2014. szeptember 21., vasárnap

Meditáció -Tudatos lelki élet


Eljutottam a meditációról szóló előadásra, mert bizonyára most jött el az ideje, és ahogy az előadó is mondta, ne higgyük azt, amit már mondtak neki páran, hogy mekkora szerencséjük volt, hogy a véletlen odavezérelte őket. Ez se nem szerencse, se nem véletlen, ennek így kellett lennie. Mert aki ott volt, abban már elindult valami...
Jó volt, másfél órán át lekötötte a figyelmem spirituális nevén Gunagriha ( Dr. Fülöp Sándor, aki Sri Chinmoy tanítánya volt), és megerősítette bennem, ami erősödött azonkívül is, hogy a befelé fordulás, a meditáció kell - nekem nagyon!- , mert a világ marad olyan, amilyen, és ha rossz is, nekem azért még jónak kell lennem, ha a világot megváltoztatni nem tudom, akkor nekem kell változnom, és ez megtörténik, ha befelé, ha önmagamra figyelek. Ha megütöm ököllel a falat, akkor az is nekem fáj, mert visszakapom amit adok, de a jót is. Tudtam, hallottam, olykor tapasztaltam, és hinni akarom a tényt!
Adott elméleti, gyakorlati tudást, lehetett könyveket vásárolni önálló tanulásra. Persze, aki akart venni, de máris látom, hogy hasznosak.Vehetem üzletnek is, de vehetem segítség nyújtásnak is. Miért ne ez utóbbiként tekintsek rá?
Többet nem is írok, ide teszek két linket, a többi a ti dolgotok, kell vagy nem kell. Nekem régóta kellett, csak az alkalomra vártam.
Az elsőn sok előadást meg lehet nézni, én is hasonlót hallgattam ma délelőtt.
A másikon könyv, CD és DVD ajánlások vannak többek között, én is ezekből vettem ma.


7 megjegyzés:

  1. nem tudom, érdekel-e ilyesmi: a Nyitott Akadémiát szoktad-e figyelni, most szeptember 25-én este héttől a Hotel Fagusban lesz egy érdekes előadás: Dr. Buda László: mit üzen a tested
    http://www.nyitottakademia.hu/event/429
    a könyve tetszett


    Nagyon igaz, amit mondasz (mondtak), hogy nincsenek véletlenek, neked most jött el az idő arra, amit hallgattál, és talán fordulsz arra...

    Megnéztem a videót, nagyon szimpatikus ez a férfi (míg meg nem szólal), engem a beszédstílusa elriaszt, az ilyen vontatott beszéd...bocsánat, zavar.

    Örülök, ha téged megtalált, sok sikert, és hajrá :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tőle kaptam a szükséges információt, a beszéde valóban lassú, de követhető volt éppen emiatt, és ez jó volt számomra. Másfél órás volt kb. az előadás, mindezt papír nélkül!
      Nekem van egy olyan érzésem, hogy a sokat meditálók eleve lelassulnak, a beszédük is. Ez csak megérzés, ha mégsem, akkor visszaszívom.
      Érdekelne a Nyitott Akadémia, de erről is lemaradok, mint annyi minden más esti programról a rendszeres esti munkabeosztásom miatt.Hétvégén meg örülök, ha otthon lehetek., este nem szeretek kimozdulni. Ilyen vagyok. Marad a net és a könyvek, ha van érdekes dolog, akkor a TV.

      Törlés
  2. Már korábban is terveztem neked ezt írni. Van egy lelkigyakorlat, a szemlélődő ima, ami igazából azonos a meditációval, Loyolai szent Ignác nyomán. ITT : http://lelkigyakorlat.hu/oldweb/ olvashatsz róla és gyakorolhatjuk is .Énnekem nagyon sokat nyújt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, többet kellene tudnom róla bizonyára, ezért jó, hogy itt hagytad a linket. Nem vagyok túl jó imáimban, mindig azt hiszem rosszul csinálom( nem jók a szavak stb), elkalandoznak a gondolataim.
      Ha úgy tudnám csinálni mint egy meditációt, akkor volna jó.

      Törlés
    2. Úgy kell. Ha elolvasod, van irányadás. Az imát nem lehet rosszul csinálni.:) Az elkalandozás,az igen,azt ismerem.:) Azt meg be lehet gyakorolni, nekem arra kell fiygelnem.:)

      Törlés
  3. Annyiféle jó tanácsot kap az ember mindenféle "mestertől", lelki doktortól... Bevallom, óvatos vagyok mindazokkal szemben, akik ki akarják kapcsolni az észre, logikára, tudományra épülő gondolatokat, legyen az hagyományos vallás vagy buddhizmus, hinduizmus és egyéb keleti filozófia, esetleg a new age, mely szintén sokakat vesztébe sodort (és sok "proféta" zsebét megtöltötte...) Óvatos vagyok, de nem öntöm ki a csecsemőt a fürdővízzel együtt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak szeretnék megtanulni meditálni.
      Sokan csinálják, nem lehet túl bonyolult és veszélyes sem. A vallást is kikapcsolom ebből amennyire lehet,az elmém akarom néha kiüresíteni, hogy így ( is) pihenjek.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu