2011. július 21., csütörtök

Nem vagyok/voltam netfüggő...



...de tetszett itt! :-)
Kerestünk lehetőséget, hogy találjunk internetet az Őrségben, de nem vittük túlzásba. Jó volt, hogy nem volt TV-nk és netünk sem.
Én  belenéztem a blogomba, másokéba is:-), M. az emailjeit futotta át. A srácok az Egyesült Államokban, jó volt tudni róluk.
Kifizettük a 200Ft/ óra nethasználati díjat az őriszentpéteri TeleHázban, és kinyílt a világ. Bár nekem az ott lévő is elég volt. 
Egy régi gőzmalmot alakítottak át erre a célra. Van kávé, édességként csoki,  programokat is szerveznek oda gyakran. Információkat szerezhetünk az Őrségben zajló más programokról, szállás és étkezési lehetőségekről, egyfajta kulturális csomópont. Lehet fénymásolni, nyomtatni is. Volt, aki azért jött.
Elképzelem, amint vetítik az Üvegtigrist ( mintha láttam volna a programban) és hely átalakul mozivá. Eszembe jutott Kapolcs, ott is lehet akár egy pajta is kiállítóterem. Miért is ne?




M. többet nézegetett a neten, én egy idő után abbahagytam, élveztem a kinti fényesen remegő forróságban a hűvöst, a félhomályt. Le is lehetett kicsit feküdni egy régi, kellemesen hideg bőrkanapéra. Én a kávémmal el is nyúltam, és tetszettek a száradó virágok, a kopott, de jól használható környezet. Időnként bejött valaki, kérte a kávét, és leült egy gép elé.
Amúgy békés csend!



14 megjegyzés:

  1. Marvin, így éreztem!:-)
    Mikor visszajöttem, gondoltam írok egy bejegyzést, hogy itt és itt voltam: vagyis az Őrségben.
    Nem tudom azóta sem befejezni, akár egy külön blog is összejönne erről az 5 napról valahol az Isten háta mögött.Tulajdonképpen nem ott van,annál több, és annyi az élmény!:-)
    Élményként kell megélni egy elfekvős kávézást egy régi-régi malomban pár öreg számítógép és hervadó, egyszerű virágok között? Akkor megvan az idill, és örülhetünk, hogy beérjük ezzel, és hogy megadatott.:-)
    Én így élem meg.

    VálaszTörlés
  2. Eva!
    Visszaolvastalak.Annyira jol tudod elmeselni, mintha kepzeletben fognad a kezunk es vinnel:)
    Nagyon tetszik a stilusod, ahogy at tudsz adni ilyen utazasokat.A reszleteit.Koszonom:)

    VálaszTörlés
  3. :)

    (bocs a szűkszavúságért avagy a szavak hiányáért, de ezt a jelet éreztem a legautentikusabb reagálásnak:)- ahogy meg is jelent az arcomon a jelentése (a mosoly)- ami nem túl gyakori nálam :(, úgy hogy mégis hozzátéve irok is, érte egy szót is: köszönöm:)

    VálaszTörlés
  4. Ezek a képek és írásaid ismét mélyen érintettek. Nagyon szeretnék egyszer elmenni az Őrségbe! Amikor anno a néprajz felvételimre készültem, az Őrség volt a választott tájegységem. Megfogott és fogva tart. A leírt hangulatot pedig nagyon szeretem! Nekem is eszembe jutott Kapolcs, ahogy olvastalak. (Ma kezdődik, jövőhéten egy nap mi is elmegyünk!)

    VálaszTörlés
  5. Harmónia Éva a Te neved. :)
    Ha ezer évig járom az országunkat sem tudom megtalálni ezeket a szépségeket. Talán mert túl gyorsan futok. :))))
    A viccet félre téve. Azt hiszem ez a képesség csak kiváltságosoknak adatik meg. Azoknak, akik belül is csendesek. Köszönöm a békét, amit megtalálsz és megmutatsz nekünk!

    VálaszTörlés
  6. Ágnes, én nem is a cselekvéseket, hanem a hangulatot próbálom visszaadni. Lehet, hogy azt nehezebb? Belém viszont az ivódik jó mélyen, és könnyű így az emlékekben kotorászni. Kellenek a jelzők, ezeket megtalálni a feladat. Élvezem is, talán ezért ilyen a blog.:-)

    VálaszTörlés
  7. Alíz,
    ha érzed,ami történt velem, akkor nekem jó. Akkor sikerült ! Ha csak egy smiley-t teszel ide, én pontosan értem, hogy mit akarsz. Ha az arcodon is ott van?! Az az igazi, mert láttam pár már szomorkás képedet.Ha a szomorkás nem jó jelző, akkor bocs'. Én is érzem inkább, ami benned van. Olvasok ott eleget!

    VálaszTörlés
  8. Zé! Ha megkérdezi valaki, hogy vajon Z-nek ez a hely tetszene-e, akkor azonnal bólintottam volna!:)

    VálaszTörlés
  9. Györgyi!
    Miért is találom meg? Valószínű egyéniség kérdése is, hogy milyen irányban kutakodom. Bennem ez a világ megvan van, mert a gyerekkorom látványa hasonló volt. Egyszer próbaképpen elvittek nagymamámhoz egy hétre gyerekkoromban egy hasonló helyre, és kiharcoltam magamnak még kettőt. Tehát tetszett akkor is. Most már azt az időt, látványt keresem ahogy az évek múlnak, és az Őrségben megtalálom, mert itt őrizték meg. A többi helyre inkább bekúszott már az új, ami természetes, de én nem azt akartam most.
    Kiváltságos? Erről beszéltünk már Szerintem egy száradó virágcsokor egy hűvös helyen úgy, hogy kint vibrál a forróság, bárhol jelen van. Az igaz, hogy én nagyon ki vagyok az ilyen egyszerűen szép pillanatokra, látványra hegyezve, de szerencsére sokan mások is, ahogy olvasom a blogokat!
    Mikor észreveszem mászkálásaim során a nekem tetsző helyeket, akkor nem rohanok tovább, hanem letelepszem, és kiélvezem.
    Amúgy visszamentünk újra is a TeleHázba! Nem véletlenül!:-)))

    VálaszTörlés
  10. Marvin, még annyit, hogy mikor Vindornyalakról írsz, akkor érzem ezt a te írásaidban és képeidben.

    VálaszTörlés
  11. Tipitá! Kapolcsra idén nem, de előző 3 évben igen! Az egész Völgyet bejártuk. Ezzel kapcsolatban is van ilyen olyan vélemény, de én innen is azt szűröm ki, ami tetszik, a többivel nem foglalkozom.
    Egyébként tényleg fogva tartó tájegység az Őrség. Persze vevőnek kell lenni rá. Akinek a múltba nyúló falusias jelleg ( falusiast írok, de ugye inkább szeres), nem jön be, az nem is próbálkozzon az Őrséggel. Akinek igen, az pedig szerelem-félét érez a tájegység iránt.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon bocsánatot kérek, elmértem, szándék nélkül
    ezer bocs mégegyszer

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu