2014. szeptember 12., péntek

Csak úgy...

Szabad péntekem van! 10 órakor ébredtem, de nem kipihenve. Ezt az érzést talán holnap érzem, de ahhoz kell még egy éjjel, ami most jön egy nem dolgozós nap után, azt is tudva hogy még vár a vasárnap.
Kint hideg és éppen esőszünet van, de volt is, lesz is az előrejelzés szerint ez a kitartóan kopogó, áztató, őszi égi vízből.
Holnap főzök, anyu átjön, és valami üdén harsány petrezselyemzöldet kell szereznem a krumplira ebben a szűk esőhiányos órában ( kert hiánya!). Nem azt, ami a nagyáruházakban kissé megfakult a sok vízben állástól, tehát gyorsan összekapom magam és kimegyek a piacra, mert egy öreg néni kertjéből szeretném azt a zöldet a holnapi ebédhez, hiszen az ilyen apróságokkal tehetjük a nagy egészet jobbá. 
M. még egy sátrazós barangoláson van, de jövő héten már visszajön az általa még mindig kedvelt nomád életformát idéző útról.
Továbbra is valami mélázó zenére van szükségem vagy a csendre, most éppen Satie-t hallgatok, mert lehet hogy hozzám alapból az ilyen zene illik.
Olvasok egy könyvet is, melyről most nem írok, mert keresem még benne nagy népszerűségének okát, amit sehogy sem találok eddig. Ha megtalálom, akkor ajánlom is a blogomban, addig marad a csend róla. Persze, attól még lehet valami jó, hogy én nem találom az okát! A címét azért leírom: WM. Paul Young: A viskó


     

14 megjegyzés:

  1. Éva, nem egyforma az ízlésünk. Én olvastam valakitől egy "csodakönyvet", a másikát háromszor kezdtem el, s tettem le. Ezt nem ismerem. Ez az eső, jó téma, de ez veszi körül az embert, s teszi kissé boldogtalanná. Mert a sok a jóból is megárt. Ez meg már nagyon sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, Ha belegondolok, előtte keveset olvastam róla, ma már a megosztó véleményekbe beleolvastam. Azt hiszem a könyvesboltban azért néztem rá mindig( sokáig nem vettem meg), mert a borítója tetszett. Havas táj, hópelyhek, deszkabódé és fenyőfa.

      http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://s06.static.libri.hu/cover/c6/b/741306_5.jpg&imgrefurl=http://www.libri.hu/konyv/a-visko.html&h=279&w=181&tbnid=ycGQTIuKFevG7M:&zoom=1&tbnh=160&tbnw=103&usg=__chYgamBMuVcTiBdfGs4sjxoI-5c=&docid=ZY--BYUkWJ4HMM&itg=1&ved=0CKEBEMo3&ei=wNUSVJD_IMiUO4-jgLAP

      Eső, nagyon is sok, ezért is téma, mert meghatározza napjaink hangulatát, és egyáltalán a szervezést is, mert egy plusz feladat a vizes esernyővel is babrálni a tömött buszon.

      Törlés
  2. Fodor Ákos, nem jutott eszembe a neve a napokban, mindent tudtam róla. Nézem az oldalsávodat. Egy könyvét kerestem volna. Az öregség....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nevekkel én is hadilábon állok sokszor. Teljes üresség belül, pedig tudom, hogy tudom.

      Törlés
  3. Éva, valahogy úgy megörültem a bejegyzésedben lelt "összekapom magam" kifejezésnek! Sokszor hallottam otthon gyerekkoromban főleg nagyanyámtól: olyan pontosan illett arra, amire használódott!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékidéző kifejezést keltett benned!:-) Az ember nem is tudja, ha leír valamit, akkor az mit indít el a másikban.

      Törlés
  4. Valamikor régen elkezdtem azt a könyvet, de félbe maradt. Most újra próbálkoztam vele, de megint elakadtam. De egy valami egyértelműen tetszett benne, és ezért mindenképp érdemes volt elkezdenem. Mégpedig az, hogy lerombolja az ember agyában kialakult képeket, sémákat Istenről. Semmi ősz szakáll, semmi glória meg hasonlók. Ez kifejezetten tetszik. :-)

    Egy nap alatt én sem tudom soha kipihenni magam. Ezért viselem nehezen, mikor az egész heti meló után még beosztanak hétvégén 12 órázni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éreztem én is, hogy abba kellene hagynom, de mégis végigolvasom.Mélyebbnek hittem, pedig benne van a lehetőség,
      Jövő héten vasárnap dolgozom, szombaton pedig telefonhívásos ügyeletre leszek beosztva. Pattanni kell, ha hívnak.
      Ezért vagyok most elnéző magammal, mert tudom a jövő heti beosztásom. Nem irigyellek a hétvégi 12 óráért!

      Törlés
    2. Csak legyél is elnéző magaddal! Én is az szoktam lenni a szabadnapomon. :-D

      Törlés
    3. Most éppen úgy leszek magammal elnéző, hogy lefekszem és alszom! :-D

      Törlés
  5. Kedves Éva!
    Időről időre visszatérek a blogodra elmerülni képszerű gondolataidban és gondolatébresztő képeidben. Egy ideje fontolgatom: jelzem is, hogy itt vagyok... Először talán akkor gondoltam erre, amikor augusztus végén olyan pontosan visszaadtad a tanévkezdéssel kapcsolatban azt az érzést, amelyet már én is számtalanszor átéltem. Azt hiszem, sok mindenben különbözünk, de a hivatásunk ugyanaz /bár én fordítva jártam be az utat: pályám elején voltam kollégiumban, most már tanítok teljes óraszámban/.
    A viskó olvasása közben szinte ugyanezek a gondolatok forogtak-kavarogtak bennem, mint amiket Te megfogalmaztál. Végigolvastam azért... Egy kedves - jóval idősebb - Barátnőm azt mondta, hogy még nem értem abba az életszakaszba, amikor nekem való lenne ez a könyv. Tőle elfogadom...
    Üdvözöllek. bsi
    (Remélem, csak egyszer jelenik meg a megjegyzés, ha mégsem, elnézést érte!)

    VálaszTörlés
  6. Kedves bsi!
    Ha 2x jelent volna meg, és ez zavar téged, akkor töröltem volna az egyiket!:-)
    Azzal szeretném folytatni, hogy jó, hogy jelentkeztél. Van akiknek jelen vagyok az életében úgy, hogy csendben olvasnak. Ez engem soha nem zavart, de mégis jobb, ha szólnak hozzám. És ezt nem csak azért írom, mert valahogy kötelező a kedvességet viszonozni, hanem valóban így érzem.Köszönöm, hogy írtál, várlak vissza, és annak is örülnék, ha néha szólnál is időd kedved és érzéseid függvényében.
    A Viskó?
    Persze, az is eszembe jutott, hogy én nem vagyok rá érett. Sokszor keresem először magamban a hibát.Még a könyv közepénél vagyok, a bajom vele inkább az, hogy ebből a témából többet ki lehetett volna hozni. Kicsit felszínesnek érzem, még ha alapvetően elfogadható , szép gondolatokat vagy éppen az embereket és a hitüket kritizáló gondolatokat is közöl. Nem akarok nagyképű lenni, de éppen, hogy kevés nekem a könyv, de mint írtam a felénél vagyok csak. Még változhat a véleményem, de az első és a "középső" :-D benyomások ezek! Ha egy könyv nem talál meg az elején, vagy akár beleolvasásokkal kiválasztáskor,akkor igazi nagy élményt már nem valószínű, hogy ad. Túl sokat várok? Hogy tudhatom meg, mit adhat, ha nem olvasom el. Hátha!
    Gyere máskor is! :-)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Éva!
    Köszönöm, hogy "befogadtál" a blogod olvasói közé, nekem is jobb érzés lesz ez így!
    Azt hiszem, értem, amit a könyvről írtál. Én egyébként Coelho regényeivel is így vagyok, azzal a kettővel legalábbis, amit elolvastam:)). Most éppen fontolgatom, kapjon-e harmadik esélyt tőlem...
    Várom, hogy mi lesz a véleményed A viskó befejezése után.
    További békés, olvasós hétvégét kívánok Neked: bsi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy is lehetett volna elutasítani?:-) Meg egyébként is nyitott a blogom, az olvas aki akar, és mégis méltányolom, ha valaki megszólít. Köztük vagy már te is.
      Nem volt időm szombaton olvasni, de befejezem a könyvet.
      Talán a sok közhelyet tartalmazó könyvekkel van a bajom, melyek persze igazságokat (szubjektív!?)tartalmaznak, de mégis felszínesek, nem tudnak újat és mélyet adni nekem. Ízlés, elvárás dolga, van aki számára viszont ad, mert jókor, jó helyen találta meg, és mások az irodalommal kapcsolatos igényei is. Na, nem mintha mindig csak "mély" könyveket olvasnék, de igyekszem,. :-)Ez a gond a könyvajánlásokkal is.
      Remélem a te hétvégéd sem lesz rosszabb!

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu