2011. július 24., vasárnap

Limonádé és néhány gondolat



Limonádé recepteket láttam a blogokban. 
Nem mintha különösebb recept kellene hozzá, de a kedv előjött miközben olvastam, vagy csak a képeket nézegettem. 
Hőség megszűnt most hétvégére végképp. 
15 fok alatti hőmérséklet, ablakot verő eső július vége felé közeledve. Mindez vasárnap.
A limonádét mégis megcsináltam. Mert nem lehet mindig várni arra, hogy majd valaminek örüljünk, és ehhez az örömhöz mindig  minden tökéletesen összejöjjön. A limonádéhoz valójában hőség kellene, ha a vele járó élvezeteket maximálisan élvezzük.  
Ha várunk, akkor viszont halogatunk, múlik az idő. 
Elszalasztunk sok mindent. Várjuk, hogy örülhessünk. Kitűzzük, hogy majd akkor és ott, ha ez, meg ez megtörténik, vagy a mienk lesz... Közben meg telik az idő. Eltelik!

15 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a limonádé, egészségedre!
    Ja, és hogy ne halogassunk? - ezt akár jelnek is tekinthetem, magamra nézve. Valóban, miért is halogatok??? Ma már nem, így este 9-kor, de holnap elkezdem... amit halogatok.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jol nez ki Eva! es meg mindig "irigylem" a citrom facsarodat:))
    En telen februarban , amikor -42 van is tudok ugy megszomjazni, hogy limonadet kivanok, es halogatas nelkul el is keszitem:)
    Viszont vannak dolgok sajnos, amit halogatok:)

    VálaszTörlés
  3. Így igaz, el kell készíteni és meg kell inni azt a "limonádét", bármikor, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásunk, ha már késő lenne.

    VálaszTörlés
  4. Érdekes gondolatok bár Én mindennap iszok limcsit tökmind1 milyen az időjárás viszont a halogátással Én is jó barátságba vagyok:) most a takarítást halogatom már 2 napja igaz nincs kosz meg rendetlenség de muszáj megcsinálnom ma:(

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Én most éppen a limonádé készítését hoztam fel halogatásként. Főleg az örömszerzés halogatására céloztam, mint bizonyára úgyis kiderült.
    Mert mindig halogatjuk, valamitől függővé tesszük, nem ragadjuk meg az ott és akkor-t. Mert hogy is van?
    Majd örülök, ha ezzel és ezzel végzek, ha jó idő lesz, ha megveszem ezt és ezt...stb. Közben megy az idő, és soha nem vagyunk úgy, hogy mindig minden rendben lenne. A lehetőségeket pedig elszalasztjuk az örömre.
    Nem vagyok én sem ebben tökéletes, de ha már érzem, hogy így kellene, legalább párszor megcsinálom.

    VálaszTörlés
  6. Imádom az őrségi képeidet és a "veled"/általad megélt pillanatokat...egyszerű szépséggel mégis olyan magával ragadóan tudsz írni a beléd olvadó emlékekről és gondolatokról...(nem akartam nagyon halogatni, hogy ezt elmondjam Neked...) :)

    Szép éjszakát kívánok!
    Moha

    VálaszTörlés
  7. Mohaaa, :-)de örülök, hogy jöttél!:-) Olyan jó!
    Őrségről szeretek írni. Mindig úgy érzem, hogy valahol mélyen oda tartozom.
    Lélekben mindenképpen.

    VálaszTörlés
  8. én mindig mindent halogatok, hovatovább a halogatást is?:)

    VálaszTörlés
  9. Nem tudok halogatni, mert túl akarok lenni a nem szeretem dolgokon, ugyanis addig csak azon jár az agyam, és ez zavar.Utána jön az új feladat, de közte van legalább egy kis nyugi.Ha halogatok, az csak rövid időre szól.
    Az örömszerzés azonnali megragadása nem természetes folyamat nálam, nem ezt tanultam. Nálunk feladatok, aggódások voltak, vannak is otthon. Viszont rájöttem, ha nem tanulom meg, nem teszem tudatosan, akkor belebetegszem, és savanyú képpel élem le az életem.Ez meg miért jó?:-)
    Tehát rajta vagyok az ügyön.

    VálaszTörlés
  10. Most éppen kényszerből halogatok. A lakásfelújítás nem állt le. Az erkély régi, repedt dróthálós üvegét elvitték múlt héten. Jött egy másik mester meghegeszteni, rendbe tenni a fémrészt.
    Jöhetett volna festő is tegnap lefesteni a fémrészt, de az eső miatt nem festhet. Úgy látom ma sem, pedig már bíztam benne.Addig viszont az üveges is vár az új üveggel, míg a festés nincs meg.
    Lakatos is jött volna tegnap zárat javítani. Nem jött, se kép se hang.Igaz, hogy ő szomszéd, majd becsöngetek. Mást is kellene intézni, de most nem mozdulok itthonról el. Várok!
    Jaj, én úgy unom már ezt az ideiglenes állapotot!:-)(

    VálaszTörlés
  11. Alíz, és igen! Jó a blogosokkal a blogokban beszélgetni!Akikkel valóban beszélgetni lehet, nem vitatkozni, akik kerülik a cinizmust, az erőszakot, akik nem aláznak meg embereket, nem gonoszkodnak.
    Igen, így jó!
    Hiszen, tudod!

    VálaszTörlés
  12. Szép napot!
    Akarom mondani limonádéra alkalmasat.
    Reggel a Várkerületen már limonádéhoz való hőséget érezhetett az ott jövő-menő. Gyalogszerrel mentem az Ógabona téri járműalkatrész boltba kíváncsiskodni, árak felől egy kicsit tájékozódni. Közben megszomjaztam, de mire elhatároztam, hogy betérek a Kolostorba egy citromos Gösserre, kaptam egy SMS-t vezénylőmtől. "XY-nál beindult a szülés helyette ma 21 órára jönnöd kellene dolgozni. Ha nem alszol hívj fel! Köszönöm!"
    Egy családban az első gyermeket várják, ahol a leendő Apa mozdonyvezető. Eszembe jutott, hogy annak idején lemaradtam fiam születése pillanatáról. Elhalasztottam egy citromosat. Nem nagy ügy. Örülök, hogy ő ott lehet.
    Legfeljebb a limonádéhoz más is lesz. :)))

    VálaszTörlés
  13. Szia Balkezes! Lám, így kapcsolódnak össze különböző életek, történetek, sőt, még a limonádé is. Igaz, a te "limonádéd" más lett volna, mint az enyém volt. Alkohol tartalomban mindenképpen.
    Vannak esetek, mikor az ember terve felborul.Hogy te egy ekkora eseményben segíthettél az nagy szó!
    Mintha valami kis nyári idő lenne! Ez is régen volt.:-)
    Jó munkát ma este!
    Kérdés: Reggel sem ihatsz meg egy Gössert, ha este dolgozol?

    VálaszTörlés
  14. Egyet megihatok, de ma már nem lesz reggel. Következő reggel holnap lesz és akkor egyet biztosan megiszok.

    VálaszTörlés
  15. Egészségedre a holnapi sör!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu