2011. december 8., csütörtök

Ma reggel

"Az emberek következetesen elfelejtik,
hogy a boldogság a gondolkodásmódunkban,
nem pedig a körülményekben gyökerezik.
Az egyik leggyakoribb tévedés,
hogy a boldogságot, mint célt
összekeverik a cél elérésének eszközeivel."

Alexander Dakwood

Mindig van úgy, hogy elő kell ásni az ilyen gondolatokat.Most éppen "úgy"van:-), és keresem a pozitív énem. 
Akárhogy is van, tudni kell engedni, adni, mert csak úgy könnyebbül a lélek.Van aki harc által érzi magát többnek, van aki a békét köti. Van akinek nem a mindenáron siker számít, és nem a győzelem adja az erőt, hanem a lélek megnyugvása viszi előre.
Olvastam egy mondatot arról, "hogy győzelemre berendezkedett kapcsolataink vannak". Én nem így rendezkedtem be. 
Az én győzelmeim sokszor a veszteségek, melyek által mégis nyerek.


14 megjegyzés:

  1. Sokat tanultam a mondataidból. Sajnos én harcos típus vagyok, így nem erős oldalam a szelídség. Igyekszem mindennap kicsit közelebb kerülni hozzá.
    A gyertyás képed teljesen lenyűgözött. Gyönyörűen illik a gondolataidhoz.

    VálaszTörlés
  2. Kinek mi a győzelem!?Ettől függ.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon érdekes elgondolkodni rajta... Én sem vagyok "harcos típus", inkább bizonyos esetekben "kitartó". A harccal kivívott győzelmekben nem nagyon hiszek, az igazat megvallva; vagy csak azért nem, mert nem szeretem a szembeszállást? Gyávaság vagy bölcsesség? Ez van...

    VálaszTörlés
  4. Flora, önmagunk legyőzése sokszor nehezebb és értékesebb. Harcolni én sem szeretek más ellen sem. Nekem gyakran jobban fáj még a győzelem is. Engem maga a harc legyengít, mást feltölt a győzelem érzése.
    Gyávaság, bölcsesség, békevágy?Nehezebb megkeresni rá a szót, mint érezni magát az érzést.Mert nem egy érzésből tevődik össze, amit meg kellene nevezni.

    VálaszTörlés
  5. Györgyi, a gyertyák utcai gyertyák Kremsből.

    VálaszTörlés
  6. Engem a hangos eszmecsere, vita is zavar. Mert nem attól van igazunk, hogy hangosabban mondjuk.
    Hangos szóra általában hangos szó a válasz, és ezzel már el is terelődött a figyelem a lényegről. Akaraterő, önfegyelem viszont van! Önmagunk felett aratott győzelem valahol itt is leledzik, ha a másokkal a csatát el is veszítettük., Ezért írtam, kinek mi a fontos. Mások legyőzése mindenáron, vagy valami más is.

    VálaszTörlés
  7. Értékes gondolatok. Amikor azt írtam, hogy harcos típus vagyok nem a mások legyőzése miatt harcolok, hanem saját gyengeségeimmel szállok harcba nap mint nap. Másokkal való csatározástól ha tehetem kitérek. Néha felmerül bennem a kérdés, hogy ez gyávaság- e félelem, vagy netán bölcsesség?
    Ha az igazat szeretném erről a hozzáállásomról mondani, akkor mindhárom dolog motivál.
    Egyszer tényleg elmegyek Rustra. Nagyon megszerettem a fotóidon keresztül.

    VálaszTörlés
  8. Ma reggel, én is harccal jutottam a pozitív énemhez! Kiharcoltam, hogy a rossz gondolatot, átfordítsam...és sikerült! Olyanokat olvastam Tőletek sorban, ami harcra buzdított! Ma legyőztem önmagam!!!!Holnap sem szeretnék vesztesként ébredni!:))

    VálaszTörlés
  9. Györgyi,mind benne vannak azok, melyeket felsoroltál, sőt, még több is. Az arány változik, egyszer ez, egyszer az kerül túlsúlyba harcainknál vagy amiért elkerüljük a harcot.
    Ezek a képek most éppen Kremsben és nem Ruston készültek.Krems városkát is ajánlom, csak messzebb van Soprontól, mint Rust.
    Kremsben most valójában egy temetőben voltunk, az volt a célunk, de ha már ott voltunk sétálgattunk is, és elmentünk Dürnsteinbe is.

    VálaszTörlés
  10. Adrienn, jó, ha így érzel!:-)
    Mikor az ember blogot kezd el írni, átgondolja, hogy is legyen. Én több pozitív dolgot hozok, mert azt jó olvasni, olvastatni. A negatívumukat talán kiírhatnám magamból, de nem jó megörökíteni, azt, amit inkább el kell engedni. Mindenki másképp dönt.
    Azért ha a sorok között olvastok látszik, hogy nálam sem tökéletes minden, ahogy senkinél sem az.De nem is ígérte ezt senki nekem.:-)

    VálaszTörlés
  11. Bár szelíd nem vagyok, abban én is hiszek, hogy a kapcsolatokban csak nyertesek (nem győztesek) lehetnek. Vagy pontosabban, akkor lesz az a kapcsolat jó. ;)

    VálaszTörlés
  12. Milyen jó lenne minden reggelünket ilyen megvilágosító gondolatokkal kezdeni!
    :)

    VálaszTörlés
  13. Zé,én úgy nőttem fel, hogy győztesek akartak lenni körülöttem. Mire rájöttem, hogy a nyertes és a győztes nem ugyanaz, addig bizony eltelt pár év.
    Sőt, hogy a látszólagos veszteség is lehet nyeremény. Na, ennek felismerése is időbe telt.

    VálaszTörlés
  14. Mónika, megvannak a magunk által összehozott megvilágosodásaink.:-)
    Másokéban pedig vagy a magunk igényeit ismerjük fel,vagy valami új "ahá" élményben lesz részünk. Én azonban azt vallom, hogy nincs új a nap alatt.Nincs már, amit ne éreztünk volna így, vagy úgy.( nagyon kevés)
    Legfeljebb a másikban felszínre hozzuk blogjainkban a szunnyadó tapasztalatokat.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu