2011. december 20., kedd

Ismeretlen ismerősök

Van már fenyőág a szobámban, mert már hiányzott a jelenléte, hiába van még pár nap karácsonyig, hogy majd fám is legyen.
Ma rákerült egy horgolt hópehely és egy kézzel festett fenyőfa, hogy általuk is jelen legyenek ismeretlen ismerősök a szobámban.
Jó a blogvilág, a blogok mögött rejtőzködő, szemérmesen vagy bátran kitárulkozó írni vágyók, az "ezerarcú ismeretlenség"*, mert bizonyos emberek mondatai egészen közel kerülhetnek hozzánk, és úgy teljes a napunk, ha várjuk és olvashatjuk őket.
Köszönet az ilyen gondolatokért, melyek megtalálnak minket, és elegyedve a sajátjainkkal másként vagy mélyebben látunk, lágyítanak, keményítenek és többé tesznek minket.



*Reményik Sándor

8 megjegyzés:

  1. Rokonlélek: nekem is van már fenyőág a szobámban.Ma terveztem rá díszeket rakni, csak úgy finoman.....:)
    Nagyon szépen írtál és a fotók is!!!!

    VálaszTörlés
  2. Mammka,
    néha egészen komolyan elbizonytalanodom, hogy kell-e a blog.Hagytam is már abba az írását. Tartott az érzés pár napig, sőt,pár hétig is, utána visszatértem. Mert rokon lelkek is találkozhatnak itt, ami egyébként máshol nem történne meg a távolság vagy egyéb körülmények miatt.
    Köszönöm, hogy jöttél.

    VálaszTörlés
  3. Három éve hozzá tartozol a mindennapjaimhoz. Többé, talán jobbá váltam a nálad olvasott gondolatok , fotók által. A barátom lettél, velem voltál, még ha nem is volt ez mindig látható. Érezni azonban egyfolytában éreztelek.
    Köszönöm neked.
    Áldott békés ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva, így ismeretlenül is közel kerültél hozzám, egészen rövid idő alatt... Nem vagyok könnyen kitárulkozó típus, de szeretem a közvetlen, őszinte hangú gondolatcseréket, s a te, Györgyi, Zé, Gabi, Akimoto, Rhumel és még néhány virtuális ismerőshöz vezet reggeli első utam... (Ágit azért nem említem, mert vele egy szobában laktam Szegeden...)
    Szép karácsonyt kívánok szeretteiddel együtt!

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok,
    köszönöm a soraitokat. Másoknak szántam pár mondatot arról, hogy jó náluk, és én is kaptam megerősítést.
    Így zárul be a kör!:-)
    Tényleg kialakulhatnak jó virtuális kapcsolatok, és vannak olyan erősek, mint némely való életben lévő összetartozás.
    Egyszerűen kialakul, van egy megérzés, utána a megbizonyosodás, hogy közös az a bizonyos hullámhossz, ami összehoz embereket.
    Legyen a karácsonyotok meghitt, áldott, és senkinek sem feszültséggel teli teher.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu