2009. december 4., péntek

A pillanat megállítása


Baj van a fényképezőgépemmel. Illetve csak sejtem, hogy baj van vele, de hogy mi, azt még nem tudom. Nem lehet betölteni a képeket a számítógépembe. A hiba bármiben lehet. USB kábel, memóriakártya, valamelyik programjában a számítógépnek, a fényképezőgépben... Végigmegyek a lehetőségeken, kizárok egyet-kettőt, lassan talán haladok a cél felé. Megtudom mi is a baj. Talán. Mindenesetre hiányzik.
Szeretem a pillanatot megörökíteni, a soha vissza nem térőt, a folyamatból kiragadottat. Van előnye is, hátránya is. Szeretem látni később is, ami elmúlt. Azt, amit az agyamban is lefényképeztem, de mindezt kézbe venni, vagy képernyőn nézni megint egy más élvezet, és ráadásul nem süllyed el a felejtés homályában.Igaz, hogy megsemmisülhet, de ha nem, akkor dokumentum a jövő számára.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól megfogalmaztad ! Talán, túlon-túl is erre törekszünk. De, meddig is tart ez az "örökké" fenntarthatóság igényünk? A mágneses elvű tárolók sem oldják meg hosszú időre a problémánkat. Talán 100 év? De, nem sokkal több, inkább kevesebb annál!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu