2014. szeptember 1., hétfő

Szeptember 1.

Tegnap annyi jót tettem, hogy valakinek a szemébe csapódott muslicát zsebkendő csücskével kiszedtem. Utána az olvasószemüvege meglazult csavarját visszatekertem, a másikat pedig meghúztam szorosra. Én is éreztem, hogy ez jó cselekedet volt, de a megerősítés is úgy szólt, hogy senki más sem tudta volna ilyen jól megcsinálni:-), mint ott és akkor éppen én. Ezek olyan emlékezetesen jó mondatok, melyek megragadnak, és adnak egy kis töltést az önbecsülésnek és a lelki békének.
Az eső dörömböl szürkén, hideg, szomorú kitartással tegnap óta. Pezseg az aszfalton, hangosan veri ablakot, hogy emlékeztessen jelenlétére.
A mostani 12-13 fok nem éppen sok, kotorászgatok a meleg holmijaim között a délutáni munkába menetel előtt. Esernyő sem lesz elég, átázom, de majd megszáradok. Ezt optimizmusnak vagy beletörődésnek hívják?
Szeptember 1. van. 
9 megjegyzés:

 1. ezt optimizmusnak hívják kedves Éva, és soha ne legyen kevesebb
  :)))

  VálaszTörlés
 2. Hol van hát az a híres "vénasszonyok nyara", az enyhe, símogató napsütés és a színpompás falevelek?...

  VálaszTörlés
 3. Kabát, sál, esernyő, félcipő... Cipő bent lecserélve, a többi megszáradt.
  Vénasszonyok nyara talán lesz, de ma ahogy 21:00-kor már sötétben, esőben, járdára tapadó sárga falevelek között lépkedtünk a kolléganővel, nem úgy nézett ki. Persze, még lehet, lesz is. Korán jött az ősz, nem volt igazi nyár.
  Idén így alakult, és nem is akarok nyöszörögni miatta. Emiatt legalábbis nem. Ez van!

  VálaszTörlés
 4. Jó estét kívánok. Sajnos lemaradtam az olvasásban, de itt vagyok, és próbálom felvenni a fonalat. Júniusig fogok visszakalandozni.

  Eső? Itt meg hőség. De ha nálatok esik, akkor 1-2 nap, és jó eséllyel hozzánk is elér.

  Mellesleg, szerintem is az optimizmus lesz a jó válasz. :)

  VálaszTörlés
 5. Keresztyén, lehet hogy igazad van az optimizmust illetően. Én talán a beletörődést is mellétenném, mert már nem akarok mindig valami miatt morogni. Nem tesz jó a becses egészségemnek. Bár aki morgolódik, az kiadja magából, viszont rápakolja másra. Ezen a tényen nem tudok igazán túljutni.
  Köszönöm, hogy ellátogattál a blogomba,hiányoztál, de az az igazi nyaralás, ha blog sincs. (?)Megértelek, ha így érzel.
  Esik, zuhog egy napja megállás nélkül, és is napközben hideg volt. Lehet, hogy odaér, de ez ilyen országot kettéosztó eső most.
  Így is marad talán.Legalább ti napsütésben voltatok, bár én szeretem az esőt is. Meg is kaptam!:-)

  VálaszTörlés
 6. Jogos a kérdés. Júniusban azért nem jelentkeztem, mert nagyon összejöttek a vizsgák, és egész július elejéig küszködtem velük. Aztán hazajöttem, itthon meg festettük az egész házat, úgyhogy egész júliusban Mamánál laktam. Ott ugye nincs net. Augusztusban táborozni is voltam, aztán hónap közepe táján került csak vissza minden a régi kerékvágásba. Meg amolyan személyes gondjaim is voltak (testvér-dolog), ami eléggé rányomta a bélyegét az itthon töltött időre. Panaszkodni viszont nem állt szándékomban a blog keretein belül, úgyhogy ennek is szerepe volt abban, hogy nem jelentkeztem egy darabig.

  VálaszTörlés
 7. Keresztyén! Köszönöm a magyarázatot, megértettem mindent.Tudom, hogy nem fenékig tejfel az élet, még nyáron sem.
  Olvastam nálad, hogy telt a nyarad.
  Ezek szerint a testvér dolog még mindig tart.

  VálaszTörlés
 8. Igen, még tart. Sajnos én se mindig jól állok hozzá ehhez a dologhoz. :S
  Tegnap olyan jól megfogalmaztad, hogy "aki morgolódik, az kiadja magából, viszont rápakolja másra." Velem ez gyakran előfordult a nyáron. Mármint hogy kiadtam és ezzel nem is sejtettem, de pakoltam. Nem szeretem az ilyet én se, úgyhogy próbálok változni.

  VálaszTörlés
 9. Keresztyén, az lenne jó, ha többen gondolnák így, mert gyakran hordozom bent a magam panaszait, és a mások rám rakottjait is.
  Mégis megyek a magam elképzelése után, vagyis másra minél kevesebbet.

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu