2010. augusztus 13., péntek

Napraforgók között


Akkor jöjjön még a nyár, miután bevillant számomra az ősz. Vigántpetenden is voltunk a Művészetek Völgyében idén is, és ott volt ez a napraforgótábla. Lehetett sétálni benne úgy, hogy nem tettük tönkre, mert bizonyára elég sok növény kipusztult, és így ritkán voltak a napraforgók, járatokat hagyva maguk között, de az élvezet nagyszerű volt. Embermagasságú sárga-zöld mezőben sétálni,  ritka élmény.Benn a virágok között csend, míg nem is olyan messzire lüktető élet. Ha lábujjhegyre álltunk, vagy egy kicsit nyújtózkodtunk láttuk a tömeget, a forgatagot, ide is beszűrődött a zaj, de itt a napraforgók között nyugalom volt.
Van Gogh is eszembe jutott, az a bizonyos sárga, amit szeretett.

9 megjegyzés:

  1. Tényleg hangulatos lehetett, a képekről is ez sugárzik. És a program hogy tetszett?

    VálaszTörlés
  2. Szia Merci! Mivel nem először vagyunk ott, a kezdeti nagy élmény kezd alább hagyni, de még mindig szeretünk a Völgybe menni. Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden voltunk, ahogy szoktunk. Színes forgatag, a nekünk tetsző egyszerűbb dolgokra állunk rá, ezért jó odamenni. Bóvlit kerüljük, de ők is igyekeznek kerülni még szerencsére. Mászkálunk, nézelődünk, a hangulatot,az egyszerűséget szívjuk fel,az anyagszerűséget, az emberek arcát, és a végeredmény mindig az, hogy jó volt!
    Voltatok ott? Vélemény?

    VálaszTörlés
  3. Üdvözöllek!
    Tudod ezt a csöndet olyan jó érezni. Ha tehetem leállítom a jármű motorját, leszállok, megmozgatom magam, nézelődök, fényképezgetek. Velük együtt létezem.

    VálaszTörlés
  4. Egyre jobban szeretem a csendet. Régebben azt hittem, hogy kell valami háttérzene,zaj. De nem! A csend nagyon jó!A természeté a legjobb!

    VálaszTörlés
  5. Jaj, úgy szeretem a napraforgókat!

    VálaszTörlés
  6. - Imádom a napraforgót!
    - csiripelt egy kis veréb.
    - Ha nem fotózná folyton őket
    jöhetnék én is közelébb... :)

    VálaszTörlés
  7. Marvin, én is nagyon szeretem őket! Megállunk a naprafordótábla mellett,nézzük, sétálunk ott, de a repceföldekkel is így vagyok, vagy bármilyen gabonatáblával.

    VálaszTörlés
  8. Trendo, volt lehetőségük a verebeknek is...:-)

    VálaszTörlés
  9. Igen, a repceföldek is vidámak nyár elején.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu