2011. január 1., szombat

Január 1.


Január első napjának reggelén készült fotó. Mínusz 3 fokos hideg levegő, és annyi köd, hogy egy kis zúzmara képződjön. Annyi, ami elfedi, fehéríti a régit, valami újat ad, méltóan január elsejéhez, az év kezdethez.
Megosztom magam újra. Anyuval szilvesztereztem csendben. Egy darabig TV, utána unalmasnak, színvonaltalannak tartottuk. Egyszerűen nem tudtuk tovább nézni.
Elkezdtem olvasni 11-ig, Anyu elszundított. Durranások zavartak, de mintha használt volna a beígért fenyegetés. Kevésbé volt vad a kinti zaj. Megvártuk az éjfélt, koccintottunk, szendvicseztünk, pénzt dobtunk a sarokba, jókívánságokat mondtunk.
Éjjel egy óra körül lefeküdtünk aludni.
Közös reggeli után hazajöttem, ebédelni visszamegyek. Egy utcában lakunk, így könnyű. Lencseleves lesz a hagyományokhoz méltóan.
M. délután jön hozzám. Holnap itt lesz. Vele is kezdem az új évet. Minden a régi az újban. Semmi nem más, mert 2011-et írunk.
Hogyan lesz? Különösebb fogadalmam mincs. Himnusz alatt koccintáskor ( kölyökpezsgő:-), az én 2dl-es alkoholosomat itthon hagytam, de nem hiányzott)  az egészség szót hangsúlyoztuk. Nem véletlenül. Ha az van, minden van. Ha mégis valamit megfogadtam, az arra vonatkozik, hogy egészséges életmódot élek. Jobban figyelek ételre, mozgásra. Nem volt elég kitartásom tavaly.Lélek egészségét is őrizni kell. Tudom, hogy kell, de a hogyanját még kutatom.Túl sok a negatív dolog körülöttem.
2010. Anyu rosszindulatú daganatának éve volt. Úgy néz ki minden rendben, nincs áttét. Hát, ezért hangsúlyoztuk az egészség fontosságát.
Egészséget kívánok Nektek, olvasóimnak is!

3 megjegyzés:

  1. Mindig megnyugtatnak békés soraid. Egészséges, nyugalmas szép évet kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Békét, nyugalmat, egészséget ...legyen benne részetek sokáig

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, Lányok! Így legyen, és nektek is.
    Sok jókívánság hangzott el mostanában. Valósítsuk meg, vagy legalább hagyjuk megvalósulni!Akadályt ne gördítsünk az útjukba! Az is valami.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu