2011. november 26., szombat

Cicmic


Nem tudom, hogy hívják, nem mutatkozott be. 
Én Cicmicnek hívtam, nem mintha hallgatott volna rá. Mikor meglátott a balfi gyógyfürdő parkjában, elkísért a buszmegállóig szinte minden nap. Néha nyávogott is, ezt köszönésnek vettem.Olykor  a mancsával tett felém mozdulatokat, néha pózolt, és igazolványképes tekintettel nézett rám. Mosolyogni nem láttam. Mással is szóba állt, olyan mindenki macskája, és mégis senkié. Nem tudom van-e egy igazi gazdája, akihez bújhat.
Míg álltam a buszmegállóban, leült mellém, megmosakodott kényelmesen, majd ki tudja, hova tűnt el, mikor meglátta a buszt. Pedig mondtam neki, hogy ne mászkáljon át annyit az úttesten, mert egyszer csak nem látom majd, és hiányozna.
Cicmic szabad, túl nagy a  tér és a sok az ember. Mindig mozgásban van, mindig úton valaki felé.

14 megjegyzés:

  1. Cicmic is várta a reggeli találkozást Veled, a hozzá intézett szép szavakat, a Feléd nyujtott kis meleg mancsa a szeretet jelképe volt, a mosakodásé a megnyugvásé, hogy itt az én kis "gazdám", jól van ma is találkoztunk.
    Reméljük talál magának új "kis dazdát"!

    VálaszTörlés
  2. Ez egy kedves és szép olvasnivaló volt így a szombat délelőtti kávé mellé.úgy szeretek nálad olvasgatni!-mindig olyan jó érzéseket inspirálsz a lelkemnek,képeiddel,szavaiddal,köszönöm,köszönöm.Szép adventet kívánok és várom soraidat,szívélyes üdvözlettel : Éva

    VálaszTörlés
  3. Zsókám!
    Szerintem talál magának "kis gazdát", barátkozó cicus.Saját cicám még nem volt, de egy-kettő megtalál barátkozásra.
    Jozseva, örülök, hogy írtál, szinte látlak a szombat délelőtti kávéd mellett.Ha jó érzéseket tudok adni, az nekem is jó. Azt hiszem így vagyunk ezzel mindnyájan. Annak is örülök, hogy megszólaltál, jó néha szót váltani a "csendes" olvasóimmal is.Ezt külön köszönöm!:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyos cica! Rejtelmes a kapcsolatotok:)))

    VálaszTörlés
  5. jófej Cic, szép kis pofija van

    VálaszTörlés
  6. Katalin, m, alkalmi ismeretség a cicus és az én kapcsolatom. Megyek- ha ritkábban-, is arra a helyre a jövőben is, kíváncsi vagyok látom-e majd.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű, békés a képen a pad. Jó végre látni nem csak a szemedet, hanem az arcodat is.
    Cicmic viselkedése pedig végtelen bölcsességre mutat. Mindenkit szeret elfogad, de senkihez nem kötődik annyira, hogy az elvesztése fájdalmat okozzon neki.
    Ezért olyan végtelenül szabadok a macsekok.

    VálaszTörlés
  8. Györgyi, ezért is találtuk meg egymást a cicussal. Van bennünk valami hasonlóság!:-)

    VálaszTörlés
  9. ...majd' megszólal, a mancsa és a tekintete is tulajdonképpen szól hozzád...:)
    Görgyivel egyetértek:
    "Gyönyörű, békés a képen a pad." de a továbbiakat nem értem, mert én nem látom, pedig örülnék neki...:"Jó végre látni nem csak a szemedet, hanem az arcodat is."

    VálaszTörlés
  10. Aliz!
    A padot a tegnapi sétánkon találtuk. Azonnal a szívembe zártam. Csak a levelek" ülnek" rajta. Ember nem tudom mikor telepedett le oda, és most én sem tettem meg a nulla fokban.
    Mindig találunk kifogást?:-)
    Cicmic ismerkedős, kis-nagy mancsával sokszor nyúlkált felém. Bár az is lehet, hogy akkor éppen a fényképezőgépemnek szólt a mozdulat, ami mögött persze ott álltam én, és beszéltem hozzá.
    Fegyelmezetten is ült( kép), mintha iskolában lenne, és hallgatta, hogy dicsérgetem.
    A mancsa közben készenlétben volt az újabb mozdulatra.:-)
    Egyébként meg figyelmedbe ajánlom a a következő bejegyzésem( Egyensúlyban) kollázsának jobb alsó sarkát. Ott megérted, miről írt Györgyi!:-)))
    Oldalsávot görgetve is van egy kép, amit majd leveszek, mert úgy vágyom az inkognitóra, hogy néha megmutatom magam. De csak egy kicsit.:-)
    A kép tegnap készült, ez a legfrissebb!

    VálaszTörlés
  11. A cica megérzi a jóembert!! Azonkívül nagyon okos állat, bár sokan nem annak tartják! Én Özsöméren látom, hogy mennyire érti, hogy mit mondok neki, illetve megérteti magát és tud viselkedni! Szerintem ez a cicus tud vigyázni magára!!

    VálaszTörlés
  12. Tipitá, ha neked van cicusod, akkor jobban ismered őket, de azt látom, hogy okosak, ragaszkodók,végtelem türelem és kényelemre való hajlam van bennük.

    VálaszTörlés
  13. Még egy tulajdonság a macskákról: észrevétlenül ő lesz az úr a háznál. De ezt olyan bájosan tudják előadni, hogy természetesen elnézed nekik! Még egy zárójeles gondolat, bár már lehet, hogy olvastad rólam, Özsömér előtt nem bírtam a macskákat, sőt semmilyen szőrős állatot. Hmm, változik az ember...

    VálaszTörlés
  14. Tipitá, csak mesélj még róluk. Ha valaha lesz macsekom, már nagyon képzett leszek!
    Egyébként tetszik az Özsömér név!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu