2014. szeptember 25., csütörtök

19 perc plusz


Rászántuk a Veszprém és Balatonfüred közötti GPS által kiszámolt 19 percet, és ott kötöttünk ki egy fagyizásra, mert én ha éppen úgy adódik, egy napba akarom besűríteni megvalósíthatóan dédelgetett kis vágyaimat.
Meg aztán a vizet is látni akartam, mert az éppen aktuális árnyalatának tanulmányozása belső szükséglet, ha már egyszer ott vagyunk a közelben. Szeptemberi mélykék volt a víz a felkavart iszappal árnyalt nyári türkiz után.
Lassan kanalazgattam a fagyit, volt ideje közben több vitorlásnak is befutnia a közeli kikötőbe, és hagytam, hogy múljon az idő, végül a kabátom cipzárját már egészen felhúztam, mert kissé csípett a partközeli szél, és minden úgy volt jó, ahogy volt.

11 megjegyzés:

 1. Ha legközelebb kedved támad a 19 percnyi kitérőre kóstold meg Bagaméri fagylaltját!
  A sétánytól kb 1 percre, fantasztikus!!!

  VálaszTörlés
 2. De jó a felső kép! Üres fagyis kehely, őszi Balaton. "Vágyak" kipipálva :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pipálós típus vagyok egyébként is.:-D
   Lett volna jó fagyizós lehetőség Veszprémben is, de hogy a víz ott neszeljen szinte egészen mellettem azzal a most különösen mélykék színével az persze egészen más!
   A kacsák pedig nagyon elemükben voltak! :-)

   Törlés
 3. hálás vagyok a képeiddel idehozott emlékmorzsáim felidézéséért (ezt hogy sikerült így körbeírnom?, szóval, köszönöm a képeidet ♥ :))), annyira jól esett látni - imádom a Balatont -, és a vitorlásos, meg a fagyiskelyhes képed azt juttatta eszembe, hogy ez az időpont pont az az időpont, hogy a még közeli (idei) nyári emlékeink egyidőben keveredhetnek a tavalyi őszi emlékeinkkel is :DDDDDD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is belevittem egy kis elmélkedést az ott töltött percekbe, hogy éppen két évszak határán ülök. Mert én ilyen elmélkedős fajta vagyok! :-)
   A "körbeírós" megfogalmazásod pedig nagyon is finom lett, én szeretem az ilyeneket! :-) Tudod úgyis!

   Törlés
 4. Így van ez! Én is vágytam vasárnap hallani a víz hangját és látni.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vasárnap és a víz hangja, látványa össze is illik. Persze a "magunkfajta" számára.Mi csak lustán, autóval mentünk a vízhez, de ti a tekerést is bevállaltátok. Írtam ott is, hogy le a kalappal.

   Törlés
 5. Ó, a Balaton. Jó ideje nem láttam már élőben, ezért is szoktam szívesen venni, ha hozol róla képeket.
  Most ki fogsz röhögni, de én az előbb láttam csak a másik blogodat. Két év távlatából is gratulálok az eredményhez. Kísérteties a hasonlóság, én is 83-ról indultam tavaly tavasszal, aztán néhány hónap múlva sikerült elérni a 68-70-et. Nálam is az étrend volt a kulcsa mindennek. Cukor elhagyása, vacsora elhagyása, hasonlók.
  Jók a receptek. Nem vagyok nagy húskedvelő, úgyhogy pont nekem valók. Szerintem ki fogok próbálni néhányat.

  VálaszTörlés
 6. Vagyis három év távlatából... :) Csak a legfrissebb írás 12'-es volt, aztán az tévesztett meg első látásra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azóta visszaszedtem sok kilót, mióta azt a blogot írtam. A jojó effektus beindult. Már nem is vezetem azt a blogot, de jó érzés volt, hogy akkor annyit fogytam.

   Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu