapom van. Nemrég nézegettem őket. Olyanok, amiket én küldtem táborból, nyaralásról, a szövegük csúcs! : "Jó az idő, a kaja ehető, jól vagyok!" De vannak nagyon régiek is. Amit nagypapa írt nagyinak, úrkisasszonynak, szépen megformált betükkel. Találtam több soporoni lapot is, gondoltam Rád, ezeket nagypapa küldte és vette.( Ott volt a szanatóriumban.) Mert nemcsak elküldött képeslapok vannak, hanem nagyon sok üres is. Jó őket néha nézegetni. Én karácsonykor sok-sok lapot küldök el, az idén sk. volt valamennyi. Egy töredékét kapom vissza, de nem baj. Mostanában a scrap-lapoknak örülök a legjobban, mert azok nagyon szépek és különlegesek. Mindig van különböző staféta, melynek keretében készítünk és küldünk egymásnak. :)

    VálaszTörlés
  5. Na látod, ezért küldtünk mi Dédipapának dísztáviratot:) És ezért írunk karácsonyra és húsvétra, meg a szülinapokra képeslapot, mert BIZONY KELL A MEGFOGHATÓ ÉLMÉNY!!!

    VálaszTörlés
  6. Aranyos a Kapcsolattartás című írásod, de mivel mégis csak magánterületet érint, én is a képeslap témához szólok hozzá.

    Gyerekkorom óta gyűjtögettem a
    képeslapokat, de a legrégebbiek-
    nek sajnos nyoma veszett.
    Élmény volt a gyűjtésük, miközben
    játszva tanultam ország-világról.
    Mára megdrágultak a képeslapok,
    és magas a postaköltség is, egy család sem küld ennyi pénzért
    10-15 embernek "szívélyes üdvözletet". Bélyeghez is inkább csak a postán lehet jutni, ott
    pedig hosszú sorban állás vár ránk!
    Külföldi viszonylatban még drágább
    ez a kedves gesztus!
    Szerintem is nagy kincs ma egy
    nekünk címzett képeslap!

    VálaszTörlés
  7. Tudod, tiszta szerencse, látjuk-halljuk, amint írja azokat a szavakat, amik nem szólnak romantikáról - de a szemében ott van. A szeretet, a figyelem, a tisztelet.

    VálaszTörlés
  8. Megint "Jó dolog" volt benézni hozzád. Én is veszek képeslapokat, ha utazok, de soha nem kerülnek a postára, csak emlékek maradnak, pedig tényleg milyen jó dolog ilyet kapni! Legközelebb észben tartom, és boldoggá teszek vele Valakiket.

    VálaszTörlés
  9. Ágnes, nem tudom az új nemzedék mit fog őrizni. Talán az e-maileket. Láttam már fiatalokat, akik az kedves sms-eket másolták át szép virágos díszes füzetekbe. Mégis csak kell a kézzel fogható.
    Bizony, sok postás veszíti el így a munkáját, és a furcsa fintor valóban az, ahogy megkapják az értesítést e-mailben.Szomorú tréfának szánt humor.

    VálaszTörlés
  10. Tipitá, a karácsonyi lakokról jut eszembe. Mikor még sok lapot kaptam, akkor szépen kirakosgattam őket a lakásban, és egyfajta karácsonyi dekoráció volt. Valahogy ízlésesebbek voltak számomra az akkoriak, mint a mostani arannyal agyondíszítettek.Emlékszem kedvencem volt egy fekete-fehér egy csillagszóróval és egy karácsonyfaágon lévő gyertyával. Most is vadászok néhány egyszerű lapot, de már szinte nem is küldök karácsonyiakat sem. Egyszerűen abbamaradt az egész.
    Te még a scrap-lapokkal őrzöd a hagyományt.

    VálaszTörlés
  11. Csilla, igen, az időseknek kell még ez az élmény, hiszen az ő életükben ez volt a természetes.Ha nem kapnának hagyományos lapot, hiányérzetük lenne.
    Emlékszem, mikor Dédipapának küldtétek a dísztáviratot.Meg is lepődtek a postán.

    VálaszTörlés
  12. Kati, ha néhány bejegyzésemben magánterületet érintek, azt már átrágtam, hogy megjelentethető legyen. :-) Ha kedved van, nyugodtan szólj hozzá.
    Én is emlékszem, hogy gondot okozott az, hogy ha volt lap( tudtunk venni), de akkor bélyeg nem volt, ha minden megvolt ,akkor postaládát kerestünk... :-)
    Végül mégis megoldottunk mindent. Ha nem küldtünk lapot, hiányolták is az itthon lévők.

    VálaszTörlés
  13. Stali, persze, hogy halljuk, amit nem írnak le. Egy kis humornak is szántam az írást, és sokat elárul egy emberről a stílusa. A visszafogottságot pl.
    Így van rendjén.Mint írtam nem kinevettük M-t, hanem megállapítottuk, hogy bizony ő ilyen, nem hazudtolja meg önmagát egy képeslapon sem.

    VálaszTörlés
  14. Juhmeli,még mikor papírfotókat készítettünk, és meggondoltuk, hogy mit fotózunk, mert felesleges dolgokat kattintgatni drága volt, akkor néhány képeslapot is vettünk. Azokat is betettem az albumba a fotók közé kiegészítve a fotókat. A fel nem adott képeslapok ajándékként is kerültek valakihez. Nekem is van néhány ilyen lapom is. egy barátnőmtől.Könyvjelzőként is használtam őket néha.
    Legjobb mégis feladni, és így örömet szerezni velük.Ma már egyre nagyobb meglepetés az, ami valaha természetes volt.

    VálaszTörlés
  15. Értettem, éreztem, mégse álltam meg, hogy visszamosolyogjak!
    Mert olyan nagyon ismerős a figura...

    VálaszTörlés
  16. Stali, nincs új a Nap alatt...:-)
    Vannak hasonló " figurák" is.:-)

    VálaszTörlés
  17. hm éva? meg ÉVA? s melyik az enyém?

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu