2011. július 23., szombat

Ez is én vagyok

A pár nap alatt foglalkoztatott néhány olyan dolog, ami amúgy is bennem van, csak kell valami, ami előhozza.
Nem tudok olvasni, ha nyaralok, utazom, vagy várakozom rendelőben, fodrásznál vagy  bárhol. Leköti a figyelmem az, ami körülöttem történik, még ha nem is sok. Meg egyébként is mi a sok? 
Vannak ott emberek, számomra figyelemfelkeltő látványok, ahol olvasni is lehetne. Akkor ez most elvesztegetett idő, vagy egyszerűen nem tudom megosztani a figyelmem?
Nem tudok olvasni akkor, ha a magam élete zajlik intenzívebben körülöttem, és feldolgozásukkal bennem is. Nekem az olvasáshoz csend kell, ingerszegény környezet. Pl. este a 4 fal között.
M. útban az Őrség felé (Kőszegen megálltunk) vett egy antikváriumban egy könyvet. Német nyelven íródott orosz népmeséket!!! Azt bújta pihenőidejében teljes odafigyeléssel. Nem látott, nem hallott mást akkor.Tehát nem vagyunk egyformák. Ezen is gondolkoztam. Én miért ilyen, ő miért olyan? Mások is sokfélék. Mi alakít minket?



9 megjegyzés:

  1. Én mindig, mindenhol tudok.:):) Otthon kevésbé, mert otthon mindig találok valami csinálni valót. Nyaralás közben a parton tudok leginkább, ha a gyerek hagyja. Otthon pedig esténként én is leginkább. Hát igen, idő kell hozzá. És tényleg a legjobb nyitott könyv pedig a körülöttünk lévők megfigyelése, a környezetünk, az emberek és még sorolhatnám.

    VálaszTörlés
  2. Szemlélődő típus vagyok.
    Ha bármi zajlik körülöttem, akkor azt nézem, és elemzem magamban.Csak egyre tudok figyelni, mert az köt le mélyen.

    VálaszTörlés
  3. Én is hasonló típus vagyok, mint Te Éva,
    hacsak nem olyan az a könyv, hogy reszketve várom, hogy hozzájussak, és olvashassam (akkor aztán mellettem dáridózhatnak is, meg se)

    VálaszTörlés
  4. Nekem mindig attol fugg, hogy a sajat eletem konyvenek lapjai hogyan porognek.Soha nem helyszintol, soha nem alkalomtol.Ha minden rendben van velem, csak akkor tudok olvasni.Ha olyan a tortenet, akkor barhol ki tudok szakadni a kornyezetbol es megszunik mindenki, csak a konyv van es en:)de ehhez nagyon keves ilyen konyv van.
    Es en is igen, mindig olvasom a kornyezetemet is.

    VálaszTörlés
  5. Én sem tudok nappal ha nem otthon vagyok max újságot de este mindég könyvet:)

    VálaszTörlés
  6. szerintem az élet többet ér mint a könyvek (bár a jó könyvek is arról szólnak:) én legjobban utazás közben tudok és szeretek olvasni, mert akkor csak az van előttem. Egy könyv (egy út-egy könyv ; direkt élvezem igy az utazásokat. Azért néha felnézek az utitársakra, meg ki is az ablakon. (a vőm, mindenhol s mindig olvas(na)..:)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Ha nagyon érdekes a könyv, akkor elvégzek mindent, rohanok haza, otthon is befejezek mindent, hogy csendben, nyugodtam olvassak, megadva a módját az olvasásnak, az élménynek.
    Ha kevésbé érdekes a könyv, akkor meg inkább a környezetem figyelem.
    Azonkívül én is csak akkor tudok igazán olvasni, ha minden rendben van velem.
    Este én is mindig csak könyvet, napközben újságot.

    VálaszTörlés
  8. Mostanában autóval utazom, ott ugye olvasni nem igazán lehet. Buszon, vonaton pedig a táj köti le a figyelmem.Csak újságot tudok olvasni, ha mégis megteszem.
    Este nem utazom hosszan, mikor kinn sötét van.
    Figyelem, hogy metrón mennyien olvasnak.M. is beszerez magának sokszor kisméretű, könnyű, de érdekes könyveket, mert metrón akarja olvasni. Meg is teszi, persze, ha egyedül utazik.
    Ha nem egyedül, akkor beszélgetünk.
    Anyu is mindig újságot olvasott, mikor utazott.
    Keresztrejtvény még nálam szóba jöhet.
    Csak oda lyukadok ki mindig, hogy olvasni csak otthon tudok, ha más nem zavar, és minden rendben velem. Egyfajta jutalom.:-)

    VálaszTörlés
  9. Most találtam és rád gondolok:
    http://alkotoipalyazatok.blogspot.com/2011/07/v-soproni-fotopalyazat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AlkotiPlyzatok+%28ALKOT%C3%93I+P%C3%81LY%C3%81ZATOK%29

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu