2009. december 9., szerda

Jeles napok


Három hónapba sűrítve jönnek sorba a számomra jelentős ünnepek.Ha ünnepnek nevezhetjük őket. Mindenesetre a hozzám két közel álló személy és én ezen hónapok valamelyik napjához kapcsolódunk bizonyos módon, és jön még karácsony, szilveszter, újév is.
November elején M. születés- és névnapja.Decemberben anyu névnapja, az én névnapom, karácsony, szilveszter, újév, januárban az én születésnapom.Sőt, Leni születésnapja is novemberben van.
Nem szoktunk nagy ünnepléseket tartani.Tartjuk magunkat ehhez, de megemlékezünk minden napról, ami valamilyen módon kötődik hozzánk.
Holnap például megyek anyuhoz névnapot ünnepelni. Könyv lesz az ajándék, mert tudom, hogy most ennek örül, és krémes, mert mostanában újra felfedeztük ezt a süteményt.
Mikor M. név- és születésnapja volt novemberben, kórházban voltam, onnan hívtam, hogy megemlítsem, gondolok rá.Utána pótoltuk az szerény ünneplést, mikor már hazajöttem. Elmentünk egy étterembe "szülinapi evést" tartani. Libát viszont nem ettünk, pótolni kellene, nehogy már kimaradjon a Márton napi libaevészet!:-)

Minden évben megejtettük eddig ugyanis.
Van egy szomorú dátum is januárban.
Apu éppen a születésnapom előtti napon halt meg egy fagyos januári napon 10 évvel ezelőtt.

2 megjegyzés:

  1. Én ünneptől ünneig élek. Az ünnepek feltöltik szeretettel a kiürült kamrámat és igyekszem morzsánként akár, de beosztóan élni, hogy kitartson a következő alkalomig. Nagyon szeretem az ünnepeket. Az én lelkem nem elég csendes . Kellenek bele a csillogó, szikrázó pillanatok. Persze ahogy öregszem azért csendesedek én is. Tényleg hiányzol. Töröm a buksim nem is kicsit, hogy ezt a problémát miként hidaljam át. Azon leszek, hogy megtaláljam a megoldó kulcsot.

    VálaszTörlés
  2. Olvastam, hogyan ünnepeltétek meg a szülinapodat. Várom majd Nati beszámolóját is a sajátjáról.
    Igyekszem jelen lenni a blogokban is, hogy ne " hiányozzak".:-) Enynire futja.
    Ahogy látom, tapasztalom szerencsére vannak barátaid Natival nagyon élő és személyes a kapcsolat.Jó nektek így!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu