2011. február 17., csütörtök

Életmód project apró lépései 1.


:-)Na, jó, akkor rátérek az életmód projectem kezdeti lépéseinek bemutatására.  
Semmi nagyszabású, csak apró dolgokat építek be a mindennapjaimba, ötleteket gyűjtök. Pl. az étkezéssel kapcsolatban. Nem mondom, hogy eddig sem csempésztem bele egészséges( ebb) ételekből, de most tudatosabban csinálom.
Jövő hónap elejétől 2 hetes diéta próbálkozásként. Azért nem rögtön, mert befizettem erre a hónapra a munkahelyemen az étkezést. Fogynom kell!
Környezetem hozzáállása a 2 hetes diétámhoz:
 - M. nem tudja még, de benne lesz, ő is fogyni akar. Nem együtt eszünk hétközben, de vevő minden ötletre, és ha fogyni lát, dícsérni fog!
- Anyu sajnálkozott, hogy jaj, te szegény, mi lesz, ha a többieket enni látod, és te nem teheted akkor éppen azt és ott. Ő az az anyatípus, aki a már öregedő gyermekét is tömve szereti látni.:-)
- Kollégák, drukkolni fognak, az egyiktől kapom a 2 hetes diéta menetét. Ők továbbra is befizetnek.
Vasárnap nem volt kedvem főzni, ápolgattam magam, de arra gondoltam valamilyen egészségesnek tűnő ebédet be kellene építeni mégis életmód tervezetembe. :-)
Volt itthon barnarizs, megfőztem, tettem rá egy kis póréhagymát, fokhagymát, néhány csepp tökmagolajat, mert van itthon. Szezámmag is van, kicsit megszórtam. Nem tudom miért, csak úgy!Egyébként ízlett.
Ennyi!
Gasztroblogokat olvasni szoktam, ha állandóan főznék, talán bele is vágnék( "Kezdetek már nem kezdőként" címmel mondjuk), de így elégedjen meg mindenki ezzel a " recepttel"!!!:-)
Ma reggel pedig póréhagyma csíra volt a kenyeremen.
Teám csalántea lesz, és ha törik, ha szakad gyalog megyek be a munkahelyemre. Addig mozgásnak takarítás következik.
Szép napot!

12 megjegyzés:

 1. http://evaedit.blogspot.com/

  Csináltam egy ilyet. Sok lesz az átfedés, újra nem írom az itteni bejegyzéseket. Viszont az újban az apró dolgokról is írok, és legalább egyben lesz minden, ami a változtatásaimmal kapcsolatos.
  Nem nagyszabású változtatásokat tervezek.Szélsőségeket hirtelen minek? Tudatos, apró lépések az eredményekről való beszámolással tervbe véve!

  VálaszTörlés
 2. Hajrá! Drukkolok én is! Egy méregtelenítő hetet már csináltam és most próbálok kevesebbet enni. Nem lesz könnyű, de utána jobb lesz! Megnézem a másik blogodat is!

  VálaszTörlés
 3. A blog legvégén van egy e-mail cím. Ha az a tied, küldhetnék neked valamit?

  VálaszTörlés
 4. Küldhetsz, várom!
  editis@citromail.hu

  Légy szíves írjál itt vagy nálad bővebben a méregtelenítő hétről. Minden ötletet begyűjtök.Ki tudja? (Ha írok róla, ötletadó nevét kiírom).

  VálaszTörlés
 5. Amúgy sok tapasztalatom nincs se méregtelenítésben, se diétában. Szélsőségekkel nem foglalkozom, de szívesen olvasom, ki hogy csinálta a mértékleteset.
  Persze, mindent nem csinál az ember, de úgyis kiderül, mi a neki megfelelő.Kedvet, ötleteket, bíztatást kaphatunk egymástól.
  Jön a tavasz indításnak jó az évszak...

  VálaszTörlés
 6. Én ma találtam meg őket! Olyan jól esik mindkét blog a lelkemnek is:

  http://prodanmarta.blogspot.com/

  http://mesehaz.blogspot.com/

  Nem csak a fenti témához kapcsolódók, de ha lélekmelegítésről van szó, akkor akár így is mondhatnánk.:-)

  VálaszTörlés
 7. Hajrá Éva! Váljék egészségedre a kúra!
  Én nem vagyok hozzáértő, csak az alapvető egészséges életmódot éljük, plusz én nem eszem husit.
  A sok-sok víz, édesítő nélküli tea már önmagában is meghozza a hatását, de biztosan ügyesen összeszeded majd az ötleteket!

  VálaszTörlés
 8. Merci, hiszen olvashatod, én sem vagyok hozzáértő. Világmegváltó nagy terveim sincsenek. Ösztönösen csináltam is sok mindent eddig, de szerintem kevés. Még többet elbírnék. Rá kell állnom egyfajta rendszerességre is.Mindenből annyit és azt, amit a józan ész diktál.
  Csodákról sem tudok majd beszámolni, de eredmények biztosan leszek.

  VálaszTörlés
 9. Az első lépés a tudatosság, aztán a fokozatosság és már ott is a várt eredmény.
  Szélsőségeket semmiképpen ne, és néha a kényeztetés is jár, egy kis csoki, kinek mi?
  Drukkolok én is!Rajta!
  Pont ma raktam fel képeket a csírákról én is.

  VálaszTörlés
 10. Kedves Éva, nem akarlak semmiképpen elkedvetleníteni, de én megcsináltam egyszer a 2 hetes diétát, szerintem nagy butaság. Fogytam tőle, persze, de főképp a vizet adta le a szervezetem, ezért elég hamar vissza is jött minden. Viszont teljesen legyengített...
  Mivel elég tapasztalt vagyok a kérdésben, mindenképpen javaslom, ami nekem bevált:
  - lisztes, cukros dolgokat ne fogyassz, vagy csak nagyon ritkán, jutalomból... Zsírt szintén ne nagyon. (Liszt kiváltható zabpehelyliszttel, cukor kevés mézzel).
  - sok-sok zöldséget egyél és sok vizet igyál. Cukros üdítők, még a dzsúz is, kizárva!
  - a B-vitaminok farkasétvágyat csinálnak, vigyázz velük!
  - Reggelire friss zöldség, tea, vagy zabpehely kevés maggal (pl. mogyoró) sokkal jobb, mint bármilyen kenyér.
  - Az oliva olaj nagyon hasznos dolog:)
  - Délután 5 után nem eszünk. Max. egy fehér joghurtot, kefírt, vagy valamilyen zöldséget, gyümölcsöt.
  - Semmilyen diéta nem pótolhatja a mozgást. Nagyon jó a Callanetics, bizonyos jógagyakorlatok, a Zumba, bár ez kicsit izzasztóbb, vagy a hastánc. Sok séta, friss levegő.
  Drukkolok:)))

  VálaszTörlés
 11. Judit Eszter, fejben dől el minden.Valóban a tudatosság és az elhatározás nagyon fontos.Megyek a csírát megnézni!:-)

  VálaszTörlés
 12. Csillagos, nagyon hasznosakat írtál, nagyon köszönöm. Én is úgy gondolom, hogy a két hét önmagában nem elég, ha utána elkezdünk sokat enni. Visszajön a duplája, beindul a jojó effrektus.Kezdetnek talán jó, utána is tartani az életmód változtatásokat.
  A mozgásra is rá kell magam beszélni.Nem hiszem hogy valami csoportosra el tudok menni, de van itthon Callanetics könyvem, és kazettáim is.Ha az eddiginél többet gyalogolnék, már az is jó lenne.Munkahelyre beérni 25 perc, annyi vissza is. Naponta ennyit megtehetek.
  A "délután 5 után nem eszem"-et is nagyon be kell nekem vésni az agyamba.
  Szinte mindig késő estig vagyok a munkahelyemen. Ha hazamegyek a hűtőszekrány ajtaját bizony kinyitom.

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu