2011. február 17., csütörtök

A maradék sincs meg már


Miből is állt a január és a február eleje a munkahelyemen? Kolléganőm és lánya mézeskalácsházakat csinált eladásra ünnepek előtt. Kicsit túlméretezték magukat. Elég sok nem kelt el. Behozta, lerakta az asztalra a maradékot, mi napokig rájártunk.Törtünk, zúztunk, ettünk... Aztán kezdtük előlről. Senki foga nem tört ki egyébként.
Kb. 2 hete elfogyott, szerencsére.
Most, hogy vissza akarom fogni  a szénhidrátot, nekem ne illatozzon ott az orrom előtt!  A grillázsos része volt a legfinomabb, (ami az elemek ragasztására szolgált). Egyébként közös kávézáskor a kávéba mártogatva közösségformáló erőként is szolgált. :-)Odatelepedtünk köré, és beszélgettünk.

9 megjegyzés:

  1. De néha kell egy kis kilengés!:) Nekem is volt egyszer egy ilyen házikóm, drága barátnőm készítette...

    VálaszTörlés
  2. Igen, próbáltam is beillesztgetni, vajon mely részébe sikerül, de hát kell ilyen is az embernek a legegészségesebbnek is.

    VálaszTörlés
  3. Tipitá! Kis kilengés kell! Boldogsághormon termelés!:-)

    VálaszTörlés
  4. Compot, ezt nehéz bárhová beilleszteni.Egészséges ételhez nincs köze. Viszont a léleknek talán jót tesz a vele való közösségi bíbelődés.

    VálaszTörlés
  5. erről jutott eszembe:
    http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/2011/02/49-lepes-enni-vagy-nem-enni.html

    VálaszTörlés
  6. Szerintem az endorfin hormon a világon a legegészségesebb dolog. Ilyenkor tél végén minden gyógyszert képes überelni.

    VálaszTörlés
  7. Ezeket a jó kis elméleteket a sütievés helyénvalóságát illetően, jól megjegyeztem magamnak, alkalomadtán használni fogom :-)))
    (gyakorta szükségem van ilyenekre)

    VálaszTörlés
  8. Katalin, köszömöm a linket, fogok én itt olvasgatni, már látom.

    VálaszTörlés
  9. Györgyi, Alterego, megtaláljuk mindig a módját, hogy elméleteket gyártsunk arra, amire nem kellene. Megy is egy darabig, de aztán szembe kell nézni önmagunkkal.:-)
    A sütievést helyénvalónak tekinti általában az ember. Önjutalmazás, meg ilyenek...Kifejezetten jó cselekedet, ha közösségi az édességevés, mert olyan akolmeleg van akkor, és közösséget építünk.
    :-)
    Van, aki nem vett részt benne. Vagy kihúzónak, vagy önfegyelemmel rendelkezőként néztem rá. Kezdetben az előbbit válaszottam, most már ez utóbbit is.
    Közösségben ott ült ő is, csak nem evett. Ugyanis tudta, hogy fogynia kell.
    Majd kiderül, hogy nekem mekkor az önfegyelmem, ha abba a 2 hetes diétába belefogok, és később is visszafogom magam nasiban.
    Elméletgyártástól nem mennek le a kilók.
    Nem majomkodni akarok, mert mindenki kilóktól szabadul meg,tehát én is, de ha most nem teszem, akkor nagyon el fog velem szaladni a ló. Nem csak a kinézet a fontos, az egészség is.Az elhízás rizikófaktor sokminden betegségben.
    Na, most jólmegaszontam!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu