2009. december 22., kedd

Az ünnepről


Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. ... mindenek fölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl rá testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.

Márai Sándor



8 megjegyzés:

  1. Boldog , Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! Amilyen ünnepi díszben van a lelked remélem sikerül is!

    VálaszTörlés
  2. Meglátjuk! Ma feladatokat pipáltam. Fának csináltam helyet, tartóba beletettem, dolgoztam, igazolványképet csináltattam( Jaj, de nem szeretem!)húst és egyebeket vettem. Mindjárt elrendezem a hűtőben, de most kell ez a kis pihi.
    Holnap még sütés, elmegyek az igazolvány képért, fadíszítés.
    Csütörtökön még bolt, és előkészítése a vacsorának. Aztán várom a nyugit, és a gyertyafényt.

    VálaszTörlés
  3. A képen az egyik angyalkám a sok közül.

    VálaszTörlés
  4. Hát ma délelőtt még megengedtem mgamnak egy kis pihit. Majd délután bevettem egy lázcsillapítót és uccu. Mentünk méd az utolsó ajndéknak valót megkeresni. Na kiét hát persze hogy...
    természetesen ez mardt utoljára. Viszont gyönyörű filmeket találtunk nagy kedvenceket és zene, minden mennyiségben. most nem rég értünk haza. Kikészítettem a holnapi főzőcskénevalókat. Halászlé, töltött káposzta aszaltszilvával töltött karaj és rántotthús no meg harcsapaprikás lesz a menű. Aztán somlóit és tiramisut készítek még holnap. Éjjel pedig amíg sül a beigli addig, feldíszítjük a fát. Csak egyet nem tudok még honnan veszek mindehez elég energiát?

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű ez a kép az angyalkádról! :)

    VálaszTörlés
  6. Borókám! Megjön majd az energia is! Legyőzhetetlen az akaraterőd!

    VálaszTörlés
  7. Boró, nagyon sok mindent főzöl. Kell ez? Vagy mindenkinek benne van a kedvence?
    Nálunk halászlé. Szomszédtól kapjuk, nem enged belőle, hogy adhasson a sajátjából 2 adagot:-) Aztán grillcsirke, krumplipüré. Anyu kérésére sült kolbász is.
    Ez utóbbi hárommal könnyen elboldogulok.De szerintem sok ennyi kaja vacsorára.Nem lehetett tovább redukálni.

    VálaszTörlés
  8. Nati, elkezdeni nehéz, aztán megy. Saját tapsztalat.Akármenynire is ki van az ember purcanva.
    Hogy az ember aztán mit érez a végén? Elmászik a fürdőszobáig és valahogy ágyba kerül...Ennyi

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu