2010. augusztus 24., kedd

Nyárutó


Múlt vasárnap délután. Nyár van még, de puhák a fények. A tüzifa egymásra rakva élő társuk árnyékában, gyűrött virágszirom a földön, gomba szárad egy farönkre tett tányéron, és még szedhetek pár szilvát a fáról. Vigyázva megyek, hogy ne tapossak bele  a fa alatti lottyadt, darázsmászta szilvákba. Télen pálinkaként ad meleget majd  a kemény favágásból visszatérő gazdájának.


Volt valamilyen egészen kellemes puhasága ennek a napnak.

9 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem ezeket az erejüket vesztett és mégis melengető napsugarakat. Már nyugodtan neki tudok vetkőzni, anélkül, hogy a bőrőm bánná.... az auguszusi késő délutáni, kora esti fényeket imádom a fotózásnál is,, ahogyan a kora tavaszi mély kék eget is. A farakás nálunk is tisztes hosszúságú. Még jópárszor kimelegszem tőle pájinka nélkül is.

    VálaszTörlés
  2. És majd következik a nagy kedvenc (a június után), a szeptember!!! Addig is élvezzük a nyárutót... lehet, hiszen tényleg csodásak a fények, már hűvösebb van esténként, de még nyílik és terem minden, ami szép...Szép napot:)

    VálaszTörlés
  3. Pár egyszerű tőmondattal, és képpel elénk varázsoltad a hangulatot. Ebből is látszik, hogy egypár szóval is bőven ki lehet fejezni a mondandónkat.:))

    VálaszTörlés
  4. Merci, nekem utána jöhet az október, még inkább a november, de a nagy kedvenc a december! Január, február már nem annyira. Azt hiszem az ősz, a tél, ahogy megyünk a puha, meleg karácsony felé, nekem egyre jobban tetszik időjárásával együtt.

    VálaszTörlés
  5. Zsuzsa! Igy van! Van, amit bőven ki kell fejteni, mert hátha félreérthető, ha nem tesszük. Hangulat leírásakor a pár szó is elég, hogy beindítsa a saját képzeletet, emlékezetet is. Mindnyájan megéltünk hasonlót, csak fel kell idézni a sajátunkat, és olyan jó érezni a másikét is. Én is így vagyok blogokkal. A tieddel is. Átélem az ottani hangulatokat, de sok más blogjában is. Szeretem a leírós, hangulatokat közvetítő blogokat.
    Papa, Merci( többiek is!) a tietekben is megtalálom ezt a vágyam.
    Én is szívesen vezetem így a sajátom. A képek is nagyon fontosak. Egy kép többet elmond, mintha agyonfogalmaznám azt, amit láttam.

    VálaszTörlés
  6. Papa, van nekik egy kis saját erdőjük, néha ott vág, kivág fát M. testvére.Eléggé izzasztó munka, fárasztó is.Úgysem kell ezt mondanom neked a te dolgos, favágós kezednek!:-)( Ugye, már teljesen rendben van?)
    Ha kimennek fát vágni, kell a lapos üveg mértékkel ott is, és egy kis tűzrakás, szalonnasütés is.Szerintem szívesen lennél ott velük, ahogy ismerlek.

    VálaszTörlés
  7. Szívesen meglátogatnám hajlékodat, mikor már búcsúzik az ősz is és kiforrt a bor, palackozva vár a zamatos pájinka. Messziről jött ember azt mond, amit akar legfeljebb fáradtan leülnék én is mint aki favágásból jött :)

    VálaszTörlés
  8. Trendo, ez a hajlék sajnos nem az én hajlékom. Látogatóban voltunk valahol, ahol születésnapot ünnepeltünk( 87.), búcsú is volt a faluban, baráttal is találkoztunk. Az előző írásban bemutatott konyha, az udvar, az ő tulajdonukban van, de sokszor járok hozzájuk, és otthon is érzem magam ott.Néha rám bízzák a cserépkélyha fűtését télen.Ott ülök mellette, és simogatom is,melegszem és adom a meleget a többieknek.
    "Pájikát":-) is kaptam a tulajtól többször is. Nem csak úgy, hogy megkínáltak, hanem több üveggel. Segítettem képpel ellátott cimkét nyomtatni a pálinkás üvegekre, és a tulaj úgy gondolta, ezért fizetség jár.:-)Pedig dehogy is azért...De így akarta.
    Kár, hogy nem vagyok nagy pálinkaivó, de örültem neki. Télen lehet, hogy belekóstolok, és lehet, hogy más is kap belőle.
    Az erdőjük valóban létezik. Hogy miért éppen abba fektette az édesapjuk a pénzét, ki tudja, nem is érdekes. Ha fogytán van a fa, kimennek vágni a saját erdőbe, és fűtenek.Gombát is szednek, szárítanak. Van egy kis tó a közelben( persze, hogy nem saját!!!), ott horgászik a pálesz tulajdonosa, és finom hal is van az asztalon.
    Szeretem az ilyen helyeket, felér egy tisztulásssal.

    VálaszTörlés
  9. Ha van egy ilyen menedéked, édesmindegy, kinek a neve van a tulajdoni lapon :)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu