2009. december 11., péntek

Éljenek a Juditok!


Tegnap névnapoztunk. Juditok ünneplik december 10-én a névnapjukat. Délelőtt tudtam csak anyuhoz menni, mert délután és este a munkahelyen voltam.Vittem az ajándékom ( olyan könyvet, aminek tudtam hogy örül) és édesség. Nem szoktunk nagyon belemenni az ajándékozásba, inkább az élmény a fontos. Ott voltam, beszélgettünk, csinált egy kis vendégvárást, kávéztam nála. Jobb a beszélgetés is kávézás közben, és a kávézás is jobb, ha beszélgetünk.Szertartása van.
Vasárnap folytatjuk a kis ünnepségünket. Edédet főzök, szépen megterítek, ünnepelt pedig érkezik. Sütit nem sütök, mert krémesre a "rendelés" anyu részéről már leadva. Azt pedig megveszem, és edéd utáni desszertnek tálalom. Összekötjük az együttlétet a 3. adventi gyertya meggyújtásával.
Legközelebbi ünnepünk az én névnapom és karácsony. Nincs is olyan messze már egyik sem.
Nem mosta össze a névnapomat a család a karácsony estével. Lehet pechnek is nevezni, hogy éppen szenteste napján van a névnapom.A fa alatt volt/van mindig a névnapi ajándékom is csak az virágmintás papírban.:-)
Nem pechként élem meg a dátumot. Ennél szebb napon napon kevesen ünneplik a névnapjukat. Inkább kivételes ajándékként élem meg ezt az időpontot.

2 megjegyzés:

  1. Minden Juditnak sok boldog Névnapot! Aki hallja adja át!

    VálaszTörlés
  2. Tőlem is meleg ölelés a Te Juditodnak! Boldog névnapot!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu