2011. július 28., csütörtök

Könyv és film



Olvastam Mitch Albom: Keddi beszélgetések életről és halálról című könyvét.
Morrie haldoklik, és tudja is. Át akarja adni élete tapasztalatait azoknak, akik meghallgatják. Volt tanítványa igényli, felhasználja életében a megszerzett tudást, és újságíróként tovább is adhatja. Mester és tanítvány egymásra találnak, és szó esik közöttük a következőkről keddenként, vagyis a látogatások napjain:
Halál, félelem, öregség, pénzsóvárság, házasság, gyerekvállalás, társadalom, megbocsátás, tartalmas élet. 
Ezt a listát viszi magával Mitch, és beszélgetnek addig, míg nem késő, míg a számára megtalált és igényelt tudás forrása meg nem hal.
A könyvet megrendeltem, ezért van meg.
A filmet nem láttam a TV-ben, de blogokban olvastam róla. Vasárnap az Intersparban vásároltam, és odakeveredtem - tudatosan?:-)- ahol a DVD-ket árulják. Megtaláltam a filmet is "Leckék az életről" címmel. Korábban biztos, hogy nem volt, mert szoktam ott nézegetni. 
Jack Lemmon utolsó filmje.



6 megjegyzés:

  1. mintha egyszer már irtál volna a könyvélményről... a filmet én is megnézném, a főszereplő garancia...

    VálaszTörlés
  2. Eva! en Katalin blogjaban olvastam,O rendelte mega konyvet, majd megneztem a filmet.
    Most ahhoz, hogy olvasni tudjam idonek kell eltelni, mert csak forditva jo, eloszor a konyv es utana a film.
    Nagyon tetszett, es azt gondoltam milyen jo lenne a valos eletben is, ha mindig tudnank javitani, korrigalni, mert meg ehhez is,a javitasokhoz is legalabb ket ember kell...

    VálaszTörlés
  3. Alíz, igen, írtam már róla.
    Ebben a témában mély és kevésbé mély írásokat is léteznek. Ki ne boncolgatná? Ez a könyv valahol a kettő között van. Biztosan a korral jár, hogy lacsapok rájuk.

    VálaszTörlés
  4. Ágnes,én is Katalin blogjában olvastam a filmről először. Ő látta a TV-ben, utána írt arról, hogy megrendelte a könyvet.
    Én fordított utat jártam be. Mivel könyvesboltban nem találtam meg már a könyvet, megrendeltem.Utána izgatott a film is.TV műsorokat böngésztem, de semmi.
    Az Interspar DVD-i között egyszer csak ott volt, úgy, hogy pár nappal korábban biztos, hogy nem!Azt sem tudtam, hogy megvan DVD-n.
    Jó találni valakit, aki egyfajta mester szerepét tölti be az életben.Aki nem ránk erőszakol valamit, hogy így kell tenni, hanem aki ráébreszt.

    VálaszTörlés
  5. A pléd nem volt túlzás filmnézés közben. Kint hideg eső, szél, bent sem volt túl meleg. Így jó filmet nézni.Kuckósodva.

    VálaszTörlés
  6. Én csak olvastam, eztán majd figyelek, hátha ráakadok én is valahol.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu