2014. szeptember 7., vasárnap

Változó program

Mivel esett az eső és fájt anyu lába szombaton nem mentünk el a kiállításra. Nem lepődtem meg, mert bár általában elfogadja a javasolt programok lehetőségét, de végül legtöbbször lemondja. Vannak indokok is, de inkább csak nem akar kimozdulni, még hozzám sem jött át, pedig megígérte. Pedig számára az a leggyakrabban igényelt időtöltés, ha nálam üldögél órákat az általam főzött ebéd után, és közben beszélgetünk vagy szunyókálunk. Egyébként is egész életében otthonülő volt, szerinte a család, a munka kényszere és a lehetőségek hiánya miatt, aztán ez a "kényszer" beléivódott, és végül keserű sajátja lett.
Azt mondta tegnap, hogy inkább lefekszik, és ha tud alszik, így én sem mentem hozzá. 
A 80 év testi fájdalmai is a négy fal közé szorítják, bár naponta elmegy a boltba, intézi a dolgait, mert kell a mozgás - ahogy mondja a doktor szavait idézve- és a kiszolgáltatottságot  sem szeretné, amit nekem fájó hallani.
Nem erőltetek semmit, minden legyen úgy, ahogy ő akarja. Ma úgy néz ki elmegyünk, mert tulajdonképpen nagyon is kívánja a festményeket, de ez majd közvetlenül indulás előtt derül ki (ha az ég kiderül).



Miután tudatosodott bennem, hogy egyedül leszek tegnap délután, elmentem kedvenc pékségembe, majd leültem meginni egy kávét. Aliz-Juli jutott eszembe, mert éppen előtte olvastam a blogjában az írását. 
Kávéivás közben nem sütött rám a napfény, a kitett napernyő esernyőként szolgált, de ott állt ki végleg fejemből az a tenziós fájás, melyet a tanév első hete hideg abroncsként szorított rám.


5 megjegyzés:

  1. Az nagyon jó, hogy végre megszűnt a fejfájásod! Nálatok megint esik, nálunk meg nagyon szép őszi nap van. Se nem meleg, se nem hideg, pont jó! (Csak az allergiám ne gyötörne. :( )

    VálaszTörlés
  2. Ne lepődj meg anyudon. Az idősek szinte mind így vannak. Nem szeretnek kimozdulni, legjobb a saját kuckójukban.
    Apum is azt mondja, csak azért jár bicajjal, hogy ne macskásodjon el a lába :-) De a pék, presszó, temető kivételével nem megy sehová. Hozzám egyetlen egyszer hajlandó eljönni: a születésnapomon. Pedig nagyon szeret.
    Ők így érzik jól magukat- a többieken is azt látom, akiket gondozok, hogy már a gyerekeikhez sem mennek szívesen-, és én igyekszem elfogadni ezt.

    VálaszTörlés
  3. Tipitá, nem is tudom mikor fájt utoljára. Majd újra hozzászokom a tanévhez. A változás, a kezdeti sok stressz ezt okozza. Most nem fáj, minden rendben lesz.
    Allergia, Az sem jó! Mire vagy allergiás, ha nem titok.

    VálaszTörlés
  4. Pipulka, hiszen tudom én, és el is fogadom.hogy a saját kuckójukban vannak szívesen.Egyáltalán nem lepődöm meg, nagyon is ismerem anyut és az időseket.
    Nálam viszont szívesen van, mert nem is a saját négy fala, de mégis otthon van az én lakásomban, csak fáj a lába idáig eljönni, pedig nincs messzire. Az ő ötlete volt, hogy azt kéri egyik szülinapi ajándéknak, hogy menjünk el egy képkiállításra. Végül is ma délután elmentünk, és jó volt. Láttuk, hogy szeptember végén nyílik a következő, azt mondta azt is meg akarja nézni!!!
    Tulajdonképpen legbelül néha szeretne kimozdulni, de már nem egyszerű neki. Kettős érzés van benne. Otthonülő is,mert szinte mindig otthon volt, de azt is meg lehet unni. Amiben tudom segítem, és elfogadom, ha lemondja. Nem erőltetem, ha nem akar valamit, de javasolok.
    Így a legjobb!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy mégis sikerült a program!!! :-)
    S ha nem is olyan, mint az Övé, de tőlem kapsz egy buksisimit! :-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu