2011. november 22., kedd

A tökéletlenség vonzó bája



Az élet tökéletességében már régóta nem is hiszek. A tökéletlenségnek is van vonzó bája, és nem is fáraszt, ha nem az ellenkezőjéhez ragaszkodunk mindenáron. 
Mikor már reggel láttam, hogy nem tudom úgy levezényelni azt a napot, ahogy a kényszerűségből előre megszerkesztett "órarend" kívánná, hagytam, hogy teljen, és egyik lépés adja a másikat majd-lesz-valami alapon.
Ráültem az elfogadó hullámra, az egyszerűbb utat választottam, rugalmasan tettem a dolgom, tudtam várni. Ami nem ment, nem erőltettem, és nem úsztam ár ellen.
Mondom én, hogy egyszerű, és mégsem rutinból megy.
Viszont egyre jobban mehet.
Ahogy az egyéni tornatanárnőm mondta Balfon, mikor az általam vágyott tudásról, a hátúszás titkáról beszélt, miközben én kissé pánikoltam: "Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...!"


6 megjegyzés:

  1. félelmetesen szép képek, és megnyugtatóan nyugodt szavak
    szép

    VálaszTörlés
  2. Magam és más számára is célom nyugalmat adni.

    VálaszTörlés
  3. ma én is igy hagytam magam, egész másként kellett már elkezdeni is a napom mint ahogy terveztem, és aztán egész nap... de azért jó hogy így (másképp ) lett...(azaz lehet, hogy amúgy is jó lett volna, azt már nem tudhatjuk... :)
    és persze hogy semmi (és senki) nem lehet "tökéletes"!:)

    VálaszTörlés
  4. Aliz, ha a végeredmény jó lett, akkor mindegy is hogyan lehetett volna másképp! Vagy mégsem? Utólag szoktunk ilyen kérdéseket feltenni, nem akkor rögtön.:-)
    Nagyon kibillentett a reggeli másképp kezdés?
    Lehet, hogy azt is lehet érteni pl. egy nap "tökéletességén", hogy úgy zajlott le, ahogy elterveztem? Megfelel az elvárásomnak. ( Persze mihez képest?)Mindenesetre egyfajta sikerélményt, örömöt ad.

    VálaszTörlés
  5. Mit lehet várni attól a naptól, ami úgy kezdődik, hogy nem ihatom meg a kávémat?!?
    És aztán a vérvételt rögtön a szobabiciklizés követi, és kávé még mindig sehol, majd valamikor reggeli után - és addigra halálomon vagyok, még a könnyű teremtorna is lefáraszt.
    :-)

    VálaszTörlés
  6. Stali, nem irigyellek.Az egész vérvételes hercehurcában én is azt nem szeretem, hogy se víz, se kávé, csak a kóválygás, míg az ember a nedüjéhez jut.
    Én ma itthon be tudtam nyomni a kávém, utána 2 féle csoportos torna, egy vizitorna, és a masszázs alatt sem nyögtem.Kívánok neked kávés napokat, hogy végigcsináld, amit kiróttak rád!:-)
    Már valahol írtam neked, hogy a Liszt Szalon dec. 1-én vagy bezár, vagy új lesz a tulajdonos, vagy profilváltás, vagy nem tudom mi lesz vele.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu