2010. július 25., vasárnap

A Stornó-házban


Bekukkant az ember a múltba, visszanéz, és tárgyakat lát. Bútorokat, festményeket, használati tárgyakat, a padlón fényeket, az üvegablakon átderengő színeket. A falak beszívták a régen ott lakók illatát, azóta turisták kiváncsi pillantásai, a helyhez méltó halk léptek is rárakódnak emlékként a már meglévőkhöz.
A héten a soproni Stornó-házba mentünk el. Nem először és nem is utoljára.

5 megjegyzés:

  1. dr Vékény Henrikné2011. április 16. 9:19

    Évikém,feltételezésed jó volt mert valóban Dorka Anyukája vagyok.Szívből örülök annak, hogy Rád talált mert igy /egy kis önzés részemről/ az én drága szülő városomról blogodról sokat láthatok mert öszinte leszek ritkán látom szépséges Sopronomat, de igy köszönöm Neked mertnekem ez a város szívem csücske. A Stornó ház felvétele is gyermekkoromat ídézte fel mikor az iskola tanulója voltam és tanulmányoztuk a szép multat. Hálás blog látogatod Ili néni.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ili néni! Nagyon jó volt olvasni Önt. Naponta felmerül az emberben,hogy kell-e a blog, és ha megvan, akkor milyen legyen.
    Őszinte! Persze, ez alap.Azonkívül?
    Ha van blogunk, és van olyan olvasó is,akinek ilyen blog is kell még(inkább pozitívabb hangvételű, az ország, családok nehéz helyzetében is), mint amilyennek szánom, akkor jól esik olvasni.Miért tagadnám?
    Ha valakit visszavisz a múltjába, a szülőhelyére is egy-egy írás vagy kép, annál inkább jó érzés a visszajelzés.

    Ili néninek van blogja? Mert olvasója lennék, biztosan sok olyan történet lenne benne, ami odavonzana.Úgy érzem, hogy másokat is.
    Még egyszer köszönöm, hogy itt járt, máskor is szeretettel várom.Annak is örülök, ha megszólít.
    Egy kicsit többet figyelek arra, hogy hozzak a városról egy-egy írást és fotókat.Önnek is fog szólni.:-)

    VálaszTörlés
  3. A Stornó-ház valahányszor Sopronba jártam mindig az első volt amit látnom kellet. :) Remélem hamarosan újra sétálhatok a városban. :)

    VálaszTörlés
  4. Megértelek, hogy mindig meglátogattad a Storno-házat.
    Nem tudom mikor voltál itt utoljára,
    de már a Tűztorony sincs felállványozva, igaz, körülötte lent még folynak a munkák.Lassan alakul a külső összkép is a Storno-ház körül.

    VálaszTörlés
  5. Több mint két éve! :)
    Tudom hogy lebontották az állványt!
    Láttam róla képes riportot. :)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu