2014. szeptember 30., kedd

Szombaton Kőszegen


A Szüreti Napok Kőszegen annyira volt nyüzsgő és zajos, amennyire elvárható tőle, de találkozni lehetett baráttal, akivel kolbászt ehettünk sátorban, és műanyag pohárból mellé sört is leguríthattunk a viaszos vásznas asztal mellett. Csak semmi finomkodás, semmi porcelán és damaszt, az nem illik ehhez a helyhez.:-D Így volt jó, ahogy volt, és a ringlispiles fémesen torz zenéje is beszűrődött hozzánk.
Közben beszélgettünk séta és kávézgatás közben is, aztán délután jöhetett egy felvonulás traktorokkal( Cukrot is kaptam egy traktorostól!), táncosokkal, zenészekkel, beöltözött maszkosokkal, kicsikkel, nagyokkal.
A színes forgatag mellett volt egy kis érzékeny líra is, ami egy hosszú sövény pókhálós őszi cseppjeiben és egy felvonulásra váró fiatal lovas pár személyében volt jelen számomra.
Minden együtt volt, nem volt hiányérzetem semmiben, még Nap is kisütött, ami kifejezetten előny egy ilyen össznépi megmozduláson.



10 megjegyzés:

  1. Ó...de szeretem az ilyen napokat!

    VálaszTörlés
  2. Megbékít egy kicsit az ősz közeledésével...

    VálaszTörlés
  3. Számomra az ősz nem vidám, és én a szomorkás őszt szeretem.Viszont egy ilyen hétvégi programban benne vagyok. Egyedül nem mennék el, de ott volt M. , a barátja is és még pár ismerős, főleg a Kőszeghez nagyon közeli osztrák falvakból.

    VálaszTörlés
  4. nem nagyon szeretem a szüreti mulatság tumultusát, , de ez az én "bajom", és szépen írsz erről.
    A képektől meg teljesen elolvadtam, csodaszép a fűszálra kötött pókhálóra ült esőcseppcsorda...de az a lovasmozdulat mindent visz!!! annyira hatalmas, nem lehet megállni, hogy ne fantáziáljon az ember: elnézve a lány konok, szinte dölyfös messzire tekintő, királynői, távolságtartó jeleit, talán nem is egy pár, vagy talán épp összezördültek, a lány büntet...a fiú közeledik, nem meri a lányt érinteni, de üzeni a lónak adott mozdulat érzelmét a lánynak szánva, a fiú arca csupa kérés (bocsánatot, közeledést, mindent), az ő teste nem olyan nyársatnyelten merev, kicsit meghajlik, csak picit, mert férfiből van ...meseszép

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem vagyok tömegkedvelő, de néha előfordulunk ilyen rendezvényeken. A poén kedvéért is.
      Én is elemezgettem a képet, van mit. Az első variációm az volt, ami a tied. A másik pedig az, hogy a lány nem gyakorlott lovas, és a várható felvonulástól félt. A fiatalember úgy segíthetett, hogy a lovat nyugtatta.
      Egyébként tetszett ahogy ott álltak és vártak.

      Törlés
  5. Túl vagyok a gyomortükrözésen, voltak már szebb délelőttjeim is, de elég gyorsan lement a cső. Most meg várhatok szövettanra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennem kellett, hát ott voltam fegyelmezetten, ahogy elvárták.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu