2011. február 23., szerda

Még a hétvégéről...


Ezek még mindig a hétvége üzenetei Rust mellé. 
Voltam a bolhapiacon vasárnap. Vettem egy fehér, porcelán szappantartót, és egy asztalterítőt gobelinhímzéssel, csipkével. Olyan igazi női dolog. Mi munka van benne?
Utólag Valentin-napra kaptam tulipánt, így újra van a szobámban, és aranyeső, néhány szép rüggyel is nyílik tavaszváróként.
Függönymosás volt nálam. Ebben is mi munka van? :-) Nagyon beporosodott, a fűtés is elintézte. 
Aztán a vasárnap délután nagy élménye nem először, hanem újra és újra: A "Holt költők társasága". Kölcsön kaptam angolul a könyvet. Beszélgettem róla  egy fiúval, aki éppen akkor olvasta, mert tananyag volt angol órán. Kölcsönadta nekem is, cserébe segítségként több esszét is írtunk a könyvről együtt. Beszélgettünk róla, ízleltük az üzenetét. Szép percek voltak.
Szóval, Carpe diem, Seize the day, Nütze den Tag. A fiú magyar létére osztrák iskolában tanul ( határözeli gyakori lehetőség), tehát Ő németül is odaírta a latin és az angol mellé, hogy:

"Használd ki az időt, a pillanatot!"

Könyvbe írni? Igen, jegyzetelésre, elemzésre, gondolatok megörökítésére használták a könyvet angol órán.
Utána belelkesedtem, elővettem a filmet, és vasárnap délután megnéztem. Sírtam a végén, mint mindig. " Ó Kapitány, kapitányom...!" Egyszerűen sokadszorra sem tudom megállni, hogy ne folyjanak a könnyeim. 

8 megjegyzés:

 1. A kicseid szépek, a terítőről majd mutathatnál nagyobb képet is!:) Nagyon szeretem a régi kézimunkákat. (Többek között azt is!) A filmen én is sírok mindig. Emlékszem, amikor legelőször láttam, vagy főiskolás voltam még, vagy rögtön utána, csak folyt a könnyem a moziban, már világos volt és még ültem. Mások is!

  VálaszTörlés
 2. A terítőről még hozok nagyobb képet is, de ha a kollázsos fotót kattintásal kinagyítod, akkor egy kis részletet belecsempésztem ide is alulra.Nagysága olyan, hogy egy személyes asztalra is jó.
  Ez a film pedig ha valakire nincs hatással, akkor fából van.

  VálaszTörlés
 3. Carpe diem !!! Nagyon fontos hogy jól értsük a lényegét, mert aki félreérti az rossz úton jár.
  Ám aki megérti az élni fogja az életet, mint Te Éva :-)

  VálaszTörlés
 4. Volt egy idő, amikor kifejezetten rossz íze volt ennek a "élj a mának" tücsökmese példázatos "léhaságnak"

  de az igazi színe, az az, hogy "éld meg/át amit az aznap ad, eről olyan könnyű szépeket mondani, és olyan nehéz megcsinálni.

  Sokat segítenek a "lassítók" ugye Éva, amitől odafelejtőzünk a pillanatnak és belemerülünk a pillanatok szépségébe is

  VálaszTörlés
 5. Alterego, igen, érteni kell a lényegét a mondatnak. Minden napnak megvan a maga szépsége.Meg kell ragadni!

  VálaszTörlés
 6. Igen, Katalin, nem a léha, tücskös hozzáállásról van szó benne!:-)Azt hiszem mindnyájan rajta vagyunk ezen a gondolaton, akik itt összejöttünk. Megragadjuk a pillanat szépségét és élvezzük!Legyen így továbbra is!:-)

  VálaszTörlés
 7. Az a kettős rügy!!!

  VálaszTörlés
 8. Stali, az a kettős rügy már nyílik is!

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu