2010. január 13., szerda

Blogélet


Figyelem a blogokat. Más közösségi portálokon, blogos helyeken! Sőt, leginkább máshol, mert ez itt a nyugalom szigete most.
Micsoda harcok kívül-belül. Úgy értem háttérben és láthatóan. Lélekben is rejtve, kimondva is. A győző itt is győzni akar, az érzékeny itt is szenved, ha nem hasonlók olvassák és kommentelnek. A "mániásan" gondolkodni vágyók nem engednek az igazukból. Sértettség, sértés, kiút keresés, újra építkezés, széthulló, újraépülő közösségek, eltűnjenek, ne tűnjenek, keressenek más helyet, újuljak meg, hogyan, miért, kinek? Zárt, nyitni vágyó kis közösségek ( vagy fordítva), odamondósak, finomak, lágyak ismerkednek a más egyéniséggel, érdeklődési körűekkel, tudással, stílussal, elfogadás gyakorlása, elbukása, kisebb-nagyobb sikerek. Újra előjön a vágy a bezárkózásra, majd újra a nyitásra.
Általában írunk sok tapasztalat alapján, sokan mégis magukra ismernek.Azt hiszik, csak róluk szól a poszt. Konkrét rákérdezés általában nincs. Tapogatózás, gyűrűző félreértés van.
Úgyis megtalálják egymást az egymáshoz illők,úgyis jönnek, akik szétzilálnak. Egyszerre mindenhol "jók" nem lehetünk. Csak ha megmaradunk saját magunk.Ez sem új, csak a helyzetek újak. Ha kellünk, így kellünk, ha nem, jöhet a búcsú.
Fájdalmas vagy megkönnyebbült. Leginkább fájdalmas, lelket rágó!
Mélyen belegabalyodni sem szabad, de nem is játék. Én sokszor kívülállóként is figyelem a történéseket. Dráma és szappanopera. Szemlélődő, elemző lényemnek megfelel.

Ha kell ( belső kényszer) véleményt mondok,csapdákba én is beleesem. Kikecmergek, és újra csak megyek tovább.
A blogélet is megy tovább...


10 megjegyzés:

  1. Érdekes, mert bennem is ez a kérdés motoszkált? Bár azt hiszem nem fontos. Nem mindig akkor mondjuk el a dolgokat, amikor még frissek. Tapasztalt emberek megvárják, amíg a véleményük már indulat mentes lesz és bölcsességet áraszt.
    Azt gondolom ezt történt. Persze tudni nem tudom, csak Évát ilyennek képzelem el. Mélyen belül állandó mozgásban van a lelke. Kérdez és válaszokat keres.

    VálaszTörlés
  2. Nati, semmi új nem történt.Összefoglaltam a régieket, ami megtörtént vagy megtörténhet. Mert ilyen a blogvilág.
    Boróka, pontosan úgy van, ahogy mondod!!!:-)
    Leírtam most, mert megérett( már régebben), leírtam mert éppen időm volt!:-)
    Kérdezek, keresem a válaszokat. Aztán vagy nem írom le, vagy egyszer hirtelen jönnek a mondatok kifelé is.

    VálaszTörlés
  3. Azt nem mondom, hogy így is van!Azt sem, hogy szentírás, csak a saját véleményem, ami formálódhat is, de már nem alapjaiban!Ha másnak más, az is természetes számomra!

    VálaszTörlés
  4. Pontos a látlelet. :)

    VálaszTörlés
  5. Jól van! Ez így nagyon rendben van!

    /Csak megijedtem, hogy.../

    VálaszTörlés
  6. Nagyon találó megfogalmazás!

    A blog site-ok, pláne a zárt blog közösségek, valahogy a katasztrófa turizmust jelentik nekem a kapcsolattartás mellett. Még anno 2003-ban kezdtem blogolni a LiveJournal-en. Néha visszanézek, ha nagy dráma van, amit olvasok, de nem szólok bele. Néha szórakoztat az emberek virtuális interakciója.

    VálaszTörlés
  7. Bogarantyú, akartam a blogodban kommentelni, de nem tudtam. Van valami akadálya, majd kisilabizálom, hogy mi. De olvasok nálad, lassan felfedezem a blogjaidat.
    Szeretek sütni-főzni a gasztoblogod nagyon tetszik.
    Viszatérve az én témámra. Vannak nagy viharok a virtuális világban is.
    Egyet nem értek igazán, hogy miért nem a háttérben rendezik, ha gondjuk van.Van e-mail, msn stb.Kisebb vitát lehet a nyílt színen is rendezni, a többiek talán okulnak is belőle, bár nem vagyok ebben ennyire optimista.Biztosan szórakoznak is rajta.Néha én is nevetek, de közben a fejem is ingatom, hogy ejnye, ejnye...:-)
    De mikor eldurvul, az nem tartozik másra. Az már az ingyen cirkusz kategória, és magukról állítanak ki bizonyítványt, pláne, ha túl nagy a közönség, és nagyon durva a mód.Vagy éppen erre megy ki a játék? Én igazán nem szeretem ezt, diszkrétebben szeretem kezelni a rendezendő dolgaim.Magánéletben is így oldom meg. Az ember áthozza a blogvilágba az alaptulajdonságait.
    Persze, vannak jól odamondósok, akik nagyon élvezik, hogy "szórakoztatnak".
    "Na, én aztán jól megmondom neki" szinten.Aztán minden vihar elcsitul.
    A közönség is elvonul.

    VálaszTörlés
  8. Tetszenek az írásaid és különösen a szuper fotók!
    Ez a post is nagyon találó.

    Bogarantyúhoz kapcsolódva egy kis kotyogás: a gasztroblogunk közös :)És örülünk ha tetszik!

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom, megoldódott-e a kommentprobléma, ezért :
    A blogjainkhoz (Bogarantyú is) a disqus kommentrendszert használjuk, ha regisztrálsz a disqus.com oldalon máris egyszerűbb. Előfordul, hogy pár másodperc késéssel jelenik meg a komment-felület, de ott kell legyen. Azért választottuk ezt, mert komment láncokat csinál vagyis lehetővé válik a párbeszéd.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu