2011. december 10., szombat

Ajándékozás és "kreativitás"

Most már nagyon érzem, hogy a beszélgetés ajándék. 
Egyre inkább az meggyőződésem, hogy  a tárgyak sokat vesztettek nálam a jelentőségükből, ha ajándékozásról van szó.
Valaki, aki tudta, hogy meddig dolgozom, ott várt a munkahelyem előtt, mert aznap még nem beszélt senkivel igazán, és úgy döntött, velem szeretne. Meglepődtem,örültem, hazahozott, itthon egy kicsit folytattuk, égett egy mécses is.
Talán az  egyik legnagyobb ajándék, ha magunkból tudunk adni, és a viszont ajándék, ha valaki igényli, meri elfogadni, sőt, jelzi az igényét. Ez utóbbi nem könnyű, mert félünk, hogy teher a másiknak. 


Más!
Lekerültek az őszi  színes levelek a mécsestartó üvegemről még novemberben, és pár napja valami karácsonyi zöld került rá celluxszal. 

13 megjegyzés:

  1. Ne szóld le!Én éppen ebben gyönyörködtem,hogy milyen szépséges ez a mécses! Nagyon szeretem, az ilyen egyszerűnek látszót!Nem szeretem az agyondíszt...
    Örülök,hogy van még valaki,aki úgy gondolkodik,ahogy én, de le is tudja írni: nálam is elvesztették a tárgyak a fontosságukat.Ezért is írtam a gyerekeinknek azt,amit....
    Érdekes, és nem bánom....Jól van ez így.
    A beszélgetéssel szintén így vagyok , viszont én is félek attól,hogy valakinek a terhére legyek.Pedig néhány hete egy kedves ismerősöm elhívott magukhoz és estig beszélgettünk.Én úgy éreztem,hogy csak én beszéltem, ezért másnap bocsánatot kértem, erre ő megnyugtatott, hogy ez nem így volt,mert kölcsönösen kibeszélgettük asszony-anya gondjainkat.

    VálaszTörlés
  2. Mammka, talán nem is a mécsestartóm szóltam le, hanem a "kreativitásom" hiányát.:-)Kézügyesség hiányának is nevezhetem? Az sem leszólás, csak elfogadott tény.
    Mivel minden hiánynak megvan az előnye is( keresni kell!), ennek az az előnye, hogy nagyon törekszem az egyszerűségre. Egyébként is azt tenném, mert a lelkem is ezt kívánja, de így a kettő párosul.
    Örömömre szolgált a kommented!:-)

    VálaszTörlés
  3. Az ajándékozásról: nem tudok és nem is akarok versengeni tehetősebb ajándékozókkal. Unokáimnak amúgy is rengeteg játékuk van. Tőlem is kapnak, de főleg azt, amit a legnehezebb adni, pedig pénzbe sem kerül: végtelen együtt töltött játszós-nevetős-beszélgetős időt...

    VálaszTörlés
  4. Értem....Örömmel vagyok Nálad!♥

    VálaszTörlés
  5. Mammka, tudtam, hogy érted!:-)
    Várlak máskor is.
    Kérdés:
    Hogyan biggyesztetted ide azt a szívecskét?

    VálaszTörlés
  6. Flora, sokat teszel értük így.Ők is tudják, de még inkább tudni fogják majd évek múlva.

    VálaszTörlés
  7. A blogod meg nekünk egy nagy ajándék! Hogy olvashatjuk!!
    Ne flusztráld magad a kreativitásod miatt. Ha valakinek eszébe jut, hogy egy üvegbe teamécsest tegyen, meg az üvegre az évszaknak megfelelő díszítést tegyen, szerintem az az ember kreatív! Szép hétvégét!!:)

    VálaszTörlés
  8. gyönyörű hangulata van a képeidnek└

    VálaszTörlés
  9. A napokban beszélgettem egy jó barátommal. Csendesen, kedvesen ölelően. Új erőt adott. A karácsonyi ajándékok között a legértékesebbnek az ilyen beszélgetéseket tartom.
    A mécsesed pedig, mint mindig, úgy most is szép.

    VálaszTörlés
  10. Tipitá, köszönöm.Önbizalmat adtál!:-)
    Katalin, ebben az időszakba minden csupa hangulat körülöttünk. Nagyon élvezem.
    Györgyi,jó, hogy a hallgatásnak és a beszélgetésnek meg tudjuk, teremteni az egyensúlyát.Mind a kettőre szükségem van.Mindig érzem mikor melyikből többre. Ha valaki nagyon akarja a beszédet, akkor kivételt teszek, ha inkább hallgatni volna kedvem, akkor is.

    VálaszTörlés
  11. Én is csak a természeteset szeretem<3<3<3
    a szivecskéket ugy csinálom hogy altgrlenyomva egyszerre a ível.majd ráklikk a 3 ra!
    <3

    VálaszTörlés
  12. ...:)csakhogy itt nem ADTA KI!csak a facebookon!Hmmm...hahaha:)

    VálaszTörlés
  13. Márta, köszönöm, hogy elmondtad volna, hogyan kell idetenni a szívet! :-)
    A többi pedig a technika közbeszólása vagy akármije.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu