2014. szeptember 5., péntek

Napi hírek

M.megint utazik, ma sikerült összehozni a Skype-on egy kis beszélgetést. Mindig elmondja, ha magyar autót lát útjai során. Ma is tudatta velem, hogy egy magyar kamiont követett elég sokáig. Én pedig örülök annak( érzem, hogy ő is), hogy figyeli a H jelzést, mert olyankor hiába van távol, mégis itt van.
Ledolgoztam a 8 túlórát, este 10 után értem haza.  
Ezt a zenét hallgatom, és most tényleg elkezdődött számomra a hétvége. Anyunak még adósa vagyok egy szülinapi ajándékba adott kiállítással, és holnap elmegyünk oda is. 
Úgy szeretem, ha valaminek ő is örül. Adni akarok neki, egyszerűen nem tudom feladni azt a törekvésem, hogy többször sikerüljön elégedettséget keltenem benne.

12 megjegyzés:

  1. Van egy idézet, nem tudom szó szerint idézni, de a lényege, adni jobb mint kapni. S Assisi Szent Ferenc imája jut eszembe, "Add uram, hogy ne kaphassak, hanem én adhassak." Remélem jól idéztem oly sok fordítása forog.

    VálaszTörlés
  2. Ezt nem is szabad feladni- egyik legnemesebb feladatod örömöt szerezni...
    És a kapaszkodók, azok H-k, vagy akármik, amik legkisebb jelként is összekötnek- oly sokat elárulnak rólunk, kapcsolatainkról.
    Áldott hétvégét.

    VálaszTörlés
  3. Júlia, nem adom fel, mert aki nem könnyen tud örülni, annál kitartó "munkával" lehet mégis elérni valamit. Ha neki jó, nekem is, mert kell a béke a harmónia. Nekem nagyon, én így vagyok összerkesztve. Nagy élmény, ha látom, hogy átsuhan rajta az öröm.
    A H betűk? Külföldön én is észreveszem őket.:-) Van valami, ami odavonzza a szemem!!!

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy! Mert ha adunk is, mi kapunk. Mert nekünk is szükségünk van az érzésre.

    VálaszTörlés
  5. amikor 20 évesen, megláttam a kék és végtelen tengert, Nizzában, első gondolatom az volt, hogy de kár hogy ezt Anyu nem láthatja, hogy nem hozhattam magammal...

    VálaszTörlés
  6. Sajnos nincsen most itthon hang a gépemen,így a képben gyönyörködöm.
    Az,hogy örömet szerezzünk a szeretteinknek,nagyon belénk van kódolva és ez olyan jó!
    Jó,hogy ilyen lánya vagy és hogy él még édesanyád!

    VálaszTörlés
  7. Mamka, igen, kódolva van a törődés és a szeretet. Ma akartunk a kiállításra menni, de csepergett az eső, és fájt anyu lába. Azt mondta ne menjünk, és hozzám sem jön át, pedig azt is terveztük.
    A lába holnap is fájni fog sajnos az a beteg láb, és amilyen mostanában az időjárás, eső is várható biztosan.Bízom mégis a holnapban.

    VálaszTörlés
  8. Aliz, hányszor gondolok én is hasonlókat!

    VálaszTörlés
  9. Mamka, ha lesz hangod, hallgasd meg, szerintem szép. Késő este munka után éppen csak lámpafényben ilyeneket szoktam hallgatni vagy a csendet. Ahogy már írtam is erről.
    A feszültség és a fáradtság fejfájása volt bennem este, hosszú, fárasztó volt a hét, és késő estig dolgozom mindig. Mára elmúlt a fejfájás, csak annyi kellett, hogy ma érezzek egy kis szabadságot, a hétvége néhány jó órájának reményét, ami semmi különös, de a sajátom.

    VálaszTörlés
  10. Köszönjük, Keresztyén! :-)

    VálaszTörlés
  11. Meg fogom hallgatni!
    Legjobban én is a csendet szeretem hallgatni.:)
    Ha dolgozom itthon házimunkát, akkor szeretem,ha szól a zene, lökést ad.Főleg a rendrakáshoz..:)
    Én is érzem az ízületeimben az időjárást. A fejem nekem az esős napok előtt fájt,de 1x nagyon,ahogy már régen nem.És ez a szabi után volt.Lehet,hogy ez a visszaállási fejfájásunk? :(

    VálaszTörlés
  12. Mamka, igen, ez a a visszaállási fejfájásunk. :-) Még a melegfrontra vagyok érzékeny, és fejfájással reagálok rá. Az esős frontot is megérzem 2 nappal előtte, álmos vagyok olyankor.
    Most is csend van és már elég késő, megyek is lefeküdni. Házimunkát is sokszor csendben végzem, megváltoztam, nem voltam ilyen.Sokszor szólt régebben valami nálam.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu