2011. február 12., szombat

Ma délután


Ittam teát, délután elnyomott az álom. Nem sokat aludtam, de mindenképpen hasznos a gyógyulásnak az alvás. Lábaljak ki most már ebből a nyavalyából!!!
Most csinálok újra teát, és eszem gyömölcsöt. Csináltam egy kis narancs, kiwi keveréket mézzel leöntve. Ez volt itthon és alma. Fogytán a mézem, holnap el kell mennem boltba venni. Nincs nagy kedvem kimenni most,  de talán piacra is megyek, hogy igazi mézet vegyek termelőtől. Valami pancshoz nincs kedvem.
Olvasgattam délután blogokat. Valami életmódváltást kell csinálnom.Több levegő, mozgás, alvás, és az étkezésemben is változtatsásokat beépítenem. Lényege: több zöldség, gyümölcs kevesebb kenyér, ha mégis, akkor sütök, vagy barnakenyeret veszek. Szeretnék több kölest, sárgaborsót, barnarizst fogyasztani. Hogy ne legyen unalmas semmi, recepteket, ötleteket  gyűjtök. Mértékletesség is kell. Keveset gyakrabban.
Hogy lehet kivédeni a sok méreganyagot, ami már mindenhol, mindenben van? Mit egyek, hogy ne E betűs anyagokkal lakjam jól? Költői kérdések ezek? Legfeljebb csökkenteni lehet  őket? Ki kellene találni valami méregtelenítési módszert is. Érzem telítődtem, tisztulni vágyom.
Jót fog tenni a tavasz. Ötleteket is szívesen fogadok tőletek.



U.i.: Sofia nálad kezdtem el olvasgatni, mint annyiszor. Az életmód címkéd alatti írásaidat, képeidet mindig szívesen olvasom. Nálad találtam utalásokat és lineket, hogy hol olvasgassak tovább. Köszönöm neked, mint mindig.
Olyan béke van a blogodban.

11 megjegyzés:

  1. Köszi Éva, kedves vagy! Jobbulást kívánok neked és állati jól néz ki a gyümölcssalátád! Egyébként mostanában tervezek több életmódos bejegyzést és lehet, hogy egy-két receptet is hajlandó leszek beírni:) Szóval gyógyulgass:) Én meg megyek narancsot enni, úgy megkívántam!

    VálaszTörlés
  2. Sofia, a blogodban fogom vadászni az ötleteket.:-)Vissza is olvasok, "beköltözöm" újra a blogodba.:-) Volt már ilyen időszakom. Mindig megérzem, ha hozzád kell mennem.
    Ha béke kell, akkor is ott kötök ki mindig. Elolvasok néhány bejegyzést, szól közben a zenéd. Elég, ha pár képedet megnézem.
    Ez van, mi mást írhatnék még!:-)
    Ha "hajlandó" leszel leírni néhány receptet, nagyon megköszönöm! Sokan szeretnénk olvasni, kipróbálni szerintem.
    A meditáció is érdekel. El kell mennem valamilyen tanfolyamra, hogy az alapokat lerakjam.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kedves vagy, Éva! Írni fogok a meditációról is, jó? Tudod, sokkal nagyobb lelkesedéssel tudom csinálni, ha látom, hogy segítek vele. Magam miatt már nem nagyon írnám:) De akárhányszor abba akarom hagyni, mindig kapok egy kedves levelet:)) Egyébként én is szeretem a te blogodat!

    VálaszTörlés
  4. Sofia, írj légy szíves mindenről, ami az egészséges életről, a benső béke megteremtéséről szól bármi módon.Egyébként tőled bármit szívesen fogadok, nagyon jó hatással vagy rám. Nekem nagyon kellene a te tapasztalatod, de egészen biztos, hogy sokan vagyunk így vele. Kell valaki, aki tudja a " titkot", akiben bízom is.
    Eléggé nyugtalan az életem, pedig békére vágyom, meg kell teremtenem magamban.Ki kell építenem magamban egy szűrőt, ami nem engedi át a kinti " zajt". Ösztönösen azt hiszem jól csinálom, de útbaigazítást is szeretnék.
    Meditációról vettem könyveket, de
    tanfolyamra nem jutottam el még.Mindig figyeltem, hogy te miket írsz róla.
    Előre is köszönök minden szót,segítséget.

    VálaszTörlés
  5. Még annyit, hogy természetesen semmi sürgetés nincs benne.Ahogy jól esik.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ínnycsiklandozó ez a saláta.
    Sofia életvezetési titkára én is nyitott vagyok. Olyan ember ő , mint akiben ott van a nyugalom szigete. Jó megpihenni nála.

    VálaszTörlés
  7. Sofiával kapcsolatban én is ezt érzem. Ő már azon az úton halad, amit én csak látok, hogy valahol vezet egy békés, szép helyre.Talán az odavezető utat is megtaláltam, de valaki rá kell hogy tegyen, és kívánom,hogy egy darabig nézhessem azt, ahogy ő is halad, ha nem is mellettem, de a saját útján.

    VálaszTörlés
  8. megtalálod te a sajátodat! mindenkinek azt kell... szerintem már meg is találtad!:)(csak nem tudod...:)
    (vagy mindig a szomszéd kertje tűnik zöldebbnek? én a tiéd elég zöldnek látom!:) igaz nekem te vagy a szomszéd...!..:)

    VálaszTörlés
  9. ...bár most megnéztem Sofia blogját, az IS nagyon szép, és értékes...:)

    VálaszTörlés
  10. Alíz, a saját utam akarom én is járni természetesen,de vannak jó hatással, követendő példa értékkel bíró emberek. Sofia számomra az.Régóta " zöld kerttel" rendelkező szomszéd számomra, akinek az életvitele tetszik.
    Receptjei, benső béke megtalálása és közvetítése, a természettel való eggyé válás képessége, a csend, ami benne is van, az otthon teremtés művészete. Minek is soroljam?:-) Aki ismeri a blogjból őt, úgyis tudja.
    Szó sincs utánzásról, de tudatosan leírt vagy elejtett tanácsokat szívesen fogadok.:-)
    Bennem is ez megvan, de hozzá képest az elején vagy a közepe felé haladva.
    Ezért tekintgetek az ő útjárta szívesen.

    VálaszTörlés
  11. Vannak még blogok, amelyek tulajdonosaival jól érzem magam.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu