2011. november 3., csütörtök

Új napirend


Múlt hétfő óta délelőttönként egy hónapon át Balfra járok kezelésekre. Kell  a gerincemnek és hátamnak.
Közben megtanulok újra  hosszú sorban állni, tömegben zuhanyozni, hajat szárítani, időben a kezelések helyszíneire odaérni, majd két különböző helyen is öltözni, nylon zacskókba vizes holmikat rendezni, hátizsákot egyre vastagodó kabátra sokszor le- és fölvenni, a buszt is elérni. 
Közben nyúlik, erősödik az izom, masszírozással tűnnek a csomók, csipked az áram, javul a  vérkeringés.



Buszmegállókban és a buszról látom az őszt, hallgatom a kápolna  déli harangszavát, ha mégis marad a buszig időm a szanatórium kertjében, parkjában vagy környékén is mászkálhatok( képek!)  hátizsákkal, kis szatyorral, nagy szatyorral, izomlázzal. 
Hazaérve a délutáni és esti  munka előtt kipakolok, mosok, teregetek, ügyintézek, kapcsolatokat tartok,  ha van szerencsém 15 percet pihenek, majd jöhet újra a buszmegálló, és gyakran este 10-ig munkahely.
Csakazértis élvezem!!!:-) Látom a jó oldalát, meg egyébként is törődni kell magunkkal, mikor már nagyon eljön az ideje! Tulajdonképpen megelőzni kellene!


16 megjegyzés:

  1. gyogyulast kivanok Eva!

    es mikozben olvastalak az jutott eszembe, hogy en akit most kisergetek es probalom fegyelmezni, turelemre tanitani, alig veszem eszre, hogy kozben jomagam is rendre vagyok utasitva ezaltal.

    VálaszTörlés
  2. Gyógyulj meg Éva!

    Valóban a megelőzés lenne a fontosabb, de többen is így vagyunk ezzel. Amikor már muszáj, akkor próbáljuk a dolog jó oldalát nézni. Szerencse, hogy ilyen szép ősz van, élvezhető az utazgatás.

    VálaszTörlés
  3. A "csakazértis" sok mindenre jó!:)) A jó oldal mellett szól az is, hogy a gyógyulás mellett csodás fotókat készítesz közben!!

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást. Olyan egyszerűen írsz a bajokról, hogy csodállak érte. Hiába, még mindig tanulnom kell(ene) ezeket a pozitiv hozzáállásokat. Kivilágosodtál, tetszik.:)

    VálaszTörlés
  5. A nyár derekán játszottam ugyanezt.
    Vonat, villamos, Lukács fürdő, lógatás, masszázs, aztán törülközés, villamos, unoka és leánykám, aztán ismét közlekedés, fel a vonatra...

    Jobb lett egy időre.
    Kezem azért már kezd újra csacskáskodni, vagy macskásodni...
    Jó pihenést!

    VálaszTörlés
  6. Bár én valószínűleg idősebb vagyok nálad, talán még nem késő kézbe vennem az izületeimet... Egyelőre reggelenként felülök 10 percre a szobabiciklimre két kis rózsaszín (egyenként 1kg) súlyzóval, de ha csak senki nem lát - a francia szerint "le ridicule tue"...

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok, köszönöm a jókívánságokat.
    Van bennem egy "kapcsoló", ami az önfegyelmemet kapcsolja be, ha véletlenül éppen nincs bekapcsolt állapotban.Mert általában tudok önfegyelmet gyakorolni.
    Ha valamit végig kell csinálni, akkor össze tudom magam szedni. Szinte kívülről látom magam, hogy milyen helyzetben vagyok,néha még nevettet is, és nem hagyom akkor sem abba. Csakazértis, ha már elkezdtem, nem vesszen kárba az igyekezet. Pláne, ha az egészségemnek is használ. Egyszer inkább látom mennyire fontos, mennyire előtérbe kell helyezni, mert mindenre hatással van a hiánya.
    Egyébként semmi sem késő, nem elkezdeni az igazi késő.
    Azt azért meg kell mondanom, hogy kerestem a kifogásokat, mert tudtam mennyire fárasztó lesz.
    Majd ha nem lesz ennyire hideg, majd ha több idő lesz, majd a nyári nyári szünetben stb.Aztán egyszer csak indultam az orvoshoz beutalót kérni.Nincs halogatás!:-)

    VálaszTörlés
  8. Most jobb, mert a héten van az őszi szünet, délután nem kell dolgoznom menni.
    Ma majdnem nem mentem be az uszodába úszni és vizitornázni. Tegnap kicsit fájt a fülem, az arcüregem. Gondolom, átfáztam. Ma viszont az egyéni tornavezető hölgy meg akarta mutatni nekem, hogy kell háton úszni. Ma még deszkával próbáltam, hogy egyáltalán fenn maradjak a vízen, és a lábmozgást mutatta. Csak a mellúszást tudom ugyanis, a hátamnak viszont a hátúszás
    kellene.Gyakorolnom kell a tanultakat, egyszer biztosan megy deszka nélkül is..
    Tehát tegnap a cél érdekében infralámpáztam, Algopyrint vettem be, melegen tartottam magam, hogy mindenképpen mehessek ma a vízbe, pedig nem kívántam. Kicsit féltem is.
    Nem meleg víz, olyan uszodavíz hőmérséklet, szívesen kihagytam volna, de nem akartam. Önfegyelem kapcsoló bekapcsolva!,végigcsináltam:-) Talán megúsztam betegség nélkül.
    Mindenesetre most jobb, hogy nem futamodtam meg.Ha kihagytam volna, most azon gondolkoznék.

    VálaszTörlés
  9. Flóra, valami célzott kezelés esetleg? Voltál már ilyenen? Hátha jobb lenne!
    Márta, mikor kezded újra?
    :-)
    Ágnes, akkor az önfegyelem és a rendreutasító gomb nála is bekapcsolva!:-)
    Compot, míg ülök buszon tényleg jó. Mire odáig eljutok, elfáradok délelőtt, és jó csak úgy lenni, ülni, és kibambulni az ablakon.17 perc csak az út, de élvezem.Erdőn át is vezet.
    Tipitá, te is használod a "csakazértis"-t? Néha viszem magammal a fényképezőgépet, mert szép dolgok vannak a közelemben.
    Kovtama, nem mindig egyszerű a bajokat elviselni nekem sem, de ha jobban belemászom, és előszedem az önsajnálatot is, csak nekem rossz.Egy ideje rájöttem,hogy segít a pozitív hozzáállás. Nem volt ám ez így mindig!:-)

    VálaszTörlés
  10. Jobbulást kívánok! A Te fegyelmezettségeddel biztosan hatásos lesz a kezelés. Időnként érdemes megismételni, úgy biztosan nem romlik tovább az állapotod. Gyönyörűek a képeid. Miközben téged gyötörnek még akkor is van erőd minket kényeztetni a szépséges látásmódoddal.

    VálaszTörlés
  11. Az éjjel valami összekutyulódott és natimama névvel ment el a komment.
    Fogalmam sincs mit rontottam el! Bocs.

    VálaszTörlés
  12. Szia Györgyi! Semmi gond! Úgy veszem, hogy "mindketten" itt jártatok.
    :-)
    Fegyelmezettség? Igen, néha kell! Vannak dolgok, melyeket jobb lenne megúszni testileg, lelkileg, de mégis jobb utána, ha nem ráztuk le magunkról. Ehhez kell a fegyelmezettség. Nem úgy, mint ha gép lennék, hanem választás alapján.

    VálaszTörlés
  13. Javulj meg és maradj a régi. :)

    VálaszTörlés
  14. Ferenc, ugyanez a szándékom.:-) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  15. én így szerettem meg a fogorvoshoz járást:)
    40 perces út, Pestről Budára.
    /közelebb nem volt fogorvos??? /
    az első három alkalommal bosszankodtam az "időveszteség" miatt, aztán rájöttem, hogy milyen szép úton megy a busz végig, milyen szépek a házak a pesti körúton, milyen szép átmenni a hídon Budára a napsütésben, milyen érdekesek az emberek... ez lett a "városnéző", meditáló időm... ma végeztem a kezelésekkel... hiányozni fog:)

    VálaszTörlés
  16. Lillácska,jó bambulni, levezetni a feszültséget, ha volt,ha fizikailag vagyunk fáradtak, akkor pedig ülve pihenhetünk. Szórakoztató is, sok az ember, sok a látvány. Én leginkább bambulni szeretek, és néha belehallgatok a beszélgetésekbe.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu