2010. január 10., vasárnap

Fehérség


Fertőszéplakon van öt hófehér ház egymás mellett. Csak a hó fehérebb náluk, amikor éppen frissen hullik. Formájuk tiszta egyszerűsége hóban érvényesül igazán. A tisztaság versengése a tisztasággal. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az ilyen helyeket. Valahogy összekötnek azzal a részével a világnak, amit nagyon nem ismerek, de valahol belőle táplálkozom.

    VálaszTörlés
  2. Szia Bogarantyú! Köszönöm, hogy jöttél.
    Furcsa, de én ilyen helyeken tudok igazán pihenni.Lakótelepen lakom, vágyom a természetbe, faluba.
    Nyáron például elmentem az Őrségbe, mert valami mélyen tiszta, egyszerű dologra vágytam.És megtaláltam!
    Nem tudom, mi köt össze minket olyan dolgokkal, amihez nincs közünk igazán. Én még azt sem mondhatom, hogy nincs. Nagyszüleim régi parasztházban laktak, és gyermekkorom nyarai, élményei odakötöttek. Biztos, hogy ez mélyen rögzült bennem, és valahol ezt keresem újra.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Éva, nézz be blogomra, jelöltelek valamikor, aztán elfeledtelek értesíteni. Az én tízes listám bejegyzésre.
    Én közel 40 évig bámultam a falvakban a parasztházakat, míg sikerült vennünk egyet. Most próbáljuk belakni, s majdnem mindig sírok, ha el kell jönnünk, annyira szeretek ott lenni. A fotón látottakhoz képest a miénknek csak az alapja az, az elődök kicsit igazítottak az ablakokon(bár stílusosan), hiányzik a tornác, de néztem a Malonyaiban ilyenek is voltak régen. Akkor is a vágyaim valósultak meg vele. Nekem béke, nyugalom, boldogság szigete.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Holdgyöngy, jártam nálad. Köszönöm a bejelölést, leírtam annál a bejegyzésednél néhány gondolatomat, ahol megtetted.
    Egy pillanatig nem csodálkozom, hogy szeretsz ilyen helyen lakni.Szívem csücske nekem is az ilyen hely.Én is bámulom őket a falvakban.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu