2011. december 15., csütörtök

Tegnapom

Tegnap egy áruházban a pénztárnál lévő futószalagra egy űrt kitöltve véletlenül az előttem lévő elé pakoltam a dolgaimat. Elnéző volt, de nem akartam visszaélni a jóságával, tehát rögtön mögé pakoltam mindent. 
Miután végeztem, akkor a mögöttem lévők figyelmeztettek, hogy bizony a gyorspénztárban állok:-), és nekem több van, mint a megengedett  6 árucikk. Szerencsére mint jó anya a bugyuta gyerekével ( a szólásban a "bugyuta" helyett mást használnak!) úgy viselkedtek velem, vagyis hagyták, hogy ha már ott vagyok, akkor fizessek.  
Kellemes ünnepeket kívántam mindenkinek a fizetés után, és gyorsan eljöttem. 
A buszon egy hölgy kedvesen beszédbe elegyedett velem, egy boltban kaptam egy szaloncukrot az eladótól csak úgy.
A nap mérlege a pozitív oldalra billent állapotban marad végig, tehettem én akármilyen rosszul is bármit aznap. Talán mert nem bosszankodtam, elfogadtam, és a környezetem is elfogadott így.
Működött a pozitív rezgés, és  pozitív dolgokat vonzott be végül.:-)


6 megjegyzés:

  1. Mammka!
    Jó tudni, hogy legalább ez így működik!:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszöntelek!
    Néhány napja ugyan ez történt velem, valószínűleg ugyanabban az üzletközpontban. A tételek száma nálam is több volt, mint hat. Felrakodtam, engedtek ott állni aztán a pénztáros az előttem néggyel állónál, valamit nem tudott a rendszerbe vinni. Ekkor láttam meg a feliratot, hogy ez a gyors pénztár és kezdtem tovább olvasni. Megszégyelltem magam és kezdtem a kosárba visszarakni az általam vásárolni kívántakat a mögöttem lévő azt gondolta, hogy türelmetlen vagyok. Mutattam neki a táblát és eljött ő is onnan kosarával velem. Nevetve mondta, hogy ő biz nem pakolt volna vissza.:-)
    Békés, Boldog Ünnepeket!

    VálaszTörlés
  3. ...de hát miért is ne működne?! :)

    VálaszTörlés
  4. Itt északon, többször tapasztalom, hogy a mosoly "ragályos", leszereli a felindultakat is! Vezetés közben, pl. ha valaki villámló tekintettel néz rám a szomszédos autóból, puszit intek neki! 40 éve jól bevált módszer, tôbbnyire a meglepetéstől dermednek mozdulatlanná...

    VálaszTörlés
  5. Balkezes, felajánlottam, hogy átköltözöm egy másik pénztárhoz,de úgy látszik a karácsony valahol már nagyon jelen van, és nem kívánták a költözésem, még a pénztáros sem. Igaz, hogy kb. 8 féle vásárolt árum volt, alig léptem túl a határt.Neked is békés ünnepet kívánok!
    Aliz, én is megnyugodtam, hogy működik. :-)
    Flora, azért a lederemdt mozdulatlanságból kikászálódnak, és visszadobnak egy puszit? Ha azt nem legalább egy mosoly azért visszajár.
    Én is az áruházban nagyon udvarias voltam, mosolyogtam stb( máskor is hasonlóan), nem is "büntettek" azzal, hogy átköltözzem másik pénztárba.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu